when the time swirls - Visbija 3

Jan. 27th, 2012

06:28 pm - Visbija 3

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Šodien ceļojums pa Gotlandes Ziemeļu pusi. Pirmā pietura neliels ciematiņš, kurš pazīstams ar savu cementa rūpnīcu. Milzenis jau bija ieraugāms pa gabalu un, kas interesnati, ļoti estētisks, kopā ar pelēki zilganajām debesīm kā bilde. Turpat arī apmeklējām muzeju, kur viss ap un par šīs rūpnīcas vēsturi, ražojumiem, cilvēkiem, kas tur strādājuši. Īsta mantu krātuve un zelta atradums, jo tās lietas tik pievilcīgas. Pie tam bez jebkādām lapiņām ar aprakstiem, visu informāciju sniedz paši iekšā laidēji, divi izbijuši rūpnīcas strādnieki. Tā teikt, vēsture no mutes mutē plus autentisks estētiskais baudījums. Vēl es šodien veicu varoņdarbu - pārgāju māri ļoti šaurai mola strēlei, nezinu, protams, vai tā to pareizi saukt, jo tā bija aptuveni 1,5 metru šaura cementa 'laipa', kas ved uz platformu jūrā. Pritī skeirī, es jums saku. It īpaši, kad no labās puses pūš stindzinošs vējš un no abām pusēm viļņojas jūra.

(5 comments | Leave a comment)

Comments:

[User Picture]
From:[info]iokaste
Date:January 27th, 2012 - 07:50 pm
(Link)
biju aizbraucis uz stockholmu un biku sapratu viņu smeķi - man liekās - viņiem nav nekādas - norten laic, kaukāda laža visam cauri vijās. somiem ir labāk, kaugan drūmāk
(Reply to this) (Thread)
[User Picture]
From:[info]josie
Date:January 27th, 2012 - 07:55 pm
(Link)
tas norten laic, lieku roku uz sirds, ir tikai Norvēģijā un varbūt Islandē, bet tur neesmu bijusi. Zviedrija ir pavisam par ko citu, ko varbūt pēc viena brauciena uzreiz neizdodas ieraudzīt.
(Reply to this) (Parent) (Thread)
[User Picture]
From:[info]iokaste
Date:January 27th, 2012 - 08:29 pm
(Link)
droš, ka norge ir kaukas cits, tur jau ap katru stūri ir kaukas savādāks - bet kopējā dimensija jau nenāk no klintīm vai ģeogrāfijas - tā nāk no ZEMES vārda pirmajā nozīmē.
(Reply to this) (Parent) (Thread)
[User Picture]
From:[info]iokaste
Date:January 27th, 2012 - 08:31 pm
(Link)
es ēdu zemi
viņš/viņa ēd zemi
mēs ēdam zemi - tā
(Reply to this) (Parent) (Thread)
[User Picture]
From:[info]josie
Date:January 27th, 2012 - 09:16 pm
(Link)
vell, meibī, es arī pieļauju, mēs runājam par atšķirīgām atmosfērām
(Reply to this) (Parent)