Neparedzēta reakcija - Pārbaude/izaicinājums [entries|archive|friends|userinfo]
kjiimikjis

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Pārbaude/izaicinājums [Oct. 20th, 2016|11:17 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Man šovakar jāraksta atskaite, bet es apskatījos, kas tieši man tur jāuzraksta, galvā to izdarīju, tāpēc slinkums to darīt uz papīra (par virtuālā, t.i., Word failā).

Aber ienāca prātā viena lieta.
Ir nācies secināt, ka ciba sniedz tādu interesantu iespēju - tipa publiski izteikties tipa anonīmi.
Varbūt daļai cibiņu tas dod to drošības sajūtu, kas ļauj regulāri šajā vidē paust lietas, kuras ikdienā citā sabiedrībā noklusētu. Varbūt tam papildus piespēlē tas aspekts, ka cibiņi cits citu, iespējams (atskaitot irl'a komunikāciju, ja tāda bijusi), uzskata par nepazīstamiem cilvēkiem. Nu, t.i., ideju līmenī saprotamiem, izzināmiem, varbūt pat domās saistām ar vizuālu tēlu, kas radīts lasītāja prātā, bet tomēr - tu nezini, pēc vārda, uzvārda, personas koda utml. identifikatoriem, kas sēž intertīmekļu vada otrā galā.

A ja nu gribas zināt?

Tad nu man ienāca prātā tāda doma, ka jānoskaidro, cik reāls ir šis vairogs.

Tātad, mīļie lasītāji!
Dodu jums visiem uzdevumu, kuru drīkstat (un pat vēlams) uztvert par izaicinājumu.

Pasākuma mērķis: Noskaidrot, kas es esmu. Respektīvi, parādīt man visu to informāciju, kuru iespējams iegūt, atbilstoši uzdevuma nosacījumiem.

Dots: Viss, kas pieejams manā cibas profilā: ieraksti, informācija par manu profilu, utt. Nekas nav mainīts pirms uzdevuma izdomāšanas, nekas netiks mainīts vismaz 7 dienu laikā pēc pēdējā interesenta e-pasta (skat. zemāk).

Uzdevums: No dotajiem datiem noskaidrot manu identitāti. Iesākumam, (un ieskaitītam risinājumam) vārds un uzvārds. Ja ko vairāk izdodas atrast, tas bonusam. Jo vairāk sanāk uzrakt, jo labāk.

Ieskaitīšana: Uz e-pasta adresi kasirkjiimikjis@inbox.lv atsūtiet savu domājamo pareizo atbildi. E-pastam bez mana vārda un uzvārda (un potenciālās papildinformācijas) jāsatur soli-pa-solim apraksts, kā nonacāt pie šī rezultāta (intereses pēc, kur ir profila vājās vietas), Jūsu cibas lietotājvārds (intereses pēc, kurš vispār šito ir mēģinājis), un visas iegūtās informācijas avoti (intereses pēc, kur esmu atrodams).

Noteikumi:
1) Tikai legāli, cilvēkam parastajam pieejami līdzekļi. Gūglējiet uz velna paraušanu, bet savus hakerskillus vai paziņas varas struktūrās ka nu paturiet pie sevis. Tas pats attiecas uz phishing utml. aktivitātēm.
2) Ja personīgi pazīstat mani, un tādēļ zināt atbildi - sorry, šis uzdevums nav priekš jums. Teorētiski, varat jau izklaidēties, bet tādā gadījumā lūgšu iztēloties, ka esam sveši ļaudis. Prasības uz manas identitātes atklāšanu šajā gadījumā paliek tās pašas, kas minētas augstāk, un tiks vērtētas atbilstoši šīm prasībām. Rezultāti, kas izrādīsies nesasniedzami, mani nepazīstot, tiks anulēti.
3) Ja pazīstat kādu, kurš pazīst mani personīgi, šīs informācijas izmantošana neskaitās. Uzdevuma mērķis ir noskaidrot, cik viegli/grūti ir random personai no mana publiski pieejamā cibas profila nonākt līdz manai irla identitātei - t.i., ar random personu tiek domāts da jebkurš indivīds, kurš vēlas nonākt līdz manai identitātei cibas ierakstu sakarā, un kuram nav tādu priekšrocību, kā paziņas, kas var pačukstēt pareizo atbildi.

Būtībā, esmu ar mieru pareizajam (vairāku pareizo gadījumā - pilnīgakajam), kurš atklās visnopietnāko šīs nosacītās anonimitātes trūkumu, uzsaukt kādus divus aliņus - vai ko ekvivalentu, ja attiecīgā persona ar alu uz "Jūs". Par to vienosimies privātā sarakstē (ja reiz noskaidrots, kas es tāds esmu, privāti sazināties ar mani būs sīkums).
link