25 Maijs 2011 @ 19:51
 
Hokingsu Stīvens nesen paziņojis, ka filozofija ir mirusi, un ka no tās jau sen neesot nekāda labuma

Nebija ilgi jāgaida, un drīz parādījās raksti, kuros tiek paustas pamatotas šaubas par to, vai Hokignss saprot, ar ko tad filozofi nodarbojas.
 
 
( Post a new comment )
eslijs[info]eslijs on 26. Maijs 2011 - 09:07
Tā diskusija jau sākās pērngad. Šeit arī bija sakarīgi komentāri par šo jautājumu: http://www.newappsblog.com/2010/12/philosophy-is-dead.html
Ēriks Šlīsers ir holandiešu filosofs, kura pamatinterese ir zinātnes filosofija, ekonomikas filosofija, kā arī Ņūtons, Spinoza. Viņš Hokinga izteikumus sauc par 'retoriku'.
Sanāca klausīties viņa kursu Erasmus programmas ietvaros. Sakarīgs. Stenfordas un. filos. enciklopēdijā ir arī viņa raksts par Ņūtonu un Hjūmu: http://plato.stanford.edu/entries/hume-newton/
(Atbildēt) (Diskusija) (Link)
Avtonoms[info]junona on 26. Maijs 2011 - 11:05
Jā, Šlīseru zinām.
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
eslijs[info]eslijs on 26. Maijs 2011 - 22:48
A kā tu viņu zini?
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Link)
[info]ze on 27. Maijs 2011 - 15:50
Tas ir tik dumji vienu diskursu uzskatīt par pārāku, tāpēc, ka tas mums var dot televizoru un citus labumus, nemaz nerunājot par to, ka zinātne nav attīstījusies izolācija no citām kultūras formām.

Līdzīgi bija ar to Sokalu un viņa afēru, kuram likās, ka baigi atmaskojis postmodernos teorētiķus. Tieši šādi zinātniekii ir tie, kas iebāzuši galvu smiltīs un domā, ka viss, kas nerunā zinātnes valodā, ir sūds.
(Atbildēt) (Link)