Lietus dārzs

"Viss notiek pa īstam"

"Viss notiek pa īstam"

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
"Nāc, tūlīt sāksies!"

"Jau skrienu, vēl tikai mirklīti..."

"Jau skan ievadmūzika, tūlīt sāksies! Kur Tu paliec?"

"Esmu klāt! Kura sērija šodien?"

"Vai tad Tu neatceries? 1589-tā. Protams..."

Cilvēks pieradis skatīties uz dzīvi no ekrāna otras puses, priecāties par izskaistinātajiem ķermeņiem greznos tērpos un mīlas kaislībām, just līdzi ekranizēto cilvēku satikšanās un šķiršanās brīžiem, noticēt negaidītajām atkalredzēšanās asarām un pārdzīvot ikkatru no neskaitāmajiem galveno "dzīves" varoņu atmiņas zudumiem...
Kāpēc cilvēks tā dara? Bet kur gan citur tiek parādīts tas, kas skarbajā realitātē nav pat iedomājams...? Tur Hosē Ignasio spējīgs iemīlēties vienkāršā lauku meitenē, kaut zinām, ka dzīvē viņš viņai neveltītu pat visniecīgāko uzmanības apliecinājumu... Tikai "ziepenēs" nabadzīgā Marija (kāpēc gandrīz vienmēr tā ir Marija?:) noteikti uzzinās, ka īstenībā ir bagāta tēva meita vai atradīs savu nekad neredzēto vecmāmiņu ar pāris miljoniem kabatās, taču dzīvē nevienam cilvēkam diezin vai kas tāds būs pat sapņos rādījies... Tikai un vienīgi ziepju operas mums parāda, kā piecu minūšu laikā iespējams zaudēt atmiņu, kaut kur atstāt savu tikko pasaulē laisto bērnu un atkal atgūt pilnu sajēgu par notiekošo...
Cilvēku laikam tomēr fascinē apziņa par to, ka redzēto kaislību noslēgums noteikti būs laimīgs, jo dzīvē jau nekas nav paredzams... Eh, laimīgi tie cilvēki, kas dzīvo ziepju operas cienīgu dzīvi, tikai žēl, ka tādu nav... "Viss notiek pa īstam"
  • ..es zinu,ka tas ir slimīgi-ziepju operas..bet tas mani fascinē..tu it kā iejūties galvenās varones lomā..spried līdzi,domā,kas nu būs,kā pēc viņš tā dara,kaut arī zināms,ka tas ir tikai fars..acu apmāns, nereālā realitāte..bet tomēr jauki,,man patīk,lai arī ko kāds teiktu man tīk viņu nedienas..tā es vismaz nedomāju par savu ikdienu,bet ieslēdzos filmas saturā..un pārszīvoju viņu priekus un bēdas..
    • Bet vai gan dzīvē mums nepietiek ar mūsu līdzcilvēkiem, kuru sāpēm un ciešanām mēs varētu just līdzi, kuru priekus un laimes brīžus būtu gatavi izdzīvot kopīgi? Kāpēc mēs esam tik pārcilvēciski spējīgi just līdzi kādam, kas ir izdomāts un neīsts? Labāk paskatīsimies sev līdzās un apzināsimies, ka šai pus ekrāna ir tik daudzi, kuri būtu pelnījuši tādu pašu uzmanības apliecinājumu no mūsu puses, kādu veltām visiem tiem, kuru dzīve ar mūsu pašu dzīvi neiet pat paralēli, nemaz nerunājot par krustpunktiem...:)

      P.S. Es ar šad un tad paskatos kādu "ziepeni"... bet tikai šad un tad...:)
      • Tur nu Tev pilnīga taisnība, ka līdzcilvēki ir pelnījuši līdzi jušanu daudz lielākā mērā kā ziepeņu varoņi. Es dažkārt palūru kādu salkanu seriālu, bet nejau tādēļ, ka man nav kur likt savu milzīgo emociju bagāžu vai tādēļ, ka neprastu just līdzi tuvajiem cilvēkiem, bet gan tādēļ, ka tajos tik nesagraujami un parasti pat pārspīlēti un naivi atainotā mīlestība spēj aizraut, saviļņot manu jūtīgo meitenes sirsniņu. :) Vēl jo vairāk tāpēc, ka neticu, ka man pašai ko TĀDU kādreiz būs lemts piedzīvot. Bet sirdij, redz, vajag laiku pa laikam ko cukursaldu.
Powered by Sviesta Ciba