Kurvjzieža kontemplācijas

Nostaljgjskas priekshnojautas

Krāšņais Kurvjziedis

Nostaljgjskas priekshnojautas

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Un sajuuta taada, it kaa es buutu dienvidu meitene kaazu priekshvakaraa. It kaa riit vai pariit buutu jaaiziet pie viira, kuru es veel neesmu redzeejusi. Es tikai zinaatu, ka vinjsh ir ljoti, ljoti miilams. Un uz visu muuzhu.
Bet iisteniibaa tikai pavasara aptrakums. No taa, ka viss veel buus. Taurenji, staarkji un plaukstoshi pumpuri.

Un shodien man atkal gribeejaas baltas pusgaaas zekjiites, kuraam saanos ir mazi kokvilnas pushkjiishi un virs kuraam kraashnjojas milziigas, bruuni grubuljainas pavasariigi nobraaztu celjgalu kreveles. No savas beerniibas pavasariem es ljoti skaidri atceros, ka uz asfalta kritienu nobraazumi suurst pavisam citaadi, nekaa uz smilshainaam tacinjaam kritienu vai no koka shljuucienu nobraazumi. Jaa, mamma man teica, ka meitenes neraapjas kokos un uz shkjuuniishu jumtiem, un tad vinja manus nobraazumus zieda ar jodu un uudenjrazha paarskaabi, un es, protams, iideeju, un tad vinja uz mani stingri paskatiijaas un teica: - Nechiiksti! Sievietes ne to vien var iztureet! - Un es apklusu, un domaaju, kas gan vinjaam buutu jaaiztur, ja jau reiz ne kokos kaapj, ne uz asfalta kriit... Un taa domas par lielajaam dziives misteerijaam, ko paarstaav puikas, kas neraud un meitenes, kas nekaapj kokos, toties varoniigi paciesh saapes, noveersa manu uzmaniibu. Kopsh taa laika teoretizeeshana ir mana stipraa puse.

Ai, un veel pavasaros paraadiijas lielaas dzeltenaas blekja cisternas, no kuraam apaljiigas un miklas paardeveejas tirgoja kvasu. Paardeveejas bija miklas gan taapeec, ka rosoties drusku iesviidushas, gan taapec, ka kausu skalojamaa ieriice gandriiz vienmeer bija drusku nekaartiibaa un dazhas uudens struuklinjas shpriceejaas saanis. Siltaas dienaas bija patiikami, rindaa staavot, pastiept roku un ljaut lai to apsmidzina. Vai nu taa bija sakritiiba vai likumsakariiba, bet pirmaa pienene un pirmaa dzeltenaa cisterna allazhinj paraadiijaas vienlaiciigi. Un kvass ir jaadzer no milziiga stikla kausa, staavot uz pavasariigi smilshainas Riigas ielas, un peec tam triislitru burkaa jaastiepj maajaas, citaadi tas nav nekaads kvass, bet nenosakaamas izcelsmes gaazeets dranjkjis plastmasas pudelee.

Klau! Nu prieciigas tak Jums visiem taas Lieldienas!:)
  • lai tev smuks un gudrs līgavainis!

    o jā, tie gan bija labie laiki, kad kvass vēl bija kvass :)

    vienīgi tie kausi - gan jau ka tikai salīdzinājumā ar mazo krii tie tādi lieli būs likušies :P
  • Mjā, man kvasu nekad nepirka. Bet gribējās;) Reizēm toties tika tomātu sula vai saldējuma kokteilis veikalā uz Ļeņina un Vairogu(?) ielas stūra. Vēl tur tuvumā bija "Pīrādziņi", kuros mēs ar Valteru Krauzi kaitinājām tantukus - slaucītājus. Viņš tagad Lielais Komiķis, bet es - khe, khe...
Powered by Sviesta Ciba