Kurvjzieža kontemplācijas

Par viirieshiem, argumentiem un Lietu Dabisko Kaartiibu

Krāšņais Kurvjziedis

Par viirieshiem, argumentiem un Lietu Dabisko Kaartiibu

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Vakar veelu vakaraa, iisi peec tam, kad esmu iecibojusi zheelabaini zhultainu un aizkaitinaatu pukstu par neizdevushos dienas nosleegumu un savu peekshnji uzliesmojusho naidu pret visu viirishkjo pasaules dalju, apjeedzu, ka esmu atstaajusi krodzinjaa sainiiti graamatu, no kuraam viena man desmitos no riita jaaatdod iipashniekam. Izshnjaacu dazhus nepieklaajiigus vaardus un metos atpakalj uz Vecriigu. Baarmenis smaida kaa sauliite un liidz ar manu graamatmaisinju iedod arii zhurnaalu, ko lasiijis mans sarunu biedrs. Meegjinu aizraadiit, ka nezinu, kad vareeshu to shim cilveekam atdot, tachu puisis manii neklausaas. Kaa jau dazhdien viirietis.:/ Nospriezhu, ka "na haljavu i uksus sladkij" un savaacu zhurnaalu. Jo iipashi taalabad, lai vareetu maajaas izlasiit rindkopu par hujicholu indiaanju cilts tradiicijaam, kas vairaakkaart tikusi piemineeta taavakara sarunaa.
Atceljaa pie Satekles un Elizabetes ielas krustojuma uz mana pleca peekshnji nolaizhas smagneeja, brutaala roka.
- Djevushka, mozhno s toboj poznakomitsja?
- EJ DIRST! - es iekliedzu pajaunaa, bet diezgan nodzerta paskata sejaa, kas viid zem adiitas miciites. Varat ticeet, ka no visaam ljooooti nedaudzajaam reizeem, kad esmu publiski atljaavusies buut rupja, mans vakarnakts sniegums ir vispaarliecinoshaakais.
"Zini, sauliit, taa var arii pa muti dabuut", nosaka mana piepeshi uzmodinaataa Sapraata Balss. "Nedabuushu!" es shai atshnjaacu.
- Da ti cho! - graabiens manaa jakas piedurknee kljuust ljoti cieshs.
Man mugurkaulaa savelkas kaada atspere, par kuru es neko nebiju zinaajusi. Un es peekshnji saprotu, ka, ja teevainis peec 4 sekundeem neatlaidiis manu roku, es vinjam spershu pa kaajstarpi, un man ir ljoti vienalga, ar ko tas viss beigsies, un ka vinjsh noteikti ir stipraaks, bet arii saapees vinjam stipraak nekaa man. Paspeeju veel nozheelot, ka zaabaku purngali nav ne smaili, ne apkalti.
Viirishkja roka noshljuuk. Tomeer nebuus jaasper.
- Nu i dura, blja... - vinjsh nosaka. Tachu paarlieciibas vinja balsii nav.
Kaa peec komandas pagriezhamies un aizejam katrs uz savu pusi. Es atkriitu uz solinja pie Olaines autobusa piestaatnes un dzilji ieelpoju. Paar seju saak liit asaras. Kas tad nu? Spozha uzvara mentaalaa ciinjaa un pinkshkjis... Tieshaam - dura, blja... Mehaaniski samekleeju sominjaa spoguliiti un saaku, spiiteejot tumsai, pielabot kraasojumu. Vienlaikus meegjinu saprast, kaapeec iisti raudu un kursh tagad, pusnaktii, melnaa tumsaa, noejot puskvartaalu liidz maajaam, vareetu noveerteet manu puulinju augljus.
Ak, nu jaa - es vienkaarshi esmu nobijusies, nogurusi un nikna. Un bezgala nozheelojama man liekas pasaule, kuraa manu iisto vietu var noteikt dziivsvara kilogrami, kuraa, lai pasludinaatu mani par duru, sarunbiedram pietiek ar Y hromosomu un kuraa vienmeer, kad aptruucies argumentu, var atsaukties uz Lietu Dabisko Kaartiibu. To pashu kaartiibu, pa kuras avotu man shovakar tomeer nenaacaas iespert.
Es uzsmaidu savam sakaartotajam spoguljatteelam un nospriezhu, ka es ticu daudz sapraatiigaakai kaartiibai, un viens no taas elementiem ir neizpluudusi skropstu tusha. Arii melnaa pusnaktii, sezhot uz noplukusha solinja tukshaa ielaa.

Maajaas iekriitu gultaa un 11 reizes paarlasu par tiem hujicholu indiaanjiem, lai guutu kaut minimaalu gandariijumu. Pakjikjinu un sajuutos kaa pekinietis, kursh slepus apchuraajis sanbernaara astesgalu.

Iisi pirms miega telefons atnes Ljoti Miilju SMS.

Viirishkjaa pasaule ir sevi reabiliteejusi.:)
  • man nezkāpēc radās sajūta, ka Tu runā līdzīgi Gundegai Repšei :)
    • :)

      Muusu vieniigaa liidziiba ir publiska atziishanaas feminismaa. Kas attiecas uz praatu vai talantu, - ak vai! - saliidzinaajums nu, ljooooti izteikti nav man par labu.:)
      • Re: :)

        Tā līdzība nav īsta līdzība. Tik viena Tava rindkopa un viena viņas rindkopa, kurās saskatīju ko kopēju. īslaicīga, gandrīz nemanāma sakrustošanās :)
  • uzrakstiits taa, ka man gribas izsaukties - you go girl!
  • mm.. :( tikko bija līdzīgi..tikai latviski, bez "dura", bet ar uzsitienu pa dibenu..
    riebīgi..bet es pat nesadūšojos uz "ejdirst"..un tāds pretīgs drebulis pēc tam iekšā..
    • Bla, kas viņiem dod tādas tiesības?!?!
      un ejdirst man mēles galā tā vien dīžājas, pa Rīgu ejot;)
      • mani jau fascinē arī sabiedrības alias nejaušo garāmgājēju attieksme. Viņš man tiešām pretīgi piesējās, un apkārt bija tiešām gana daudz ļaužu, bet pāri visam tāda iepriekšvienošanās pofigismā.. bet tā laikam visās sfērās..kāds dauza sīko, kaimiņiem pofig..un tādā garā.. aizķēra..varbūt pārāk saasināti tveru.
        • Interesanti, kurš noteicis, kas ir pārāk?
          Jau pasen man bija tā "laime" tikt stieptai pār plecu uz kaut kādu autobusiņu, lai mēs brauktu uz "šefa" jubileju. Izglāba garāmskrienošs labais krievu onkulis. Bet no tā brīža, kad viņu ieraudzīju, līdz situācijas laimīgam atrisinājumam es malu pa galvu - iejauksies? neiejauksies? iejauksies? neiejauksies?
          ::)) - vēl es klapēju sliktulim pa galvu ar lietussargu, kuram turpat arī pienāca pēdējā stundiņa, un domāju - nedrīkst sist pārāk stipri, ka nenositu;)))
          • drošvien Tavā tievēšanas biedrībā derētu ieviest arī mācību apakšprogrammu ar kaušanās novirzienu..
            tas viss ir tik nejauki..un kāpēc vispār dzīvē, kas jau tā gana sarežģīta vēl šitādi mēsli atgadās.
            bet nākamreiz, kad dzeršu, noteikti klusējot pacelšu glāzi ari par Tavu krievu onkuli.
            [paldies Dievam!]
            • Njaa... paljauties var tikai uz sevi. Arii sieviete. Reizeem shkjiet - it iipashi sieviete...
  • aj, Tev gan viegli, vienmēr vari patverties feminismā. bet man... :(

    es tagad esmu līdz sirds dziļumiem sašutis, bet par nelaimi uz visu elles izdzimumu, ne tikai y hromosomām... un nav pat uz ko izgāzt.
  • Zato shodien spiid sauliite ij pavasaris tuseejas matos, aciis, un sazinkurveel!
Powered by Sviesta Ciba