17 June 2013 @ 04:31 pm
 
es neesmu karojoša nacionāliste.
bet manam jaunietim apkārt te visi citi jaunieši tikai po ruski sprečī, un pat nemēģina latviski. manējais savukārt bola acis, jo nesaprot, ko no viņa grib! un it kā grib ta draudzēties.... kā pagalmā, tā piemājas restorānā. un es nesaprotu, kādā pakaļas caurumā mēs dzīvojam, ja vienīgā vieta, kur bērns dzird dzimto valodu ir mājas un b/d??
es esmu gatava pārvākties uz perifēriju; un kur tik es neesmu gatava pārvākties bērnu dēļ.... sev, jā, man vajag vēl jo projām tikai Rīgu.
 
 
( Post a new comment )
di_wine[info]di_wine on June 17th, 2013 - 06:31 pm
Manējais atkal gana brīvi runā krieviski - saskatījies multeņu kanālus. Lielāka dusma patiesībā ir uz tv, ka tik daudz kanālu arī pieaugušajiem ir tikai krieviski!
(Reply) (Link)
Illumine[info]illumine on June 18th, 2013 - 08:55 am
Un? Lai viņi runā tikai krievu valodā! Tavējam ir iespēja smadzenēs "ierezervēt" vietu šai valodai un kādreiz būs vieglāk iemācīties! Man pagalmā savulaik nebija NEVIENA latviešu bērna, un neko, tikai ar mammu un omīti runāju latviešu valodā, tāpat es viņu kaut kā zinu, bet krievu valodai vārdu krājums zūd ar katru gadu, neskatoties uz dzimšanas vietu un ierakstu pasē. Tā ka jāpriecājas par to, ka tavējam ir iespēja no bērnības iemācīties vēl vienu valodu. Nevis izaugt par 20gadnieku, kas nerunā krievu valodā vispār. Valodas ir bagātība.
(Reply) (Link)