kihelkonna - Komentāri [entries|archive|friends|userinfo]
kihelkonna

[ website | kihelkonna - apdzīvota vieta sāremā salā ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

2. Feb 2014|11:35

kihelkonna
nu tu augstu paņēmi :)

no cibas es negaidu atbildi uz visu. es tikai gribu parunāties par tēmu, apmainīties viedokļiem un tamlīdzīgi. par to, cik viegli ir iemācīt angļu valodu salīdzinājumā ar krievu valodu. jo angļu valodā ir visādi palīglīdzekļi, bet krievu daudz mazāk. varbūt citi vecāki grib dalīties pieredzē.

es mz neteicu, ka mācīšu 2 valodas UZREIZ. un viņš tik un tā mācās 2 valodas uzreiz, jo bērnu dārzā personāls un daļa bērnu runā krieviski, bet mājās mēs šad tad skatāmies angliskas multenes, es skatos līdzi un skaidroju. būtu vērts iespringt uz to, lai mz bērnu dārzā sasniedz kritisko masu saprašanai un runāšanai, jo pagaidām viņš nesaprot apkārt notiekošo, un vecākā bērna pieredze rāda, ka 3 gados var arī nesasniegt. savukārt arī tās angļu multenes ir konkrēta iespēja un viegls ceļš; man laba mācību multeņu kolekcija.

ar mācīšanu es nedomāju bērna nosēdināšanu pie galda un ciešanu izteiksmi viņa sejā. ar mācīšanu es domāju ikdienas papilināšanu un kādas jautras izdarības par tēmu. ja es sāktu taisīt cirku, piemēram, kurdu valodā, tad nav šaubu, ka sīkie ar prieku sāktu mācīties kurdu valodu; nav nemaz jājautā.

bērni vispār visu apgūst ar prieku. jautājums ir tikai ar manu kapacitāti. varbūt man šoreiz sanāks labāk, varbūt nesanāks.

un tāda valodas mācīšanās neaizņem vairāk kā vidēji 5 minūtes dienā. vai tu domā, ka ar šīm 5 minūtēm pietiek, lai atlikušajās 24 stundās bērns nevarētu apgūt pārējās tevis nosauktās lietas?
Link Read Comments

Reply:
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: