Dec. 24th, 2012 @ 01:44 pm . |
---|
Galvā ik pa brīdim kārtojas ierakstu tēmas, bet tā arī nekas nerakstās, pa vidu gulēšanai, ēšanai un gulēšanai. Bet tomēr, jāsaņemās. Pirmais, par piparkūkām. Izdomāju, ka šogad beidzot jāsaņemās uztaisīt mīklu pašai. Kā jau parasti, kad kaut ko izmēģinu, man patīk pēc vismaz divām receptēm uzreiz, lai pēc tam var izprovizēt. Taisīju vienkāršo variantu pēc Sirmā video # [recepte: 2 kardamoni, 1 krustnagliņa, kanēļa koka mizas gabaliņš, 1 smaržīgais pipars, vaniļas pāksts gabaliņš, mazliet citrona un mandarīna miziņas, visu sakapā un sasmalcina, noliek stāvēt; katliņā izkausē 50 g sviesta, klāt liek 2 ēd.k.iesala ekstrakta, liek iekšā garšvielas /maisa uz lēnas uguns/, 2 ēd.k.cukura, 1/6 glāzes ūdens [ja grib pufīgas - sodu/cep.pulveri]; bļodā 200 g milti, iemaļ piparus, cukuru, cepamo pulveri naža galu, amaretto /ja grib riekstainumu, var arī auglīšus,riekstiņus apgrauzdētus utml/; miltus ieliek siltajā masā un maisa, brūnumam var likt grauzdēto cukuru vai ekstraktu vēl, vienmērīgi atdzesē, kad bik atdziest, ieliek olu [ja grib pufīgas], viendabīgi samaisa un bļodā liek dzesēt] # un sarežģīto variantu. Sirmā variants ir krietni ātrāks, jo pusstundu nav jākausē cukurs, un tā vien šķiet, ka ar čuķ vairāk garšvielām sanāktu tas pats, kas ilgajā, pie tam nav ne jausmas, kas notiktu, ja pa nakti pastāvētu, jo viss operatīvi tika sacepts with a little help from my friends, līdz ar to varbūt pat šodien nebūtu bijušas tik bālas, jo ilgais variants šodien jau ir tumšāks kā vakar un tam varēšu sekot līdzi pa dienām, jo ir kādi četri kluči ar mīklu. Īsais secinājums - tas ir diezgan īzī, garšvielas ir ņam ņam, ja taisa uzreiz dzirnaviņās, un ne vienmēr sarežģītais ir makten dižāks par vienkāršo. Priecīgi!
|
| |