22

žurnāla info

Name
keilens

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Katru rītu tas pats mēsls... Piecelties no gultas. Kā? Ja ir jāceļas, lai dotos atpūtā, piemēram, kūrortā vai uz kādu citu interesantu vietu, nav problēmu ar piecelšanos. Tu esi nepacietības pilns un negribi izniekot laiku guļot. Bet skola/darbs nav kūrorts.

Esmu izmēģinājis neskaitāmas metodes, lai spētu no rītiem piecelties. Vienreiz es mēģināju ņemt līdzi kūkas gabaliņu un to nolikt uz galda otrā istabas galā. Kad modinātājs noskanēja, visa istaba smaržoja pēc kūkas un sagribējās ēst. Es piecēlos, aizgāju pēc kūkas un aizgāju ar to atpakaļ uz gultu. Es aizmigu ar kūkas gabalu rokās. Vairākas dienas pēc tam mani bija jādzīvo mokās ar kūkas drupačām gultā. Iespējams, kūka nebija vislabākā alternatīva problēmai, ar kuru esmu pazīstams jau gadus piecus. Varbūt ābols vai burkāns būtu labāks. Nav tik daudz drupaču un tā..



Vienu citu reizi es pamēģināju citu variantu. Visiem taču patīk ''vēl piecas minūtītes pagulēt'' pēc ir noskanējis modinātājs. Protams, eksistē cilvēki, kas izvēlas uzreiz lekt ārā no gultas uzreiz kā atver acis, bet, domāju, lielākā daļa ir kā es. Vēl tikai mazliet... Šī iemesla dēļ es nolēmu, ka nebūtu slikta ideja uzlikt modinātāju piecpadsmit minūtes pirms man patiesībā bija jāceļas, varbūt tad es būtu spējīgs piecelties laikā, pēc trīs ''vēl piecām minūtītēm''. To es izdarīju - kad modinātājs noskanēja pēc piecpadsmit minūtēm, kad tiešām bija jāceļas, es atkal nodomāju ''vēl tikai piecas minūtītes''. Un atkal aizmigu.. kāds pārsteigums.

Mans dienas ritms dodas uz priekšu ātrāk par pašu laiku un ik pa laikam (reizi divās nedēļās) ir moments, kad mans miegs ir īslaicīgi nostājies normālos laika posmos. Savukārt šī bija viena no tām naktīm, kad miega nebija vispār, jo sāp zobs un pirmā diena atpakaļ - nevar riskēt aizgulēties, es sevi pazīstu. Laikam. Bet tā jau ir cita tēma.
Powered by Sviesta Ciba