Kurvjzieža kontemplācijas

Komentāri

Krāšņais Kurvjziedis

Jā, pie tam nevis vienkārši mazāk, kas pieskata, bet ar kārtu mazāk.

Sertifikāti un visas pārējās lietas -- nu, tu taču esi datoriķis pats, vai ne?

Jebkurai datorsistēmai ir cilvēki, kuri var (un kuriem ir pienākums, ja vajag) izdarīt ar sistēmu dajebko. Kaut vai pārinstalēt, ja viņa gļuko. Viņiem ir visi sertifikāti, visas paroles un visas pieejas. Kas nozīmē, ka principā viņi pie pietiekams sajēgas un prasmēm var notēlot jebkuru sistēmas darbību.

Jā, to visu var spēcināt, var būt divi vai trīs cilvēki, kuri tikai kopā var kaut ko izdarīt, un tā tālāk, papildus sertifikāti, sistēmas logi uz WORM un kas nekas.

Bet beigu beigās, atšķirība būs tā. Ja tu, piemēram, esi nedraudzīgas valsts diversiju dienestā, un vēlies ietekmēt vēlēšanas. Vai tev vajag kaut kā ietekmēt simtiem vēlēšanu iecirkņu cilvēku visā Latvijā, vai pāris datoriķus vienā vietā.

Uzdevums kļūst par kārtu vienkāršāks un lētāks, vienīgi tev vajag iepazīties ar attiecīgās datorsistēmas kodu un atrast vājās vietas, tad "pārliecināt" šos pāris cilvēkus, ka viņiem un viņu tuviniekiem būs stipri labāk, ja viņi drusku palīdzēs. Kā amīši izdarīja ar Irānas kodolcentrifūgām savulaik.
No:
Lietotājvārds:
Parole:
(komentārs tiks paslēpts)
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..
Powered by Sviesta Ciba