Piektdiena, 4. Mar 2005, 14:35

Nu bļin, kolēģi!! Uz atgādinājumu, ka vienam no kolēģiem nākošnedēļ ir dzimšanas diena un kaut ko vajadzētu izdomāt, pārējie nopūtās un izšķobīja sejas- "vai tad tiešām?" un beigās smaidīdami noteica, ka nu tad atstāšot to manā ziņā. Kad es iebildu, ka man eee... iii... ka vai mēs nevarētu kopīgi par to padomāt, jo man ir apnicis vienmēr būt tai kreatīvajai- izdomāt, ko lai dāvina un pēc tam to arī pašai sameklēt, nopirkt, blakus sēdošais kolēģis niknā tonī pateica, ka varētu padomāt, ka viņi vienmēr man ir likuši organizēt visas jubilejas... mazliet apstulbu. Gribējās viņam pateikt, ka nez kurš gan noorganizēja viņa apsveikšanu gan vārda, gan dzimšanas dienā, bet paklusēju. Jā, vienu reizi veči saņēmās un iegāja blakus esošajā veikalā, lai nopirktu kā dāvanu kaklasaiti. Aplausi viņiem par to un skaļas gaviles- urā! urā!

Kāpēc sievietei jābūt tai, kura organizē sveikšanas? Nu, common, kāpēc?

Piektdiena, 4. Mar 2005, 16:15
[info]src

Tāpēc, ka viņiem sveikšanas nav svarīgas. Nu vismaz tik svarīgas kā tev.

Sestdiena, 5. Mar 2005, 19:10
[info]keta

Tātad- vai tas, ja Tevi darbā (un varbūt ne tikai) neapsveiktu neradītu tādu kā vilšanās sajūtu? Varbūt tomēr pastāv atšķirība starp- būt sveicējam un būt apsveicamajam? Pirmajā gadījumā- sveikšanas šķiet nesvarīgas, otrā- tomēr svarīgas ;)

Sestdiena, 5. Mar 2005, 20:09
[info]src

pēdējā savā jubilejā it nemaz nebiju priecīgs par obligāto "svinēšanu", kur puspazīstami cilvēki spiež roku & runā par neko

Piektdiena, 4. Mar 2005, 16:29
[info]x_f

Tā pierasts. Es pat nezinu. Kad iedomājos, man tā liekas vispareizāk. Tā tam būs būt un viss.

Piektdiena, 4. Mar 2005, 17:00
[info]keta

Jūti? Tavā attieksmē ir seksisms (Attieksme, kas veicina sociālo lomu stereotipizāciju atbilstoši cilvēka dzimumam) :)
bet tā nav pareizi, tā nedrīkt, es tā negribu

Piektdiena, 4. Mar 2005, 17:05
[info]x_f

Nav tur nekāda seksisma!
Tā tas ir iegājies ne vien tāpēc, ka sievietes visādus tādus pasākumus taisa, bet gan tāpēc, ka viņas to vislabāk dara.
Ja man būtu jānopērk kāda dāvana, es to nevarētu izdarīt. Toties jums parasti ir kāda laba doma. Nu, lūk.
Nevis seksisms, bet gan uzslava.

Piektdiena, 4. Mar 2005, 17:11
[info]keta

ech, ja mani kolēģi man tā arī pateiktu- "tev sanāk labāk nekā mums". bet tā kā viņi to nesaka, tad man liekas, ka ir savādāk.

Piektdiena, 4. Mar 2005, 17:14
[info]x_f

Nu tad pasaki viņiem priekšā.
Tu jau zini, "īsti veči" ar prāta un apķērības spējām neizceļas. :)
Pajautā, "bet kāpēc es?"

Sestdiena, 5. Mar 2005, 20:10
[info]src

Nu un jā, sveikšanu organizēšana parasti tomēr is "sekretārīŧes" pienākums.

Trešdiena, 9. Mar 2005, 16:33
[info]mikstmiesis

kāpēc, kāpēc?...

nu kāda jēga no tām sveikšanām ar dāvanām, lakstiem un uzstāšanos ar kolēģu piebarošanu? kaitina tikai. cilvēks, kuram patiešām būs svarīgi apsveikt to arī izdarīs -- pienāks klāt paspiedīs roku un pateiks apsveicu, un vēl uzsmaidīs nedaudz siltāk nekā ikdienā. un viss. pietiek. tam vismaz ir patiesa vērtība, bet tā samešanās kolektīvajai dāvanai, kolektīva uzmākšanās un traucējoša iejaukšanās ikdienas ritmā vien ir. tāds vismaz ir mans viedoklis (tā kā es neesmu vidējais aritmētiskais tēviņš, tad manu viedokli nav vēlams ekstrapolēt uz pisiem tēviņiem) un tas ir izveidojies vairāku gadu gaitā darbā, kur šādas sveikšanas bija tradīcija, pal;dies dievam, šogad tapa kolektīvi nolemts no tās atteikties un izlikties, ka nekā tāda nav.

Trešdiena, 9. Mar 2005, 17:20
[info]keta

es īsti nebiju domājusi sveikšanu visas organizācijas apjomā, kad notiek samešanās un visi metas sveikt kolēģi no tās tur nodaļas. reizēm pat kolēģi, ar kuru man nav nekādu darīšanu. bet tā jau ir cita opera un par to es tev varu tikai 100% piekrist- tas ir idiotisms... doma bija par sveikšanu 5 cilvēku kolektīvā- es un 4 vīrieši, kas visi savstarpēji esam nu tomēr čomi attiecībā pret visu lielo organizāciju. patusēt 5atā ar kūku un šņabi mums nav problēmu, tas ir forši. bet tas "kāpēc?" ir- "kāpēc veči izvairās padomāt?", "kāpēc ugrūž to man?" Šinī brīdī es saskatu to- "kāpēc es?" nevis "kāpēc jāsveic?"

Trešdiena, 9. Mar 2005, 17:42
[info]mikstmiesis

es arī runāju par sveikšanu nodaļas ietvaros, kur esmu es un 4-as manas kolēģes. man nav nekādu iebildumu pret tiem nedaudz spontānajiem tusiņiem ar kādu vīna glāzi, kas dažreiz it kā pinīgi nejauši sanāk, bet tieši tā sveikšana...

Trešdiena, 9. Mar 2005, 18:20
[info]asaa

aaaaak, diess! tacu pasaki NEE!!

Trešdiena, 9. Mar 2005, 21:58
[info]divi_g

Palasījos ierakstus un imho uzprasās viens secinājums: nu i zaņķī tu strādāt....

Ceturtdiena, 10. Mar 2005, 09:17
[info]keta

hahhh :))))
es strādāju starp vīriešiem, kas atšķiras no tiem, ar kuriem esmu kopā ārpus darba laika, kuri ir mani draugi, mīļākie. viņi ir savādāki nekā es, viņiem neinteresē tas, kas interesē mani un man neinteresē tas, par ko jūsmo viņi. viņi nav mani ideālie vīrieši ;))

Otrdiena, 15. Mar 2005, 12:50
[info]sekretare

da ne jau sievietei ir jābīt tai, kas visu organizē, bet sekretārei! tāds darbs, saproties