Pussprāguša galda hokejista piezīmes - LatKauss, 2. posms, Rīga, 08.11.2014 [entries|archive|friends|userinfo]
kaszczejs

[ website | Pamatblogs krieviski ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| GH skola = Politikas dumbrājos = ЖЖ - Ciba krieviski = Erudītu Līga ]

LatKauss, 2. posms, Rīga, 08.11.2014 [Nov. 10th, 2014|05:14 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Tags|, ]

 photo DSC00548_zps13a4aefb.jpg  photo DSC00558_zps0ea7ce9a.jpg  photo DSC00710_zps1a542d1e.jpg
   Sekojošais materiāls satur mērenas tekstuālas nepiedienības, 16+. Maziem bērniem lasīt nav ieteicams. Un ja viņi ir tik bailīgi, ka ņem šādus brīdinājumus galvā, tad tiešām nav ieteicams.

   Atiestatījos bišķi no literāriem darbiem (nē, tas nav saistībā ar nanowrimo.org, tikai kārtējais tulkojums) un aizkātoju uz kārtējo GH turnīru. Šoreiz bišķi lielāku.  Tautas sanāca neba nu daudz, bet krietni vairāk kā pēdējos turnamentos, tiesa, daļa nenocietās līdz galam. Vai nu par smagu bija, vai organizācijas kļūmes... Par pēdējām jāteic, ka pamanāmas tādas bija tikai divas. Pirmkārt, bija sasodīti karsts un smacīgs - un kā jau man reiz bija tas gods aizrādīt, Kultūršķūnī ir lielas problēmas ar zāles ventilāciju. Šoreiz, es domāju, būtu pieticis ar zāles vēdināšanu pa atvērtām ārdurvīm pirms turnīra un tā pārtraukumā, bet ja kāds neatcerās, mūs te mudināja pieteikties uz Rīgas Kausu jau pirms šī turnīra (kādam Vārdā Nesaucamajam ir problēmas ar kalendāru) un tajā laikam saskries krietni vairāk cilvēku. Kā mēs to visu pārdzīvosim, ja varas iestādījumi ventilācijas problēmu turpinās ignorēt - nezinu. Var sanākt arī bezsamaņas gadījumi, bet ārstus mēs uz turnīriem vairs nesaucam. Mūsu topošā mediķe arī vairs nenāk...
   Otrā kļūme bija ar niķojošos printeri, kas bišķi aizkavēja pagastu - lai gan ne tik ļoti, kā sākumā baidījāmies. Nācās sūtīt cilvēku uz tuvāko Rimi, lai izprintētu vajadzīgo. Ilgvars gan, to vēlāk uzzinājis, aizrādīja, ka tepat blakus atrodas Elkors, kas būtu krietni ātrāk. Nu bet ko lai dara, daži, kā vācieši, labi funkcionē stabilā gaisotnē, bet īsti nav raduši meklēt optimālo izeju krīzes situācijās. Bet vispār jau ne pirmoreiz man jāteic, ka vajadzīgs kāds nespēlējošs cilvēks, ko tādās reizēs sūtīt uz bodi pēc puslitra neparedzētos virzienos. Rezultātus vadīja iekšā Verčins un ne reizi vien upurēja savu personisko vietu un rezultātu darba labad, kas man arī šķiet ētiski nepieņemami un ir pretēji noteikumu punktam par jūsu suņa jātajiem taisnīgumu un sportiskumu, bļa, atjaunojiet veco pirmo punktu!
   Nu jā, es nicinu šo jauno noteikumu punktu tā, kā tikai sauleņu čaulas spļaujošs inteliģents var nicināt sauleņu čaulas spļaujošu urlu. Bet tie citi jau arī ir jautri. Es nocitēšu no savas purngrāmatas, ko savulaik pateicu par piedāvātajām noteikumu izmaiņām: "Kādam ir pārāk sīks pimpis, un viņš to kompensē, spēles noteikumus rediģēdams."  Diemžēl, tagad šīs pipeļmetriskās problēmas ir noteikumos ierakstītas, lai gan neizskatās, ka spēlētāji taisītos pēc šīs jaunās versijas spēlēt vai kaut vai izlikties, ka zina par tādas eksistenci. Piemēram, jaunais punkts 5.7 ievērojami koriģē "3 sekunžu noteikumu", sarežģījot situāciju līdz farsa līmenim - man tā arī neizdevās iemācīties viņu no galvas. (Un ne tikai man. Galvenais tiesnesis arī pirmsturnīra spīčā pavēstīja, ka viņš pats visus tos noteikumus neatcerās un kam vajag, lai izlasa pie sienas.) Kas attiecas uz jauno versiju punktam 5.3 par nepieskaršanos ripai, pirms tā atsitas pret laukumu, tad viņa neko nemaina - un es gribētu gan redzēt, kā kāds mēģinās viņu realizēt praksē, veco versiju tāpat visi ignorēja kā ignorēs šo. Praktiskajā dzīvē šis punkts atceļ iemetienu no augšas un pieprasa visus iemetienus izdarīt ar noliktu ripu, turklāt punkta 5.8 latviskā versija pieprasa pie tam brēkt nevis vienzilbīgo "Hop!" (kā, pārkāpjot noteikumus, dara visi garā veselie spēlētāji), bet gan divzilbīgo "Aiziet!", kuru tikpat labi varētu aizvietot arī ar "Cienījamie sacensības dalībnieki, iemetiens izdarīts, jūs drīkstat sākt spēli!"
   Vēl viens jocīgs jauninājums: 9.7, ja ripa, izlidojot no laukuma, pieskaras pretinieka rokai laukuma tuvumā, var tikt ieskaitīts gols. Bet pieskarties pierei, puncim vai pimpim, kurš laukuma tuvumā atrodas vienmēr, ja nespēlē divas dāmas,- par to nav nekādu sankciju. Protams, te runa tikai par pastulbu formulējumu, kurš pieļauj citādu izlasīšanu,- bet kopš 1. novembra šādus jautājumus vairs nerisina kā džentlmeņi, bet gan ar izpratni par taisnīgumu un sportiskumu. T.i. kā ierakstīts, tā būs būt. Un rakstīts skaidri nevis "virs laukuma", bet "laukuma tuvumā"... 
  Jaunais punkts turnīriem "Jebkurš spēlētājs, kurš fiziski ietekmē citu, tiks nekavējoties diskvalificēts", lai gan principā pareizs (jāteic gan, ka arī man pašam pa šiem 15 gadiem ne reizi vien ir niezējis dažam tieši sacensību zālē gāzt pa purnu, un ne jau nu paša spēļu dēļ,- un es nedomāju, ka tais reizēs savaldoties, rīkojos taisnīgi un sportiski, drīzāk jau mana iecietība bija tagadējā pirmā punkta pārkāpums),- šis punkts ir nerealizējams praksē sīko mūžīgās plūkšanās dēļ.
   Labi, ko es apspriedīšu tik daudz katru no augšas nākušu kretīnismu. Labāk apcerēšu pats savējo.
   Kopumā es nejūtu sevišķu izmisumu par mani neapmierinošo rezultātu. Bija objektīvi iemesli - grupā spēle un rezultāti tā aizgāja, ka es līdz pēdējam brīdim pretendēju uz "augstieni" un tālab sitos nikni, apzinādamies, ka šajā smacīgumā tas man atņems līgām vajadzīgos spēkus. Ja ir šanse, par to jācīnās. Neizdevās - paliku septītais. Līgu tādēļ sāku drausmīgi - pirmajās 10 kārtās viena uzvara. Tā varēja arī turpināties, bet citi uz beigām arī izskatījās kā gāzmaskās spēlējoši un augošā pofigisma pārņemti. Plus vēl viena detaļa. Lai gan man patīk spēlēt pie labi slīdošiem galdiem, labākus rezultātus es sasniedzu pie nekrofilu iecienītajiem galīgi neslīdošiem - tur, kur tehnika kļūst bezpalīdzīga un vinnē rupjš spēks un bakstīšanās. Uz beigām ripas bija sviedrus no rokām izziedušas pa visiem laukumiem un normāli spēlēt vairs nevarēja, tikai sist un kapāties. Dabiski, ka man draudošā apakšas četrinieka dēļ bija daudz vairāk motivācijas un pēdējās 6 spēles man uz smilšpapīra laukumiem deva piecas uzvaras... un 18. vietu 2. līgā no 24.
   Par atsevišķām manām spēlēm:
* Pirmajā spēlē pret Ābolu nesāku tūļāties pie neizšķirta kā taisnīgs un sportisks personāžs, bet rubījos kā džentlmenis, un dabūju iekšā pēdējās sekundēs. Pēc tam izrādījās, ka šis gols izšķīra, kuram no mums tikt augstākajā. Īpaši žēl nav - pirmkārt, tā ir asāk, otrkārt, no manis augstienē gaidītu atbilstošu spēli, bet tik noguris es varēju kļūt tikai par apsmieklu. Negribētos sev Eduarda likteni, kurš, padzirdis par savu iekļūšanu augstākajā, pravietiskās šausmās iebrēcās, ko viņš tur tagad iesākšot. Man laikam tur klātos vēl sliktāk kā viņam (3 punkti).
* Otrajā spēlē vinnēju E.Siliņu 3:2. Tas savukārt izspieda no augstākās viņu. Vispār, asais finišs mūsu grupā (6.-9. vietas ar viena punkta starpību) praktiski tika noorganizēts jau pašā sākumā.
* Hugo pāris minūtes pirms beigām pie 3:5 sadomāja, ka jau ir viss, un grasījās beigt. Es atrunāju, norādot, ka viņam pret mani ir tehnisks pārsvars, kamēr man - tikai ātruma un nekas vēl nav zvanīts. Rezultātā... es vinnēju, pēdējā sekundē uz ātruma iešķiļot 7:6.
   Starp citu, Hugo - 13. vieta grupā - iemeta vairāk vārtu kā es - 7.  Liekas, ka man radušās nopietnas problēmas ar uzbrukumu. Tiesa, drusku to lietu ietekmēja saudzība pret trīs lejasgala mazajiem - no pārējiem tikai Verčins un M.Kamzols viņus "salika" mīkstāk par mani. Vispār Caica ultrajuniori nesasniedza neko spožu, šķita, ka viņu treniņi pašlaik netiek vadīti uz tūlītēju sportiskā rezultāta sasniegšanu. Tiesa gan, šoreiz mums bija diezgan spēcīgas divas pirmās līgas un trešajā acīmredzams augšgals - tikai Gusevam izdevās tajā iespraukties.
* Četras spēles pret dāmām - neviena zaudējuma. Palieku pavisam vecs?
* Ilgvars, izspiedis pret mani neizšķirtu, prātoja, ka spēles "Laimītē" manu klasi ievērojami cēlušas. Nu nezinu... varbūt tikai kurāžu, priekš klases uzlabošanas tam būtu jānotiek vairāk kā piecreiz sezonā.
* Pašā sākumā cīņu par 6. vietu ietekmēja arī R.Kadakovskis, pieveicot Pavlovski. Man viņš nāca priekšā jau kā pēdējais un būtu varējis vinnēt, ja pārāk nebļaustītos pēc sava pirmā (un vienīgā) gola. Es sadusmojos un ieslēdzos tā, kā parasti pret tik maziem necīnos. Vēlāk otrajā līgā viņš centīgi noskaņoja sevi uz revanšu, bet jau pēc pāris minūtēm, zaudēdams 0:2, nolēma padoties.
* Vispār man otrajā līgā radās iespaids, ka puse līgas par to vien sapņo kā atriebties man par svaigiem vai seniem pāridarījumiem. ("Ja jums ir paranoja, tas nenozīmē, ka tā nav pamatota...") Izdevās tas gan tikai Kasparam par biežo apskādēšanu "Laimītē" (1:2) un E.Siliņam, kurš, pateicības jūtu pārpildīts par neiekļūšanu augstākajā, iznesa mani ar 12:0 (!). Turklāt pēc spēles apmēram tā arī bija. Ja viņš tā būtu sities apakšgrupā, mums citiem nenāktos tā mocīties, skaidrojot, kurš ir who. Man liekas, tas man ir visu laiku antirekords. Caics vai Sīlis, spēlējot ar pilnu jaudu un ar vēlmi uztaisīt maksimālo rēķinu, droši vien iemestu man vēl vairāk, Elvijam nav tās tehniskās daudzveidības,- bet lai pārvērstu sabrauktā sliekā mani, ar viņa prasmēm bija vairāk kā pietiekoši. Pēc tam dabūju vēl trīs zaudes no vietas - nevarēju attapties. Interesanti, kā beigsies mūsu nākamā spēle, parādīsies viņam pašpārliecinātība vai nē.
* No šīs šekspīriskās traģēdijas mani izcēla Kristaps, kurš spēlē man līdzīgā stilā un tālab ir man ērts pretinieks ne tik daudz rezultāta kā psiholoģiskā ziņā. Nācās izmantot viņu kā bezmaksas psihoterapeitu...
* Daži mūsu galda hokejā sūdzas par manu pārmērīgo pieklājību. Es wot pamēģināju atvainoties, kad ielingoju haļavas vai kaut ko uz to pusi, un mani drīz vien palūdza aizvērties, nevarot tos pastāvīgos "sorry" izturēt. Tā apvainojos, ka tūdaļ iemetu kulturālu kombeni vienkārši kārtības labad. Pēc tam, protams, atgriezos pie parastā spēles stila.
* Dabūju 0:5 no Valaiņa. Un tas gadās ne pirmo reizi - kad viņš spēlē uzmanīgi un ar noskaņojumu, viņš man ir praktiski necaursitams. Apmēram tāpat kā Miglinieks (neskaitīsim pašus stiprākos, tie vienkārši fiksi strādā ar vārtsargu).
* Neēdiet pārtraukumos zemesriekstus. Es apēdu un pēc tam sīkdaļiņas tā kairināja kaklu, ka klepoju kā tuberkuloznieks. (Piebildīšu, ka es vispār visai bieži turnīros klepoju, bet varu nomierināt - tam nav nekāda sakara ar tbc u.c. lipīgām kaitēm. Hronisks bronhīts plus jutīgi trakti.)

   Starp citu, ir vēl kāds, kuram šķiet sasodīti neērti, kad viena turnīra rezultāti saitā tiek salikti pa desmit dažādām lapām, un, lai tos kaut cik normāli pārskatītu, mājās tās lapas ar html-redaktoru jāsaliek kopā vienā?

   Slinkums bija man tās miglas bildes centīgi apstrādāt - lai cik tu sūdu nelaizītu, par konfekti viņš vienalga netaps. Tāpēc lieku tikai ar minimālu korekciju. Interesanti, es kādreiz pārvarēšu skopumu nopirkt gaismjutīgāku kameru vai nē?

   Sākums turnīram bija lēns un mokošs.
 photo DSC00499_zps35769ef0.jpg

 photo DSC00507_zpsdcf8cb54.jpg

 photo DSC00516_zps6e900315.jpg

   Tā arī pierakstīsim...
 photo DSC00520_zpseb67eaed.jpg

 photo DSC00522_zpsbd4bb880.jpg

 photo DSC00545_zps951a9bda.jpg

   Uztaisīt māksliniecisku bildi izrādījās problemātiski - automātiskais asums iestādījās ne tur...
 photo DSC00548_zps13a4aefb.jpg

 photo DSC00553_zpsfe158ccd.jpg

   Man gribētos piezīmēt, ka puse no šā turnīra pirmā desmitnieka regulāri nāk pie Caica uz treniņiem.
 photo DSC00558_zps0ea7ce9a.jpg

 photo DSC00560_zpse8afda4c.jpg

 photo DSC00566_zps3284c0c7.jpg

   Spēļu trūkums ar stipriem pretiniekiem nu nekādi nebija nācis par labu klubam "Nice castle". Trešā līga bez cienīgiem sasniegumiem tajā - tas nav labi večiem, kuri kādreiz turējās praktiski manā līmenī.
 photo DSC00570_zps96b96736.jpg

 photo DSC00576_zpsd2a9121a.jpg

 photo DSC00579_zpse20c76c9.jpg

 photo DSC00581_zps5e2f54e9.jpg

 photo DSC00586_zps7720d546.jpg

 photo DSC00597_zps48edb1ac.jpg

   Šī bija diena, kurā es jutu, ka atkal nepratīšu Gundegu normāli nobildēt - tāpēc tikai no muguras. (Un vispār pa visiem šiem gadiem es esmu uztaisījis tikai vienu labu Gundegas bildi, un to pašu viņai uzkožot, nevis spēlējot.) Ak jā, daži te kadrā nodomāja, ka es iemūžinu viņus... :D
 photo DSC00603_zps90154e65.jpg

   Atļāvos pārtraukumā lietot blici, bet neko daudz viņa nelīdzēja.
 photo DSC00617_zps283a472d.jpg

 photo DSC00618_zps076ee043.jpg

 photo DSC00619_zpsf051651e.jpg

 photo DSC00621_zpse030259e.jpg

 photo DSC00625_zpsbdafcf78.jpg

 photo DSC00631_zpsf2dddb5e.jpg

 photo DSC00634_zps46ea7f63.jpg

 photo DSC00637_zps30373a73.jpg

 photo DSC00643_zpsc5c30f06.jpg

 photo DSC00649_zps21283381.jpg

 photo DSC00651_zpsfed8485b.jpg

   Ko mēs darām ar neasu izmetamu kadru, ja ir noskaņojums ar viņu kaut ko darīt? 1) mākslīgi asinām līdz pilnīgam murgam; 2) lai to nomaskētu, sasviežam virsū efektus, kuri patrāpās pa rokai; 3) paskaidrojam, ka tā ir lielā māksla un kas nesaprot mūsu ģeniālo domas lidojumu, tas ir tumšs mežonis, kura viedoklim nav nozīmes.
 photo DSC00664_zps55c90890.jpg

   Vītols seniors, kā parasti, uzņēmās mātes barotājas lomu, audzēdams mājās cidoniju blāķus. Jāsaka, kad mums padumjlaikos bija dārziņš ar cidonijām (pareizais nosaukums - Japānas henomele, īstās cidonijas aug kokos), mūsmājās tās neprata gatavot - ka tās var ēst bez protesta jūtām, es uzzināju tikai no Vītola atvestajām.
 photo DSC00675_zpsc943ea28.jpg

 photo DSC00683_zps5d7351f9.jpg

   Nu vai arī neasinām neasos kadrus, ja varam uzdot par mākslu arī tāpat.
 photo DSC00700_zps212f1b4a.jpg

 photo DSC00703_zps1d50155e.jpg

 photo DSC00706_zps98e0f539.jpg

   Ilgvaram ģīmis tik apsauļots un vēl no augšas noēnots, ka kaut cik gaišu bez speciālas retušas es viņu parasti varēju dabūt tikai praktiski melnbaltā versijā. Šeit ir izņēmums.
 photo DSC00710_zps1a542d1e.jpg

 photo DSC00724_zpscf40b060.jpg

 photo DSC00732_zps8199eb8a.jpg

   Pārpalikumi

 photo hDSC00515_zpsb3bf7375.jpg  photo hDSC00541_zps7a82249b.jpg  photo hDSC00554_zps7d46932f.jpg  photo hDSC00555_zps101cd39e.jpg

 photo hDSC00563_zpsb636af94.jpg  photo hDSC00573_zps8a15bcd2.jpg  photo hDSC00582_zpsd054ecc5.jpg  photo hDSC00601_zpsf695739a.jpg

 photo hDSC00616_zpsf23253d8.jpg  photo hDSC00622_zps6f13547f.jpg  photo hDSC00627_zpsbca956e9.jpg  photo hDSC00638_zps4c5d1ec8.jpg

 photo hDSC00639_zpsee8a760b.jpg  photo hDSC00647_zps92a098f3.jpg  photo hDSC00653_zpsead97186.jpg  photo hDSC00707_zps37d3e2d9.jpg

 photo hDSC00709_zpsa6bbb680.jpg  photo hDSC00726_zps1c045598.jpg  photo hDSC00731_zps658091a1.jpg

 photo hDSC00599_zps1cff2fc1.jpg  photo hDSC00606_zpsf752165f.jpg  photo hDSC00645_zpsd3828e5e.jpg  photo hDSC00669_zps64931bef.jpg
linkpost comment