Pussprāguša galda hokejista piezīmes - Sportistu zināšanai [entries|archive|friends|userinfo]
kaszczejs

[ website | Pamatblogs krieviski ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| GH skola = Politikas dumbrājos = ЖЖ - Ciba krieviski = Erudītu Līga ]

Sportistu zināšanai [Jun. 9th, 2015|01:56 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Tags|, ]

   Speciāli Pēterpils braucējiem šai vīkendā - sastādīju mazu pārskatu par Krievijas dzīvi, g.k. no viņu pašu ziņām pēdējos mēnešos. Tas lai nebūtu pārsteigumu, kad it kā adekvāts cilvēks sarunas laikā pēkšņi pārvēršas par šausmu filmas briesmekli vai nejauši uztrāpies pa rokai mentiem, kuri sazin kāpēc neizturās kā policijai pienāktos (ne jau bez iemesla nebrauc izlasei līdzi akurāt tie veterāni, kuri vislabāk Krieviju saprot). Protams, visdrīzāk izdosies izbraukāt bez vērā ņemamiem mēsliem - Pēterpils tomēr ir tūrisma pilsēta, kur tauta un vara daudzmaz piecieš ārzemniekus un cenšas neradīt tiem liekas problēmas. Bet vienlaikus jāatceras, ka kad pasaules neofašistu organizācijas šogad rīkoja savu kongresu, viņas par norises vietu izvēlējās atzīto planētas fašisma centru. Un jūs jau uzminējāt, kurš tas ir. Ne laiskā un treknā Maskava, ne sarkanā Kurska... bet bijusī Krievijas "kultūras galvaspilsēta". Jo mazāk jūs kritīsiet acīs, jo vairāk izredžu neiegrābties.

   Tā kā ar gariem tekstiem krieviski mūsu galda hokejā daudziem ir problēmas (un ar gariem tekstiem dzimtajā valodā, cik es manu, arī), dodu pieckārt saīsinātu konspektu par pārskatā lasāmo.


I - Sadzīve

I - 1. Tā kā Krievijā cīnās ar abortiem un vispār rada maksimālu birokrātiju bērnu jautājumos, tad vienkāršāk sanāk bērnu nosmacēt nekā abortēt vai pēc dzemdībām atdot valstij. 42% mirušo zīdaiņu līdz gada vecumam Krievijā iet bojā no nosmakšanas. Krimināllietas tā rezultātā nav manītas.

I - 2. Krievijā ārstiem aizliedza dzert, pīpēt un mātes vārdiem lamāties. Ārsti groza pirkstus pie deniņiem - pamēģinātu paši tā viņu apstākļos pastrādāt.

I - 3. Viens pilsonis 15 minūtes uz ielas paskaitīja, kā viņa lielpilsētā Sibīrijā ievēro satiksmes noteikumus. No konstatētā:
* 15-20% mašīnu brauc bez ieslēgtiem lukturiem.
* Ne mazāk kā 10 mašīnu pārbrauca uz aizliedzošiem luksofora signāliem. (Tas tāds mājiens, ka uz zaļo gaismu pārāk nepaļaujieties. 6-7 vadītāji tāpat nepalaida gājējus, pagriežoties uz zaļo.)
* Ne mazāk kā 10% mašīnu bija nesalasāmas numuru zīmes.

I - 4. Apraksts par valstij pielipušu kantori, kuram tagad sankciju dēļ grūti laiki. (Atgādinu, ka Putins aizliedza savā valstī ievest pārtiku no Rietumvalstīm pēc tam, kad tās aizliedza pie sevis iebraukt dažiem Krievijas noziedzniekiem.)  Firmas vadība samaksājusi popiem, lai tie nosvētī visas telpas un darbiniekus, tā cerot tikt galā ar sankcijām. Blakus nodaļa ceļ patriotismu, ik darba dienas sākumā paceļot Krievijas karogu un dziedot valsts himnu.

I - 5. Krievijā Maskavu nemīl un apskauž daudz vairāk, kā Latvijā Rīgu. Uzraksts uz mašīnas: "Rjazaņa - draudzīga pilsēta! * Rjazaņieši bija pirmie, kas nodedzināja Maskavu jau 1177. gadā."

I - 6. Krievijas 24 stundu telekanālā parādījās filma par to, ka Hitlers esot bijis žīds (tas ir populārs antisemītu apgalvojums). Žīdi nervozē par to, kādi murgi nāks tālāk.

I - 7. Vienas dienas Krievijas ziņu virsraksti. Cita starpā:
* Ufā (Baškīrijā) jau 19 dienas bada streikā atrodas "Ātrās palīdzības" mediķi. Pa šo laiku neviens no vietējās vadības nav ar viņiem saistījies.
* Par tā saucamo "ekstrēmismu" masu mēdijiem uzliks sodus līdz 20 tūkstošiem eiro, toties nesodīs par varmācības kultivēšanu.
* Krimas tatāriem aizliedz atzīmēt viņu masu deportācijas gadadienu (viņus, atšķirībā no latviešiem, no dzimtenes padzina visus), tā vietā piedāvājot atzīmēt dienu, kad Putins parakstīja ukazu par viņu reabilitāciju.

I - 8. Jauno kosmodromu Sibīrijā būvē BAM stilā - krimināls, sadzīves grūtības, algas konvertos. Grāmatveži aizmuka ar naudu, kad viņiem rokās patrāpījās miljons. Pēc tam vēl izrādījās, ka viņi sev visu laiku bija algās maksājuši pa 7000 eiro, neviens jau neskatījās. Tikmēr lai betonētājam kosmodromā izmaksātu algu, viņam nācās aiziet līdz valdības vicepremjeram. Darba inspekcijai algas pa 300 eiro, viņi jau nu nesāks kādu dzenāt par tādu naudu. Daudziem no tālienes algu neizmaksāja vispār - kuram gan interesē tādi, kas atbraukuši no citiem valsts nostūriem.
   Kad tualetes piedirš līdz augšai, tad blakus izrok jaunu bedri un būdiņu pārceļ uz turieni.

I -9. Apkopējai uz pusslodzi maksā vairāk kā aviokonstruktoram... Kāds vēl nesaprot, kāpēc viņiem pēdējā laikā viss gāžas?

I - 10. Raksturīgs gadījums. Firma, kas sūta bērnus mācīties ārzemēs. Ģimene iemaksā naudu, atdod dokumentus nosūtīšanai - dokumentos kļūda. Firmas darbinieki to redz, bet ir netaisās klientiem to pateikt: pēc viņu noteikumiem par dokumentu pareizību atbild ģimene. Un nevienam firmā pat prātā neienāk, ka viņi varētu arī pabrīdināt savu klientu un apvainojas par prātojumu, ka viņiem to būtu vajadzējis darīt.

I - 11. Krievijā atļāvuši ievest pārtiku no Ziemeļkorejas. Tā nu ir tā īstā vieta, kur meklēt kādu, kas Krieviju pabaros. Lai gan ZK ar savu parasto badu, šķiet, tikusi galā, bet ne jau nu tiktāl...

I - 12. Permā "ātrie" atzinās žurnālistiem, ka viņiem ir īpašs rīkojums vienmēr tūlīt sūtīt labākās brigādes pie ierēdņiem un biznesmeņiem, neatkarīgi no slimības nopietnības un citiemn izsaukumiem. Šādu ļaužu izsaukumi tiek izdarīti uz speciālu numuru.

I - 13. Krasnojarskā kulinārā konkursa organizatori nesaprot, ko viņi tādu izdarījuši, cepot tortes par Lielā Tēvijas kara tēmu (dieva dēļ neiedomājieties, ka PSRS vai Krievijai bijis kāds sakars ar Otro pasaules karu, viņi atzīst tikai karu ar Vāciju un īpaši labvēlīgā noskaņojumā vēl ar Japānu). Konkursa uzvarētāja bija izdekorējusi savu torti ar kara fotogrāfijām, uzkožamu zaldāta bojāejas paziņojumu un ēdamu tēvu, kas nes savu nogalēto dēlu u.tml.
 
   Ap to pašu laiku Iževskā notika ķermeņmākslas konkurss ar apmēram tādiem pašiem mākslas darbiem.

I - 14. Orskas pilsētā piedzēruši policisti civilā apģērbā piekāva cilvēku par smiešanos. Iedzimtais zviedza, sarunājoties pa mobīlo, un neapstājās pēc viņu prasības pārtraukt smieties. Gods kam gods, policisti par to tomēr tika tiesāti. Bet vispār Krievijā, kur normāla skaitās drūma un ļauna sejas izteiksme, skaļi smieties un priecāties nav vēlams. Pat ja pēc tam tiesa atzīs, ka tev bija tiesības to darīt. Vietējie parasti zina, kur un kā drīkst priecāties un var pat speciāli izlekt ciemiņu priekšā, bet neieteicu viņiem pārāk aizrautīgi sekot.

I - 15. Visi Kemerovas apgabala mediķi piektdienās pa vasaru slaucīšot ielas, lai cīnītos ar putekļiem. Ieskaitot speciālistus, pie kuriem jau tāpat rinda uz trīs mēnešiem. Viņu pašu viedokli, protams, neviens neprasa - lai gan sacēlies skandāls to ideju, jācer, nogremdēs.

I - 16. Viena no bijušajām Pugačovas dziesmu autorēm iepriecinājusi Internetu ar jaunu hītu - "Mēs esam Putina personiskā armija". Jāsaka, tas nav pirmais tāds murgs Krievijas muzikālajos padebešos.


II - Iekšpolitika

II - 1. Maskavas apgabala vēlēšanu komisijas priekšsēdis apgalvo, ka vēlēšanās kā novērotāji bijusi klāt fašistiskajā Polijā sagatavota nacistu grupa, aiz kuras stāvot Krievijas liberāļi,- kas mēģinājusi viltot vēlēšanu rezultātus.

   Tas apmēram atbilst tam politiskajam analfabētismam, kurš pašlaik valda Krievijas iemītnieku smadzenēs. Diez vai viņš pats tā domā, bet vairums iedzīvotāju - tai skaitā galda hokejistu - domā tai pašā garā, un nedomājiet, ka varat viņus dažās dienās par kaut ko pārliecināt. Teiksim, par to, ka liberāļi un nacisti ne visai rīmējas kopā.

II - 2. Daļa valsts domes (parlamenta) deputātu uzskata, ka krievu kosmiskās raķetes gāžas ienaidnieku diversiju rezultātā. Un aicina specdienestus atrast vainīgos, ka arī celt patriotisma garu starp darbiniekiem, radot tiem speciālu ideoloģiju. (Sk. manas iepriekšējās vēstis par aviokonstruktoru algām un to, kā viņi būvē kosmodromus. Savādi, ka viņu raķetes vispār startē.) Vicepremjers Rogozins gan saka, ka viss atpalicības dēļ, rasē kā pirms simts gadiem un matemātikas vietā paļaujas uz intuīciju.

II - 3. Pēterpilī pretī kazaku uzstādītajam Putina krūšutēlam jokupēteri uzstādīja Nērona krūšutēlu. Par apmēram tādiem pašiem "nopelniem".

II - 4. Sarkanajā laukumā notika Uzvaras dienas pasākums, kur cita starpā Krievijas komunistu līderis pieņēma bērnus pionieros un bija Staļina portreti...

II - 5. Jaunie Krievijas tanki "Armata" Uzvaras dienas parādes repetīcijā izrādījās daļēji darināti no kartona. Nemaz nerunājot par to, ka viens no viņiem noslāpa tā, ka nācās saukt evakuatoru. Izmaksājuši pie tam šie kartona tanki piecreiz vairāk kā amerikāņu "Ābrami".


II - 6. Krievijas jaunumu-2015 tops no Troicka.
* Pēterpilī viens komerconis piedāvāja klientiem novājēšanai blokādes diētu. Pēterpilī tādus jokus nesaprot - vai saprot pārāk labi, atceroties tālaika badu un kanibālismu,- sacēlās tracis. Tai pat laikā Novosibirskas vice-gubernators aicināja Krievijas iemītniekus pārstāt visu laiku domāt par iepelējušu sieru un tā vietā piegriezties garīgām vērtībām, jo iepelējis siers aizņemot visas cilvēka domas. Interesants viņam viedoklis par krievijāņu pastāvīgajām domām.
* Večiņa kārtējās pārtikas histērijas laikā sapirkās 320 kilo griķu un tagad nezina, kur likt. Prasa pilsētas vadības palīdzību, uzskatīdama, ka tā ir atbildīga par viņas plānprātu.
* Kārtējais stulbi formulētais likums (Krievijas parlamentu nejēdzīgu likumu masveidīgas pieņemšanas dēļ iesaukuši par "nojūgušos printeri") noveda pie formāla aizlieguma dažiem seksuālajiem "mazākumiem" (transiem, sadomazo u.c.) vadīt transportlīdzekļus. Protams, neviens to neievēro un neprasa ievērot, bet murgaino likumu arī neatceļ.
* Krievu korespondents burtiski aprēja ukraiņu kolēģus Minskas sammitā. Rēķinieties, ka tas vispār izsaka krievu pašreizējo attieksmi pret pasauli, tā ka ja kāds no viņu galda hokejistiem pāriet uz riešanu - viņš vienkārši tā runā politiski pareizas lietas. Detaļas var izlasīt pie Orvela, kā totalitārās valstīs politiskā valoda pamazām pāriet pīles pēkšķēšanā.
* Lai viena putinismu slavinoša dziedone netiktu aizvainota ar biļešu neizpārdošanu, Pēterhofas (blakus Pēterpilij) dome izpirka visas biļetes uz viņas koncertu. Tas izmaksāja ap pusprocentu pilsētas gada budžeta, toties neradīja konfliktus ar varas apmīļoto dziedātāju, kura sludina publikai tādas asprātības kā "ukraiņu Maidans ir Gēbelsa embrijs, kas pārstādīts templī dziedošos sievišķos" (domājot Pussy Riot).

II - 7. Karēlijā rīkoja autobraucienu par godu Uzvaras dienai. Sanāca maza kļūme: pa 70 gadiem ceļi somiem atņemtajā Karēlijas daļā kļuvuši krietni sliktāki, un vairums mašīnu vienkārši netika cauri tiem dubļiem.

II - 8. Viens no krievu lielo avīžu redaktoriem apvainojās, ka ņirgājas par lielās Uzvaras svētumu - Ļeņina mauzoleju. Fakts, ka Ļeņins nomira gadus 20 pirms minētās Uzvaras, viņa vēstures versijā laikam neietipst.



III - Karš Ukrainā

III - 1. Putins padarījis slepenus skaitļus par armijas zaudējumiem miera laikā, pielīdzinot to valsts noslēpumam. Tagad atliek padarīt slepenus oficiālās statistikas datus, saskaņā ar kuriem mirstība 2015. gada pirmajā kvartālā bijusi par 5,2% augstāka nekā 2014. gada I kvartālā, pirms lielā kara sākšanās.

III - 2. Krimieši, vēloties pāriet uz bagātāko Krieviju un domājot, ka viss būs kā Maskavā, aizmirsa paskatīties, kādas algas ir blakus esošajos Krievijas reģionos... Pedagogs-psihologs 170 eiro (par tādu naudu turp ies tikai pedofils, un arī ne katrs), ārsts līdzvērtīgs apkopējai, ekonomists par 10% lētāks...

III - 3. Propagandistiskā filmā Putins nosauca neatkarīgo valstu izveidošanos pēc PSRS sabrukuma par Krievijas labprātīgu atteikšanos no savām zemēm. Ja kāds nesaprot - filma bija veltīta Krimas pievienošanai, tā ka nekādu ilūziju Latvijas iedzīvotājiem par Krievijas mērķiem Baltijā nevajadzētu būt. Krievijas diktators pietiekami skaidri pateica, ka visus "bijušos" paņems atpakaļ, un kādas metodes viņš tam lieto, visi zina.



IV - Likumība

IV - 1. Gadu atpakaļ ukraiņu students aizbrauca darīšanās uz Krieviju un viņam - par to, ka negribēja pa televizoru paziņot, ka ir ukraiņu terorists - piešuva apsūdzības  spiegošanā, kontrabandā un narkotiku glabāšanā. Viņam izdevās izlauzties no tās sistēmas, aprakstīti daži paņēmieni. Bet es neieteiktu uz to pārāk paļauties - sistēma strādā uz aklo, represiju mērķis ir represijas, nevis kāds konkrēts rezultāts. Daudzi uz ielām nejauši saķerti cilvēki, tai skaitā ārzemnieki, sēž gadiem ilgi un vaļā netiek.

IV - 2. Par krimināllietu, kurā 6 cilvēkus iesēdinājuši par grupveida izvarošanu, un pie viena arī "izvarošanas upuri" - par to, ka neatzīst, ka viņu kāds vispār būtu izvarojis. Medicīniskais slēdziens lietai nav pievienots, nopratināšanas protokols pazudis... bet tādi sīkumi Krievijas tiesu neaptur. Ļaudis sēž jau piecus gadus, cīņa turpinās.

IV - 3. Jau trīs gadus tiesu gaida konditori, kurus apvaino 4 tonnu narkotiku glabāšanā. Saskaņā ar Krievijas pašreizējiem likumiem, magoņu sēkliņas faktiski atzītas par narkotiskām vielām (tām neizbēgami piejaucošos salmu mikrodaļiņu dēļ), bet nelaimīgie konditori cepa magoņmaizītes un tās 4 tonnas akurāt magoņu sēkliņas arī bija... Starp citu, ja pirksiet Krievijā vienalga ko ar magoņu sēkliņām - formāli tas var kļūt par iemeslu krimināllietai vai neformālam naudas izspiešanas mēģinājumam. Tiesa gan, tas pats var notikt ar daudzām citām pie mums nevainīgām darbībām. Tiesnese konditoriem jau pirms sprieduma nosolījās iesēdināt viņus uz ilgo, prokurors tiesas zālē žurnālistu klātbūtnē draudēja, ka viņi var nenodzīvot līdz nākošajai tiesas sēdei... vārdu sakot, standarta tiesvedība fašistiskā valstī. Tikai pie fašistiem ko tādu sarīkoja par parlamenta viltus dedzināšanu, bet pie putinistiem par magoņmaizītēm.
 Daži tiesneši uzvedas stingrāk un sūta atpakaļ krimināllietas, kuras viņiem uzspiež prokuratūra. Tā, Armavirā tiesnese analoģisku lietu ar formālu ieganstu atvairīja jau četras reizes. Brjanskā arī atsūtīja atpakaļ prokuroram lietu, kurā figurē gan konditori, gan zinātniece, kas uzdrīkstējās vēstulē apšaubīt ideju pielīdzināt magoņu sēkliņas narkotikām. Lietā ir jau virs 700 sējumiem, viens no apsūdzētajiem jau trīs gadus sēž izolatorā un gaida tiesu. Un tas vēl skaitās pozitīvais variants, jo turienes tiesnese, šķiet, velk laiku cerībā uz trakā likuma izlabošanu...

IV - 4. Prokuratūra Rostovā izsauca pie sevis pareizrakstības aizstāvi un mēģināja noskaidrot, vai viņu nefinansē gramatikas nacistu (Grammar-Nazi) kustība. Tāda, ja kāds nesaprot, neeksistē... Interesējās par to, vai šī "banda" netaisās reāli slepkavot cilvēkus, kas taisa kļūdas pareizrakstībā...
   Martā Krievijā viena "gramatikas naciste" tika sodīta par attiecīgās emblēmas izvietošanu Internetā - viņai vietējām varas iestādēm tā arī neizdevās pierādīt, ka ar kādreizējo vācu nacismu tam nav nekāda sakara, izņemot nosaukumu.

IV - 5. Kad advokāts tiesā Novgorodas apgabalā aicināja tiesu ievērot reglamentu, viņu pretēji pašas Krievijas likumiem vienkārši fiziski izsvieda no tiesas zāles. Nākošajā tiesas sēdē tāpat advokāts tika izlidināts, jau bez speciāla iemesla. Pēc kā tiesnesis apmulsušajiem klātesošajiem paziņoja, ka viņam nezināmu iemeslu dēļ advokāts nav ieradies, un turpināja sēdi.

IV - 6. Roskomnadzors, kurš slavens ar dažādu saitu bezjēdzīgu bloķēšanu Krievijas iedzīvotājiem (turklāt šī bloķēšana reizēm darbojas arī Latvijā), saņēmis oficiālas tiesības kontrolēt Krievijas iedzīvotāju elektronisko saraksti Krievijas kontrolētajos sociālajos tīklos, pasta un čata serveros. Pašu saraksti gan lasīt varēs tikai ar speciālu atļauju (jo vnk laika nepietiek lasīt visus), bet sarakstes fakts tiks fiksēts visiem lietotājiem.

IV - 7. Tiesnese Maskavā noklausījās apvainojumu, ka apsūdzētais bļāvis "Nāvi fašistiem!" u.tml., rūpīgi noskatījās video, kurā apsūdzētais visu laiku klusēja, un piesprieda viņam 10 dienas aresta.

IV - 8. Krievijā, Čečenijā 7 gadus dabūja tēvs, kurš nogalināja savu "pārāk izlaidušos" 38 gadus veco meitu. Iz advokāta runas: "No vienas puses - kriminālkodekss, no otras - laba tradīcija. Sievietes gods un cieņa." "Tēvs, kas 20 gadus cietis no meitas musulmanes necienīgu uzvedību, nevar tikt tiesāts par slepkavību. Šāds likums neder čečeniem." "Liecinieks apliecināja, ka viņa dzīvoja amorāli." No tālākā redzam, ka amorālums - viņa nebija ar mieru uzvilkt galvā musulmaņu lakatu...



V - Iedzīvotāju noskaņojums

V - 1. "Divu dienu laikā trīs cilvēkiem ieminējos, ka pie mums samazina sociālās programmas. Tu ko,- šie atbildēja,- kāda tam nozīme, kad Ukrainā fašisti?!" (Ar fašistiem viņi domā Ukrainas pusi karā, īsti nesaprotot, kur tur valdība, kur Labējais sektors, kur kas.)

V - 2. 72% Krievijas iedzīvotājiem nav speciālo ārzemju pasu, kas ļauj no tās izbraukt uz ārzemēm, un no tiem, kam tās ir, mazāk kā 10% braukuši uz ārzemēm biežāk kā reizi gadā. Pēdējā laikā izsniegto ārzemju pasu daudzums mazinās. No vidējā stipri atšķiras Kaļiņingradas apgabals, kur viena komentētāja dēla (11 gadu) klasē tikai viņš vienīgais bijis "lielajā Krievijā", toties ES bijuši visi un ne reizi vien.

V - 3. 2005 gadā 65% Krievijas iedzīvotāju uzskatīja, ka ASV Otrajā pasaules karā bija viņu sabiedrotie, un tikai 2% - ka pretinieki. 2014. gadā cipari - jau 51% un 8%. Attiecīgi 33% un 41% nezināja atbildi.
Aptauja veikta pirms 1. maijā pa NTV parādītās filmas, kas apgalvo, ka pār mūsu planētu faktiski valda nacistu izveidotais slepenais Ceturtais Reihs, kurš cita starpā arī atbildīgs par karu Ukrainā. Amerikāņi ļāvuši to izveidot apmaiņā pret it kā nacistu radīto atombumbu. (Tālāk vēl murgainas filmas detaļas, kuras te aiztaupīšu.)

V - 4. Saskaņā ar aptauju, par sev visdraudzīgākajām valstīm krievijāņi uzskata Baltkrieviju, Ķīnu un Kazahstānu (ar visām šīm valstīm Krievijai ir nopietnas problēmas, jāpiebilst). Par visnaidīgākajām - ASV, Ukrainu, Latviju un Lietuvu. Igaunija kaut kur pagaisusi.

V - 5. Vēl aptauja, februārī - krievu skaits, kas uzskata attiecības starp Krieviju un ASV par naidīgām, gada laikā pieaudzis no 4% līdz 41%. To skaits, kas uzskata, ka Krievija nostājusies līdzās pasaules lielvarām, kopš 2008. gada februāra (pirms robežkaru sākšanas) krities no 45% līdz 27%. Tomēr krievi vairumā uzskata savu konfliktu ar Rietumiem par pārpratumu, kurš reiz tiks atrisināts un viss kļūs pa vecam.

V - 6. Nav ko cerēt uz to, ka ja 84% ir par Putinu, tad pārējie ir normāli - starp pārējiem populārākie ir Zjuganovs un Žirinovskis, uz kuru fona Putins izskatās pie pilna prāta...



VI - Propaganda

VI - 1. Krievu informaģentūra tulkojumā viltojusi Obamas vārdus par Putinu. Obama teicis "nekaunīgs blēdis", krievu tulkojums savai publikai bija "pārliecinošs un gudrs oponents". Vēlāk tekstu izlaboja, bet tas jau bija aizplūdis tautās.

VI - 2. Krievu Interneta troļļu fabrikas darbiniece sūdz tiesā darba devējus par algas neizmaksāšanu un apraksta sava darba detaļas. Kuras gan jau tāpat ir zināmas. Starp citu, viņi strādā ne tikai krievu valodā...

VI - 3. Burjatijā rakstu par Burjatijas tankistu Donbasā no vietējās avīzes jau iespiestās tirāžas trīs dienas grieza laukā ar šķērēm. 50 tūkstošus eksemplāru. Piepeši attapās, ka tautai tas nemaz nav jāzina...

VI - 4. Pēc tam kad Merķele nosauca Krievijas rīcību Ukrainā par noziedzīgu, visos oficiālajos krievu tekstos, ieskaitot prezidenta saitu, viņas vārdus pacentās falsificēt un mīkstināt.

VI - 5. Krievu Interneta troļļi feisbukā cenšas bloķēt proukrainiskus materiālus un lietotājus. Feisbuks to pieļauj, jo viņa sistēma automātiski bloķē tos postus un lietotājus, par kuriem daudzi sūdzas...

VI - 6. Brjanskas bibliotēkā nācās slēgt izstādi par nacistu okupāciju - jo tajā bija okupācijas laikā uzņemtas bildes, uz kurām bērni smaidīja. Vietējo sarkano bandītu kustība apvainojās un sāka sūdzēties uz visiem stūriem par vēstures izkropļošanu. Tā nav pirmā vēsturisku fotogrāfiju izstāde, kura Krievijā tiek aizliegta. Tā, Jekaterinburgā (ex-Sverdlovska) aizliedza izstādi, kurā gribēja parādīt Rietumu sabiedroto ieguldījumu karā, Smoļenskā - izstādi, kurā uz vienas no bildēm bija redzama svastika.



VII - Reliģija

VII - 1. No Krievijas Centrālās Bankas serveriem pareizticīgo popi izdzina dēmonus. Garīdznieki uzskata, ka šā gada rubļa krišanās ir neapšaubāmi dēmoniskas dabas un eksorcismi palīdzēs stabilizēt valūtu.

VII - 2. Altajā ērces sakostu un ar encefalītu saslimušu zīdaini nedēļu ārstēja baznīcā, nenesot pie ārsta. Tikai kritiskā stāvoklī kāds iedomājās viņu aizgādāt uz slimnīcu.

VII - 3. 90. gados populārā Ukrainas sektantu vadītāja Cviguna, viņa arī Marija Devi Kristus, tagad pārvākusies uz Krieviju un apgalvo, ka Ukrainu sagrābuši naidīgas reptiloīdu rases pārstāvji.

VII - 4. Krievu specdienestu vadītājs Bortņikovs pavēstīja, ka katrs desmitais Irākas un Levantes Islama valsts kaujinieks ir Krievijas pilsonis. Pa diviem gadiem Krievijas pilsoņu skaits tur pieaudzis 8 reizes. Islama valsts rīcībā "kaut kā" nonākuši arī Krievijas ieroči, lidmašīnas un raķešu kompleksi.



VIII - Terors

VIII - 1. Cilvēki maskās piekāva un uz laiku nolaupīja Krasnojarskā vienu no opozīcijas līderiem, kuram jau agrāk draudēja ar slepkavību. Pareizticīgie fanātiķi un nezināmi bojeviki nesen arī uzbruka demokrātu koalīcijas pasākumam, izjaucot valdes vēlēšanas.

VIII - 2. Nācās slēgt vienu no pēdējiem zinātnes atbalsta fondiem "Dinastija", jo tas saņēma naudu no ārzemēm, lai attīstītu zinātni Krievijā un par to tika atzīts par ārzemju aģentu.

VIII - 3. Populārā Krievijas saita Lurkmore (izglītojoši humoristisks) autoram nācās bēgt no Krievijas uz Izraēlu. Neilgi pirms viņa dzimteni nācās atstāt sociālā tīkla Vkontakte radītājam. Vairuma veiksmīgo Krievijas Interneta projektu autori jau ir atstājuši Krieviju, kurā uz viņiem tika izdarīts dzīvību apdraudošs varas iestāžu spiediens, un viņu saitus cenšas pārņemt varas iestādes.

VIII - 4. Žurnālists Babčenko konstatē, ka Putina Krievijā viņš zaudējis vairāk paziņu kā Čečenijas karā - daudzi noslepkavoti, citi sēž ar nejēdzīgiem apvainojumiem, citi emigrējuši.

linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]pirx
Date:June 9th, 2015 - 02:48 pm
(Link)
"Krievu Interneta troļļi feisbukā cenšas bloķēt proukrainiskus materiālus un lietotājus. Feisbuks to pieļauj, jo viņa sistēma automātiski bloķē tos postus un lietotājus, par kuriem daudzi sūdzas..."

Ukrainas pēc "reģionālās piederības" ir feisbuka Krievijas nodaļā. Domāju, ka tālākie komentāri tur ir lieki :)

[User Picture]
From:[info]kaszczejs
Date:June 9th, 2015 - 03:25 pm
(Link)
Praksē tas nozīmē "kiriliskajā sektorā", vairums man zināmo servisu tos sīkāk nenodala.