Kurvjzieža kontemplācijas

Apostola

Krāšņais Kurvjziedis

Apostola

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Visiem, kuriem šodien svarīga ir Augšāmcelšanās vēsts, gribu atgādināt par visu apustuļu Apustuli - Mariju no Magdalas.

Amerikāņu teoloģei Sjūzenai Heskinsai ir grāmata par Magdalēnu (https://www.amazon.com/Mary-Magdalen-Metaphor-Susan-Haskins/dp/1573225096), un to kā viņa gadsimtiem ilgi tika jaukta ar visādām citām Marijām no Jēzus sekotāju pulka, un kā Provansas mūki un templieši centās uzvārīties ar viņas pīšļiem, un kā galu galā nostiprinājās prostitūtas stāsts, palienēts no Ēģiptes Marijas, jo - sex sells!

Neļaujieties maldināties, neiekrītiet vulgāro pikantēriju tīklā. Magdaliete nebija prostitūta, viņa neberza Jēzus pēdas ar saviem matiem (tā bija pavisam cita Marija), viņa nav arī cēlusies no Betānijas, nedz bijusi rados ar Martu un Lācaru.

Atcerēsimies viņu kā Apostola Apostolorum, nevis kā "daiļo svēto grēcinieci", lai cik ļoti mums negribētos iepīt svēto tēlus savās pirmsmiega fantāzijās!
  • Kāds sakars apustuliskajam iedibinājumam ar "perfektu izlasi"?
    Citāts bija vienkārši par to, kas ir apustuļi.
    • Sāksim ar to, ka a) citātā vārds "apustulis" nav minēts; b) uzskaitīti ir mācekļi, no kuriem, kā labi zinām, visi nekļuva par apustuļiem, ceru, ka nav jāatgādina, kāpēc; un kāpēc mācekļu jaukšana ar apustuļiem ir vai nu ļoti dumja kļūda pat neizglītotam lajam, vai tīša, nekrietna demagoģija, ja to pieļauj izglītību baudījis prāts;
      3) skaidrojumu tam, ko nozīmē "apustulis", "apustuliskais darbs" un ko nozīmē "apustuļu apustule" var izlasīt Tev pieejamā pavisam ikdienišķā teoloģiskā literatūrā.
      Tā ka pamet nu, lūdzu, manu pieticīgo blodziņu ar savu kašķīgo menspleinotkāri, un ej sludini kādām citām avīm, kuru ausis ir Tev uzticīgi pavērstas.
Powered by Sviesta Ciba