Perspektīvas maiņa

Posted by [info]kazis on 07.12.2016 at 09:21
Un te nu es sēžu pie tukšas lapas un kārtējo reizi domāju par to kā lietas, sajūtas, apstākļi un domas var mainīties acumirklī. Vienā brīdī tev ir labs garastāvoklis, un tad – zap- un ir pilnīgi citādāk. Un nav nekāda veida kā sevi no tā pasargāt. Šie mirkļi tevi vienkārši atrod un kā no zila gaisa uzpeld, un iemet okeānā bez glābšanas laivas. Pazīstama sajūta. Ļoti pazīstama sajūta. Muļķīgi ka tas notiek tad kad to vismazāk gaidi. Pārsteidz nesagatavotu. Taču ir viens triks kā būt sagatavotam.. un tur pat nevajag visu laiku būt kaujas gatavībā lai atšaudītos. Pietiek ar to, ka atceries – šādi mirkļi var pienākt un ka vairākumā gadījumu neesi spējīgs ietekmēt saskarsmi ar šiem tiem. Tas ir aptuveni tā kā zināt ka vari saslimt. Protams, ir iespējams uzņemt vitamīnus, sportot, regulāri piedomāt pie tā lai mazinātu risku saslimt, bet nekad nevari būt par 100% pārliecināts. Vajag apzināties, to ka pastāv tas niecīgais riska procents. Un ja to apzinies, tad arī ir vieglāk izdzīvot laikā kad saslimsti. Tev ir plāns (nē – drīzāk vadlīnijas) kā rīkoties attiecīgajā gadījumā. Tieši tāpat ir ar ikdienas iespējamajām problēmsituācijām.

Un tagad padomāsim par ko pozitīvu. Jau sen lielākajai daļai pasaules ir skaidrs, ka grūtos brīžus mēs pamanām vairāk nekā labos (atkarībā no tā kā cilvēks tendēts skatīties uz dzīvi). Jā, tie mūs izsit no sliedēm, kā iepriekš rakstīju, bet... Ar prieku un laimi ir tieši tāpat. Arī tie mūs parasti pārsteidz nesagatavotus, tikai atšķirība ir tajā, ka tos mirkļus mēs izbaudam. Tie mūs ceļ spārnos, motivē un visādi citādi iedvesmo. Mēs esam gtavi šiem brīžiem. Nu.. lielākajā daļā gadījumu.. Vienīgais kas mūs spēj izsist no sliedēm ir apmērs laimes brīdim.

Un ir trešā lieta ar ko vēlos šobrīd padalīties – pozitīvu attieksmi ir iespējams uztrenēt. Jā, tas ir darbs. Jā, nākas cīnīties tikai un vienīgi pašam ar sevi, bet tas tiešām ir tā vērts! Salīdzinājumam es varu teikt, ka tas ir kā iet uz sporta zāli, tikai atšķirība ir tā, ka nekur nav jāiet. Ir visu laiku jādomā un jāatceras domāt labas un pozitīvas domas. Lasīt foršus stāstiņus un klausīties/skatītes pozitīvas dziesmas un video. Un ir jāsmaida. Daudz. Pašam pie sevis un atklāti sabiedrībā. SĀkumā pietiek to darīt kad neviens neredz un trenēties spoguļa priekšā. Pēc tam iet uz ielas un neslēpties ja gribas smaidīt. Un nevajag stīvo smaidu kas biedē visus. Vienkārši.. lai nāk dabiski un no sirds. Par to arī šodienas “smaidtosts”:

15. Laime ir muskulis, kas regulāri jātrenē.

Reply to this entry:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..