Space'06 - Saeima 2010 [entries|archive|friends|userinfo]
kconcrete

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Saeima 2010 [Aug. 3rd, 2009|09:07 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Apmēram pēc gada Saeimas vēlēšanas, šis ieraksts, lai piefiksētu situāciju uz nākamajām Saeimas vēlēšanām.
Pirms pašvaldību vēlēšanām jau rakstīju, ka pienācis nenovēršamais krievvalodīgo partiju triumfs un teiktais piepildījās. Saeimas vēlēšanās rezultāti tomēr būs atšķirīgi, tāpēc muļķīgas ir runas, ka SC ar Šleseru pārņems varu arī visā Latvijā. To atkal ietekmē vēlētāju etniskais sastāvs, kurš, lai arī pastāvīgi mainās par labu krievvalodīgajiem, joprojām nodrošinās, ka latviešu partijas kopumā iegūs vairākumu Saeimā. Protams, ja vēl kāda partija bez LPP/LC izlemj, ka labāk jāiet koalīcija ar SC, tad ir iespējams, ka SC pārņems varu Latvijā, citādi šai partijai nav cerību.
Daudzi runā par konsolidēšanos, kā draudu minot "krievu" nākšanu pie varas, tomēr tas nav īstais iemesls. Katrs, kas to dara, runā savas partijas interesēs, lai saglabātu iespējas iekļūt Saeimā. Ir skaidrs, ka visgrūtāk no pašreizējām partijām iekļūt Saeimā būs TB/LNNK - bez apvienošanās ar kādu nopietnu spēku, tas var neizdoties. Ja TB/LNNK neapvienojas, tad tā noteikti nebūs jaunajā Saeimā, ja viņi apvienojas ar Visu Latvijai!, izredzes nedaudz pieaug, tomēr no 6-7 deputātiem, tikai 1-2 varētu būt no TB/LNNK. Lielāka iespēja iekļūt Saeimā ir apvienojoties ar ZZS, tomēr diezin vai ZZS būs ieinteresēti viņus ņemt.
Nākamā partija, kurai ir jākosolidējas ir Jaunais laiks. Ja JL paliek savos pašreizējos krēslos, visa atbildība par milzīgo bezdarbu, augstajiem nodokļiem, uzņēmumu bankrotiem tiks uzlikta uz JL pleciem. Viss būs atkarīgs no tā, cik veiksmīgi JL norobežosies no Dombrovska, Kampara un pārējiem. Bez konsolidēšanās un jauniem, spēcīgiem līderiem, JL var knapi pārvarēt 5% barjeru. ( iekļūs Repše, Āboltiņa un vēl daži cilvēki). Ja JL izdodas sev piekonsolidēt kādu nosacīti jauno spēku ( SCP vai PS), rezultāti būs ievērojami labāki, tomēr jāsaprot, ka JL klātbūtne var novilkt citus sarakstus lejā.

Pārējām Saeimas partijām,(izņemot PCTVL), nav lielas nozīmes konsolidēties. PS ir nosacīti jaunais spēks, kuri valdībā itkā ir, itkā nav. Daudzi viņu vēlētāji joprojām domā, ka viņi ir opozīcijā. PS mērķis ir vākt spēcīgu komandu un skaļi bļaut par Šlesera-Ušakova sastrādāto Rīgā.

TP - situācija tiešām nav laba, bet līdz nākamajām vēlēšanām var nedaudz atkopties. Konsolidējoties TP "svagsvarus" izsvītrotu, tāpēc labāk iet vieniem. Ja ies ar Šķēli un reģionālajiem līderiem - uzskatu, ka 10 vietas garantētas.

ZZS ir labākā situācijā - par viņiem balsos tā kā tā. Lemberga faktors gan ir krietni pabālējis, bet pie labas sakritības 12 vietas Saeimā var iegūt.

Nedomāju, ka kādu no vietām iegūs jaunās partijas, ja vien tur nebūs Vaira Vīķe Freiberga, Andris Piebalgs, Sarmīte Ēlerte un Inguna Sudraba ( vislabāk kopā).

Tātad - SC un LPP/LC blokam 35 - 40 vietas. PS un JL blokam apmēram 35, bet ZZS un TP paliek apmēram 25.
LinkSacīt

Comments:
[User Picture]
From:[info]dienasgramata
Date:August 3rd, 2009 - 09:47 am
(Link)
domā, ka Repšem tas viss kā pīlei ūdens?
[User Picture]
From:[info]kconcrete
Date:August 3rd, 2009 - 09:53 am
(Link)
kas tieši?
[User Picture]
From:[info]dienasgramata
Date:August 3rd, 2009 - 09:58 am
(Link)
nu, kāpēc Dombrovskim un Kamparam būs slikti no bezdarba un nodokļiem, bet Repši ievēlēs?
[User Picture]
From:[info]kconcrete
Date:August 3rd, 2009 - 10:04 am
(Link)
Iespējams, ka Tev ir taisnība. Repši var neievēlēt. Biju iedomājies, ka Repše tomēr ir JL būtība, bet tā sen jau nav. Uz iepriekšējām vēlēšanām Vidzemē viņš no 2 vietas uz 4 nokrita un saņēma 9302 mīnusus - vairāk kā visi citi no JL. Viņam gan bija arī 15053 plusi, vairāk bija tikai Kalnietei. Nu man škiet, ka Dombrovskis un Kampars ir viduvējības, kas var izsaukt vai nu niknumu, vai žēlsirdību, bet par tādiem jau nebalso. Repše tomēr ir savādāks.
[User Picture]
From:[info]dienasgramata
Date:August 3rd, 2009 - 11:42 am
(Link)
nē, šaubu nav, Repše ir šizofrēnisks harizmātiķis, kurš var uzvilkt savu reitingu jebkurā brīdī, bet tomēr viņš ir finanšu ministrs un pēdējā laikā aizvien vājāk performē
[User Picture]
From:[info]kconcrete
Date:August 3rd, 2009 - 12:21 pm
(Link)
nu viņš vairs nebraukā ar močiem un jaunām meitenēm neskrien. Viņš nopietnu seju runā par nepieciešamību konsolidēt fiskālo budžeta ietvaru. Kopumā jau no JL tieši tāpēc novērsīsies, jo daudzi tāpat domās, ka "neperformē" un, ka varēja to budžetu labāk sadalīt.

Ja vien par performancēm neuztver MMM ( mašīnas motori meitenes).
From:[info]melpomene
Date:August 3rd, 2009 - 12:45 pm
(Link)
SSS

(Sports, Sex un Scooter)
From:[info]decembris
Date:August 3rd, 2009 - 05:01 pm
(Link)
ja tu pieņem, ka

a)jl sataistīs sūdus;
b)jauni spēki neradīsies;
c)politikā atgriezīsies šķēle;

tad tp ir iespējas dabūt vairāk nekā 10 vietas saeimā, un pat uzvarēt vēlēšanās. tā uzskatu es. protams, tad viņiem liepnieka vietā vajadzētu dabūt kādu kampaņas kūrētāju un viss notiktu. rīgas domes vēlēšanas labi pierādīja, ka ir pilnīgi pohuj, ko partija agrāk darījusi, galvenais ir līderis, ap kuru ir izveidots kaut kāds saimnieka mīts. piedevām par šķēli teorētiski būtu gatavi balost ievērojami vairāk iedzīvotāju nekā par šleseru.
[User Picture]
From:[info]kconcrete
Date:August 3rd, 2009 - 05:41 pm
(Link)
var arī 15 dabūt.
From:[info]decembris
Date:August 3rd, 2009 - 08:13 pm
(Link)
tik pat labi arii vairaak. kaapeec? taapeec, ka parasti tauta saeimas veeleeshanaas nobalso par kaut kaadu jauno speeku, lai peec tam saprastu, ka tur visi ir baigie pidarasi.

tagad, paldies dievam, jaunaas partijas ir izveidojushaas jau krietni pirms saeimas veeleeshanaam, un iedziivotaaji jau pamazaam saak saprast, ka tur visi ir pidarasi.

taapeec tp ar shkjeeli (pie jau mineetajiem nosaciijumiem) buutu iespeejas dabuut 20 un veel vairaak vietu. jo kursh gan cits?

protams, tad vajadzeetu tautas partiju paargrupeet - atstumt un izmest piiksteetaajus (zalaans jau noraadiija aadikja un lagzdinja virzienaa), saakt kampanju jau laiciigi, lai cilveeki aizmirstu, cik nozheelojama tautas partija bijusi peedeejaa laikaa.

un latvieshi jau balsotu, vinjiem tikums doties labpraatiigaa verdziibaa jau gandriiz liidz geenu liimenim ticis :)
[User Picture]
From:[info]kconcrete
Date:August 3rd, 2009 - 10:26 pm
(Link)
tp nemācēs tik pārliecinoši blefot kā Šlesers un Stendzenieks :) bet redzēsim, redzēsim. nsv tur tādu harismātisku, ambiciozu cilvēku bez Šķēles (iepriekš bija Demakova, G.Bērziņš, arī Kalvītis). Pašreizējie ministri ir ļoti ļoti blāvas personības... Segliņš ik pa laikam atļaujas kaut kādu vispārzināmu figņu izgvelzt.... un arī kā vienreiz Ixtens teica, tas labāk piestāvētu kaut kādam lauku skolas direktoram. Visiem šiem cilvēkiem, tāpat kā Zatleram nav sava viedokļa. Tāda, gan nav arī pārējiem politiķiem no JL (varbūt Repše), PS, SC un PCTVL, ZZS ( izņemot Lembergu). LPP/LC ir Šlesers un Godmanis.
From:[info]decembris
Date:August 3rd, 2009 - 11:14 pm
(Link)
runaajot par "rezervistu solinjiem", tp nemaz nav tik sliktaa situaacijaa, kaa mums visaadi iksteni sludina - it kaa perspektiivais zalaans, shkjeele, liibane-shkjeele, riekstinjsh, arii vecbiedrs beerzinjsh grib atgriezties politikaa. tikai vajag izniicinaat ieksheejo opoziiciju (lagzdinju, kuchinski, paegli un pie reizes arii seglinju, kursh partijai noteikti vairaak kaitee nekaa paliidz).

izskataas, ka uz to tp arii tagad meegjina iziet (tikai shodienas notikumi vien ir pieraadiijums - zalaana pazinjoojums, ka aabikjis un lagzdinjsh no tp jaaizlidina, kaa arii tp saeimas frakcijas vadiitaaja mainja). un ja to visu nedariis shkjeele, tad dariis zalaans. tad jau redzees, kaa vinjam veiksies.