kihelkonna - Komentāri [entries|archive|friends|userinfo]
kihelkonna

[ website | kihelkonna - apdzīvota vieta sāremā salā ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

hords 20 17. Jun 2015|10:49

kihelkonna
šo nedēļu esmu rīgā, un cita starpā pievēršos mantu izmešanai. pēc jūzera jojo ieteikuma izlasīju japāņu autores Marie Kondo grāmatu Magic of Tidying Up
http://www.amazon.com/The-Life-Changing-Magic-Tidying-Decluttering/dp/1607747308
(dabonama torentos, epub).

tur mantu izmešanai pieiet pavisam citādāk. nevis pārskatīt piebāztus plauktus, izvelkot no tiem kaut ko īpaši vecu, cauru un nodzeltējušu, bet visas viena cilvēka drēbes izbērt uz grīdas, tad tās pa vienai ņemt rokā un sev vaicāt: vai šī lieta man liek justies priecīgai? vai tā nes man laimību? diezgan daudzas lietas neizraisa spontānu prieka un laimības sajūtu, un tās hrapc forķījam ārā. rezultātā i mantu kļūst mazāk, i atlikušās uzlūkojot cilvēks jūt vienu vienīgu prieku un laimību.

un pēc tam tās sakārtot pa jaunam. kaudzē sakrauti tkrekli spēj būt kārtīgi tikai vienu dienu, jo pēc tam sagribas kaut ko no kaudzes apakšas, un kārtība vējā. vai arī kaudzes apakšā esošās lietas atmirst dēļ aizmirstības. tāpēc kreklus vajag locīt un likt vertikāli, kā grāmatas. šis jau ir pārbaudīts uz lauleņa tkreklu atvilkni. tur vienmēr bija briesmīgs savandījums, kaut arī es pa laikam mēģināju ieviest kārtību, un laulenim visu laiku likās, ka viņam trūkst tkreklu, un vajag vēl kādus piecus nopirkt. tagad jau vairākus mēnešus kārtība nav zudusi, ar visu to, ka laulenis šai kārtībai pieiet diezgan nihilistiski. jebkuru iegribētu kreklu var paņemt neizšķaidot pārējos, turklāt laulenim tagad liekas, ka tkreklu viņam ir par daudz, un ir jau vairākus vecos izmetis. (ir jau arī daudz, kādi 10 baltie un 20 tumšie.)

nu lūk. pirmdien izmetu 3 60litrīgos miskastes maisus ar drēbēm. galīgi nosprostoju vietējo atkritumu sistēmu. tagad atradu, ka man taču ir lielāki maisi, tādi metru gari, stūķēju tādā. vēl aizvien neesmu tikusi līdz miskastības saknei (ir viena tāda sen aizpildīta kaste), bet varbūt šoreiz izdosies. saņemties. atkabināt konkrēto pagātni.


upd
par minētās autores deklateringa tipiem diezgan daudz ir jūtūbē
https://www.youtube.com/watch?v=wS9tarmtYfs
autore ir gluži jauna, un visu laiku uzsver, ka savu karjeru sākusi jau 4 gadu vecumā, visādos veidos meklējot labāko kārtošanas metodi. tagad viņai ir tv šovs.

upd 2
es ieteiktu lasīt grāmatu un nevis apmierināties ar manu atstāstīto fragmentu :)
Link Read Comments

Reply:
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: