Kurvjzieža kontemplācijas

"Prostoje babskoje schastje"

Krāšņais Kurvjziedis

"Prostoje babskoje schastje"

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Kaarteejo reizi paarliecinaajos, ka labas pashsajuutas un patiikamas aarienes pamataa, ir pietiekami ilgs miegs. Pat ja nevar dabuut daudz, daudz saules.
Shodien ljaavu savam melatoniina paarpludinaatajam kjermenim guleet liidz vienpadsmitiem - taatad gandriiz 12 stundas. Peec tam liidz divpadsmitiem dzeeru kafiju, leeni laiskojos pa vannu un staipiijos kaa kakje. Ap pusdiviem biju jau gandriiz pilniibaa apgjeerbusies. Kraasodamaas pamaniiju, ka kruncinju vairs NAV! (Pat briesmiigajaa, nepieluudzamajaa palielinaamajaa spogulii var pamaniit tikai taas triis rievinjas zem kreisaas acs, kuras es iemantoju 19 gadu vecumaa, kad peec Imanta dzimshanas dienas visai mezhoniigajaam sviniibaam triisarpus stundas nosnaudu ljoti neerti saritinaajusies uz klubkreesla ar ljoti grubuljainu apshuvumu.) Un aadai vairs nav leetaa tualetes papiira nevienmeeriigi peleeciigaas nokraasas, ar kuru es bezceriigi ik gadus ciinos no oktobra liidz apriilim, bet, ja slikts pavasaris - liidz juunijam.
Ir tomeer kaads racionaals grauds pasakaas par letargjiski guljoshajaam princeseem. Varbuut, guljot veel ilgaak, var panaakt arii taukshuunu migraaciju veelamajos virzienos, melaniina atjaunoshanos matos un citus patiikamus efektus?:)
  • ?

    Kas ir melanīns?
    :) Un man rodas gaužas aizdomas, ka es zinu, kurš nozaga manu sestdienas rīta miegu! Un svētdienas rīta miegu! :)
    • Re: ?

      Melaniins ir tumshais pigments. Kad jamaa aptruukstas, saak sirmot mati. Bet melatoniins atkal ir viena no taam biologjiski aktiivajaam vielaam, (ne gluzhi hormoniem), kas padara miegainu un apaatisku tumshaa laikaa.
Powered by Sviesta Ciba