kihelkonna - mazmurkšķa un mazzaķa hronikas - loģika, skoliņa [entries|archive|friends|userinfo]
kihelkonna

[ website | kihelkonna - apdzīvota vieta sāremā salā ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

mazmurkšķa un mazzaķa hronikas - loģika, skoliņa [12. Sep 2012|09:19]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]savanna
Date:12. Septembris 2012 - 10:24
(Link)
Gribēju rakstīt, bet aprāvos.
Es nezinuko iesākt ar tādiem kā mz, jo liekas, ka kaut kas nav kārtībā. Ka notiek viss par lēnu un, ka nav progresa. Bet laikam jau logopēds tur ņipričom. Eh, bija man viegli, jo meita ir mm līdzinieks runāšanā.
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:12. Septembris 2012 - 10:29
(Link)
viņš pēdējā pusgadā ir milzīgi progresējis. vārdu krājums no dažiem desmitiem uz dažiem tūkstošiem. no nesadarbošanās uz sadarbošanos. viņš tikai vēlāk sāka. arī izruna ļoti attīstās.
[User Picture]
From:[info]savanna
Date:12. Septembris 2012 - 10:34
(Link)
Es jau tieši par to izrunu. Vārdu klāsts pat var būt milzīgs, bet, ja saprot mazo tikai radi, tad liekas, ka viss ir ļoti slikti :( Pie kam, spītīgi atsakās izrunāt pareizi vārdus, runā kaut kādā bēbīšvalodā, lai gan prot visas zilbes un burtus un visu saprot utt.
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:12. Septembris 2012 - 10:40
(Link)
ikdienā lietojamos vārdus viņš izrunā diezgan pareizi. lielākā daļa no viņa sacītā ir saprotama. tie nesaprotamie ir reti lietojamie, garie un svešvārdi. tie, par kuriem jāpabrīnās, ka viņš tādus zina. viņš normāli pasaka visu, kas saistīts ar parastajām bērnu tēmām, ēšanu, podu, dzīvniekiem, drēbēm. tas, ka viņa sacīto "ekvatoru" vai "krēslu" (to, kas vakarā aiz loga) saprotu tikai es, man neliekas nekas briesmīgs, jo ikdienā mēs to neapspriežam un tā nav bēbīšu tēma.
[User Picture]
From:[info]savanna
Date:12. Septembris 2012 - 10:42
(Link)
Ā, tad Tev tomēr cits stāsts. Tad jau mazais zina ļoti daudz. :)
Es par ko citu.
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:12. Septembris 2012 - 10:52
(Link)
es domāju, ka mz attīstās mazliet pa citu ceļu. viņš vēlāk sāka runāt, tāpēc viņam vēl daudz jāvingrinās. ierobežotās runāšanas spējas es cenšos kompensēt ar zināšanām. viņš nesaka "putniņš čiv čiv", bet saka "tāķis" (stārķis), badūdis (balodis), vāna, papaiis (papagailis), denis (dzenis) un tā tālāk. kukaiņa vietā viņš saka vaboe, māīte, sijāzis, pāe (spāre) un tā tālāk. nerunājot par to, ka viņš pazīst visus burtus, ciparus, 2 valodās skaita līdz 10, izprot skaitu līdz 3, mazliet izprot saskaitīšanu, vairākus desmitus vārdu pazīst pēc izskata (ja viņam priekšā uzraksta "suns", viņš saka "suns").
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:12. Septembris 2012 - 11:26
(Link)
es zinu, ko tu domā. tu domā par mātēm, kas gaida brīnumu. nu, dažas sagaida, bet citas sagaida nosūtījumu uz skolu bērniem ar garīgu atpalicību.
[User Picture]
From:[info]savanna
Date:12. Septembris 2012 - 11:27
(Link)
Skarbi, bet reizēm aizdomājos.
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:12. Septembris 2012 - 11:33
(Link)
mz iekļaujas vispārējās normās un mailstoņos. kā mani informēja kāda ārste, normas minumums 2.5 gados ir 2 vārdu teikumi un 100 vārdi. bet tā kā viņš ir uzņēmis ātrumu, tad domāju, ka viss būs kārtībā. un es diezgan piedalos.
[User Picture]
From:[info]savanna
Date:12. Septembris 2012 - 11:35
(Link)
Es vairāk šo ierakstu sakarā domāju par pāris citiem pazīstamiem bērniem, kuriem tik labi viss neiet ar zināšanām. Bet, gan jau būs viss kārtībā. Nevar tak būt, ka bērnu ārsts nemanītu, ja kaut kas būtu ne tā.
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:12. Septembris 2012 - 11:43
(Link)
līdz 4 gadiem ārsti saka, ka jāgaida. pēc 4 gadiem logopēdi saka "kur jūs bijāt agrāk".
nesen lasīju pētījumu, ka bērna vārdu krājums visvairāk ļauj prognozēt bērna IQ tālākajā dzīvē. tā ka domājos esam uz pareiza ceļa. bet par tiem pazīstamajiem bērniem - nu katram savs ceļš ejams. tu vari vien pieteikties ciemos viņiem kaut ko mācīt :)