kihelkonna - Komentāri [entries|archive|friends|userinfo]
kihelkonna

[ website | kihelkonna - apdzīvota vieta sāremā salā ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

2. Jan 2017|15:42

crescendo
Neiemācītos. Man ir kaut kāds mācīšanās/uztveres defekts tieši uz šo, es jau mūslaiku matemātikā zaudēju punktus, jo izlaidu (manuprāt) pašsaprotamus paskaidrojuma soļus. (tāpat arī rakstot izlaidu burtus utml) - un tas komplektā ar pretestību pret stulbām un garlaicīgām lietām. Tikai mūsu laikos šo defektu bija iespēja kompensēt ar ātrāku tikšanu pie vairāk rezultātiem. Bet šis fokuss uz procesu... tas iedzīs naidu pret matemātiku. Tur nav situācija, kur par matemātikas skolotājiem ir aizgājuši cilvēki, kam matemātiskā domāšana tik švaka, ka IT cilvēki no viņiem nesanāca?



Ir pilnīgs idiotisms vienlaicīgi mācīt vizuālo rēķināšanu (t.i. simta robežās rēķināt galvā) UN mācīt dalīt skaitli līdz pilniem desmitiem - tā ir tieši tā pati totālā atkarība no papīra, kas vertikālā rēķināšana, tikai sliktāka - jo galvas aprēķinos šitais sadalītais skaitlis aizņem papildus loģiskos soļus, bet mūsu smadzenes ir ļoti draņķīgas, bez nopietnas piepūles kļūdas sāks nemanāmi iezagties jau brīdī, kad prātā jāpatur nieka ceturtais solis. (Ar iesprindzienu laikam 6-7 bija izcili, rekordisti spēj 12 - bet arī ne ilgstoši, tas ļoti nogurdina).
Ar šito BS nabaga bērni arī vertikāli skaitīs ļoti kļūdaini - jo vertikāli skaitot ir nepieciešams paturēt dažus soļus galvā:/

Vizuālā rēķināšana IR jaunais melnais, bet vizuālā rēķināšana nozīmē, ka ieraugot 8+13 tu zini, ka rezultāts ir 21 - automātiskai jābūt rēķināšanai līdz 10 (t.i. tu vienkārši zini pēdējo skaitli saskaitīšanai/atņemšanai/reizināšanai/dalīšanai) + spēja nojaust rezultāta izmēru - t.i. bez rēķināšanas izvēlēties 8*13 atbildi starp 34, 94, 304, 194)

Garās darbības, kā viena no lietām kas jāmācās, vēl būtu OK - tas ir svarīgs solis vēlāk informātikai, pirmie algoritmi, kamēr algoritmi mācību programmā vēl nav. Ok, vieglāk darbību secību apgūt tad, kad jau ir priekšstats par algoritmiem - bet tas ir izdarāms.

Bet ne jau matemātikā 'tikai šāds pieraksts un ne savādāks'!

Link Read Comments

Reply:
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: