koks - [entries|archive|friends|userinfo]
koks

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Dec. 20th, 2017|10:26 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Kā jau parasti, skatos vecas filmas. Nesen noskatījos pirmo Alien, starp citu, pirmo reizi pilnā garumā. Un vakar arī Aliens, arī pirmo reizi.

Par Alien man kaut kā daudz nav ko teikt. Gaumīgi nostrādāta filmas atmosfēra un forši aktieri. Un Stantons, patīkams pārsteigums. Un re kā - androīdiem asinis(?) ir strutains šķidrums. Nekas apetlīgs. Filma bija kārtējais pēdējā laika pierādījums tam, ka Ridlijs Skots nav nemaz tik nepatīkams kā man agrāk likās.

Aliens - filma par mātēm. Patīkams filmas ritums, kaut kā labi ievillka un saintriģēja. Visas tās klišejas gan pa brīdim vajadzēja berzēt ārā no acīm kā iekritušas skropstas. Nezinu, varbūt tajā laikā tās vēl nevarēja uzskatīt par klišejām, bet jebkurā gadījumā tās likās biezā slānī. Riplija - protagonists uz proteīniem. Kur var vienu tēlu tā pārbāzt!? Vai viņa maz ir cilvēks? Jādomā, ka es kaut ko par to visu nezinu. Daudzas situācijas prasījās pēc vismaz kaut kāda reālistiskuma. Sērskābes asinis ir briesmīgi, kā paši filmā nosaka, bet praktiski vienīgais, ka pašiem nedaudz uzšļācās. Metāla grīdai iet cauri taču kosmosa kuģim neko nenodara un tai pašai grīdai arī ne vienmēr iet cauri. Kā arī Riplija skrien pa metāla kāpnēm, kur, pēc visiem zibeņiem, acīmredzot, notiek nekontrolēta elektriskā izlāde un vispār tas tā kā nekas. Nu jā, man nepatīk tipiskās action filmas ar supermeniem un dekoratīviem zibeņiem. Pārmest aktieriem, it īpaši, maziem bērniem, ņemot vērā mazā Anakina aktiera likteni, ir kaut kā neētiski, bet tomēr nevaru palaist garām cik mazā meitene (Newt) slikti tēloja. Koda acīs katrā trešajā ainā. Laikam Kamerūns juta, ka nav labi un saprata, ka bez gandrīz pusplikas Sigurnijas Vīveres parādīšanas neiztiks un tāpēc brīžiem bija tuvplānā jāparāda kā viņa it kā ikdienišķi izģērbjas vai vazājas apkārt ciešās apenēs. Man nav nekas pret seksīgām ainām filmās, bet šis jau bija apkaunojoši. Taču, lai gan izklausās briesmīgi, uz minētajām nepilnībām var arī pievērt acis, izbaudīt meistarīgu spriedzes manipulēšanu un paskatīties uz Gīgera veidotajiem briesmonīšiem.
linkpost comment