Soli pa solim
 
[info]justlive Jautājums par to, ko es varu darīt labi/produktīvi, man ir ļoti problemātisks, jo man ir hroniska nepietiekamības sajūta (savulaik ir saņemtas daudz norādes par to). Līdz ar to man ir šaubas un nedrošība, vai es vispār varu/spēju kaut ko darīt labi/produktīvi/ātri ilgtermiņā.


  • Es gribētu darīt tādu darbu, kurā naudas pelnīšana nav vienīgais/galvenais motivators.

  • Darbu, kurā drīkst kļūdīties, nebaidoties no soda un pazemojošas attieksmes.

  • Darbu, kurā izturēšanās pret cilvēkiem nav atkarīga no katra cilvēka produktivitātes, bet, piemēram, ir elementāra cieņa vienam pret otru kaut vai par to, ka katrs no iesaistītajiem cilvēkiem ir izvēlējies veltīt 1/3 no sava ikdienas, darot konkrēto lietu un sadarbojoties ar konkrētajiem cilvēkiem.

  • Gribētos tādu darbu, kurā nav jāskaita stundas līdz darba dienas beigām, vai svētdienās jāgruzās par to, ka nākamajā dienā atkal uz darbu.



Par spīti savām neveiksmīgajām darba pieredzēm un neveiksmīgajiem mēģinājumiem vienpersoniski uztaisīt produktu, no kura pārdošanas varētu izdzīvot, es negribu atteikties no programmēšanas. Par spīti bailēm atkal tikt izbrāķētam, norakstītam. Par spīti riskiem atkal izdegt un apstāklim, ka man ir daudz mazāka stresa izturība.

Kad es pagājušajā gadā izgāju apmācības kursus, tā pieredze nebija tikai par sava CV papildināšanu. Tā bija iespēja man noskaidrot, vai es varu vismaz 4 stundas dienā, katru dienu (pusslodze) veltīt šim procesam. Un vai šis process man sniedz gandarījumu. Un man patika. Jā, bija uztraukumi un stresi, vai es daru pietiekami daudz, vai pietiekami ātri apgūstu jauno vielu. Bet beigu beigās, lai arī neiztika bez sarežģījumiem, es veiksmīgi pabeidzu tās mācības un dabūju sertifikātu. Un vēl vērtīgāka bija mana atziņa, ka es jutos labi, veltot sevi šim procesam.

Ļoti iespējams, ka es pārāk daudz gribu. Ka man tāds darbs nepienāktos. Vai ka es nebūtu tādu darbu pelnījis. Un ka man vispār ir slikta attieksme par dzīvi. Cita lieta, ka es vairāk negaidu, bet izvēlos (ļoti pakāpeniski un piesardzīgi) riskēt un mēģināt.
 
Komentēt
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Powered by Sviesta Ciba