Nov. 23rd, 2010 @ 09:11 pm Džingl bell, džingl bell

Šogad kkā ir izdevies laicīgi sākt domāt par Z-svētku jautājumu, egle podiņā jau stāv no oktobra, nupat nopirkās pāris rotājumi, smaržīgās sveces kādam dāvanai un vēl šis tas. Un šogad arī pienākusi mana kārta taisīt Z-sv pudiņu, vismaz tā es pagājušās nedēļas sākumā izdomāju, bet pēc pāris dienām pie draudzenes žurnālā ieraudzīju arī recepti. Tiesa, pēc tam pagūglējot atradu visādas citādākas [aaaa, bbbb, etc], tā kā nezinu, kas tur sanāks, bet gan jau ginesa alus un brendijs nodrošinās gana siltus svētkus :D
Tātad, recepte man atmiņai, citādi gan jau pasēšu viņu vienā setā un nākamgad nezināšu vairs neko, kas būs slikti gan tad, ja būs pē, gan tad, ja būs lielisks :D


Mērcēšanas laiks - 12 h
Tvaicēšanas laiks - 6 h

140 g tumšo rozīņu
140 g gaišo rozīņu
140 g zilo rozīņu [šitās veikalā nemanīju, apmainīju ar žāvētām aprikozēm]
140 g sakapātu žāvētu dateļu
100 g sakapātu žāvētu plūmju
1 liels, nomizots un smalki sakapāts ābols
250 ml tumšā Ginesa alus
1 apelsīns
1 citrons
100 g auksta sviesta + sviests veidnei
100 g brūnā cukura
100 g sadrupināta svaiga baltmaizes mīkstuma
50 g miltu
1/2 tējk. maltu krustnagliņu
1 tējk. malta kanēļa
1 tējk. malta ingvera
1/2 tējk. malta muskatrieksta
2 sakultas olas

1. Bļodā samaisi rozīnes, pārējos žāvētos augļus un ābolu. Rūpīgi nomazgātam apelsīnam un citronam norīvē miziņu un arī iemaisi augļos.
Pielej alu, samaisi, pārklāj ar alumīnija folliju un atstāj vismaz uz 12 h, lai ievelkas.
Pudiņa veidni (var izmantot arī kēksa vai dziļu kūku veidni) viegli iezied ar sviestu. Iekaisi 2 ēd.k. cukura tā, lai graudiņi klātu arī veidnes sieniņas.
2. Lielā bļodā samaisi atlikušos sausos produktus. Auksto sviestu sarīvē skaidiņās un kopā ar sakultajām olām un mērcētajiem augļiem pievieno bļodas saturam. Rūpīgi samaisi.
3. Pudiņa mīklu ar karoti liec veidnē un rūpīgi nolīdzini.
Ņem 30 cm garu folija loksni, uzklāj virsū tikpat lielai pergamenta vai sviestpapīra loksnei. Vidū ieloci ~ 3 cm platu ieloci. Pārklāj pudiņa veidnei un cieši apsien. Lieko papīru nogriez vai noloki.
Liec pudiņa veidni katlā vai dziļā pannā. Pielej verdošu ūdeni tā, lai tas sniegtos veidnei līdz pusei. Katlam uzliec vāku un uz ļoti lēnas uguns vāri ~ 6 h. Ik pa laikam pielej ūdeni.
4. Gatavo pudiņu izņem no katla, veidnē atdzesē, pēc tam izgāz uz lēzena šķīvja un pārklāj ar svaigu foliju. Ik pēc pāris dienām apslaki pudiņu ar 1-2 ēd.k. laba brendija vai konjaka.
Pasniedz ar saputotu krējumu, kam pievienots brendijs vai konjaks pēc garšas.

[pagaidām esmu knapi tikusi cauri 1.punktam :]

Par šo pukstu
From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.