Kurvjzieža kontemplācijas

Komentāri

Krāšņais Kurvjziedis

Kas man nepatika romānu sērijā "Mēs. Latvija. XX gadsimts" II daļa

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
9. Kotas "Istaba". Uz visu pārējo fona izceļas kā vismazāk gruzīgais, varētu pat teikt - komisks un optimistisks gabals. Komunālā dzīvokļa ikdiena astoņdesmito beigās, viss mutuļo jestri, dzīvespriecīgi un diezgan vulgāri - kā jau Kotai. Žēl, ka mistiskais elements palicis tikai ieceres līmenī, žēl, ka tik daudz prastu jociņu.

8. Repšes "Bogene". Ļoti skaista, tēlaina valoda un traģismā pārgrieztas acis. Dažubrīd lasīju ar patiesu baudu un sajūsmu. Bija grūti izsekot tīši samudžinātajiem sižeta pavedieniem, bet kas rūdās grūtībās, top liels. Tad stāsts piepeši aprāvās, atstājot lasītāju, t.i., mani, neveiklā mulsumā - it kā sekundi pirms orgasma mīļotais būtu izkāpis no gultas un aizgājis pačurāt. Tā vien šķiet, ka autore ieskatījusies pulkstenī un kalendārā, pamanījusi dedlainu un nolēmusi, ka "...nezinu, kā turpināt un nobeigt, izliksimies, ka tas ir atvērtais fināls". Nevajag, ja!

7. Ābeles "Duna". Lielākoties ļoti skaisti, bet dažubrīd mokoši garlaicīgi. Īpaši vietās, kur tie zirgi (šķirnes apraksts uz 37 lpp.) skrien (skrējiena apraksts uz 48 lpp.). Daži vēsturiskie momenti nepārliecināja. Izrādās, ka vēsturniekus arī nav pārliecinājuši. Vietām iestarpināti referātam piedienīgi jēlmateriāli - tas pats, ko pārmetu Zebrim, un arī pašai Ābelei "Klūgu mūkā". Man nepatīk, kad tā dara.

Būs vēl.
No:
Lietotājvārds:
Parole:
(komentārs tiks paslēpts)
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..
Powered by Sviesta Ciba