Kurvjzieža kontemplācijas

Komentāri

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Veel mazliet par to manu tikshanos ar M. Kaa nekaa - spilgtaakaas peedeejo dienu emocijas.
Par M jau esmu te vairaakkaart suudzeejusies. Izbijis koleegjis, ar kuru savulaik esam bijushi teju ne patiikamaas chomiskaas attieciibaas. Neparasti gruutsirdiigs un destruktiivs viirishkjis peec 40. Apgalvo, ka ir vecs, negliits, plikpaurains sakaarnis. Deklaree to pietiekami biezhi, lai es vairs pat pieklaajiibas peec nemeegjinaatu apstriideet - veel jo vairaak taapeec, ka taa IR taisniiba. Tikshanaas reizees meedz seeriigi aizlieties, glaastiit manu roku un apcereet visa patiikamaa paarejosho un visa nepatiiikamaa nepaarejosho iedabu. Uz maniem meegjinaajumiem iebilst ko optimistisku, reagjee ar rezigneetu nopuutu un teevishkju galvas pashuuposhanu, sak, jaa, jaa, mazo muljkjiit, lai jau tev tiek taas iluuzijas, peec kaa es vienaadinj sakautreejos un apklustu. Katru reizi sev nosolos nekad vairs ar vinju netikties, bet allazhinj gadaas kaads iemesls, kaapeec sho soliijumu neturu.

Shoreiz viss notika peec tradicionaalaa scenaarija. Piepeshs zvans, kad es liiksma un apmierinaata goros gar spoguli peec solaarija apmekleejuma, shkjietami mozha balss (modriibas iemidzinaashanai!!!), maajiens par to, ka "mees tachu reiz bijaam gandriiz draugi", mana nespeeja izdomaat, ar ko gan es TAADU vakaraa buushu aiznjemta, nujaa, vaardu sakot, atkal piekritu. Satikshanaas uz stuura, dzelteni ziedi, teejas naminjsh, labs konjaks, teju vai jaanotic, ka pavasaros pat vislielaakie iignjas uz mirkli paarvershas jaukos cilveekos. Uz visiem M centieniem ievadiit sarunu par to, cik briesmiigi ir, kad cilveeku vecuma galaa piemeklee paraliize vai cik biezhi sievieteem peec triisdesmit piedzimst beerni ar Dauna sindromu (" vinjiem vajadziiga iipasha kopshana, jaa, bet vinji vismaz nedziivo ilgi...")un cik skumiigi ir vadiit desmitiem gadu, kopjot leeni mirstoshus vecaakus ("tas tachu mums visiem ir priekshaa, vai ne?") - es atsaucos ar prieciigu "Jaa gan, taapeec iedzersim par aatru un vieglu naavi!", kaa rezultaataa mees diezgan driiz bijaam manaami iereibushi, bet es aizvien jutos omuliigi. Pat M dazhubriid pasmaidiija.
Pametot krogu, es, joprojaam labaa noskanjojumaa buudama, iemineejos kaut ko par celjoshanu vai citaam izpriecaam, ko es vareetu atljauties, ja sapelniitu daudz naudas. M saausiijaas.
- Esi iecereejusi atrast bagaatu kniebeeju? - vinjsh smiiniigi apjautaajaas.
- Nee! - es iereibushas feministes pashpaarlieciibaa atcirtu. - Mana labklaajiiba nekad nav bijusi atkariiga ne no kaadiem kniebeejiem, un arii turpmaak nebuus!
- Nu..., - M izgarshoti nopuutaas - protams, meitenei ar humanitaaru izgliitiibu un patiikamu aarieni, kaada tev, iespeejams, veel kaadus gadinjus buus, ir arii citas iespeejas. Konkreeti divas. Chaka iela vai darbs aarzemees - par vesherieni kaadam bagaatam eiropietim, piemeeram.

Paarsteiguma, smieklu un niknuma sadursme manii radiija emocionaalu iissavienojumu.

- Chaka iela? Vesheriene? Tu to par mani? - es paarjautaaju, cenzdamaas atguut elpu.
- Atvaino, ja esmu nezheeliigs - noteica M, aciimredzami apmierinaats ar sasniegto efektu.
- Mudaks un kretiins tu esi, nevis nezheeliigs, - es iemaurojos, lieliski saprazdama, ka atkaapjos no saviem priekshstatiem par leedijas cieniigu uzvediibu. - Turklaat pats destruktiivaakais no visiem mudakiem un kretiiniem, kaadus man dajebkad gadiijies sastapt!
- Vai tu juuties aizvainota? Es taa negribeeju! - M piere atkal bija savilkusies liidzjuutiigaas grumbaas. Vinjsh, shkjiet, bija gatavs mani teevishkjiigi pazheelot, ja es sadomaatu izpluust asaraas peec saapiigaa iluuziju sabrukuma.

Jaa, un, priekshkaru nolaizhot, veel atljaushos paust moraali, viedu, jo viedu, adataam acu kaktinjos ieskraapeejamu. Pat tad, ja pavasaris modinaajis tevii miilestiibu pret visaam dziivajaam buutneem, mana maasa no Ievas, labaak simtreiz samaksaa par savu konjaku pati, nekaa veselu vakaru shkjied aatri viistosho skaistumu veca, negliita un destruktiiva kretiina sabiedriibaa.
:)
No:
Lietotājvārds:
Parole:
(komentārs tiks paslēpts)
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..
Powered by Sviesta Ciba