when the time swirls - Visbija 2

Jan. 18th, 2012

08:07 pm - Visbija 2

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Izgāju naksnīgā pastaigā. Cik nu nakts, bija pulstens seši, bet uz ielām neviena cilvēka, tikai lampu un logos iedegto gaismu atspīdumi. Gāju pa ceļu, kuru vēl nebiju iestaigājusi un pēkšņi uzdūros gan bibliotēkai, gan parkam ar čalojošu strūklaku. Parkā sabozušos pīļu un kaiju kolonija, starp kurām arī viens balts gulbis. Kad gribēju šamās nofotograēt, visas kā viena traucās uz manu pusi. Tālāk mazās ieliņas un mūris, kas aptver pilsētu. Aiz tā jūra kā tumšs, baiss caurums. Gar krastu nogāze, kurai piekļūt nekādu problēmu, pat nekāda norobežojuma. Tā vien kāja paslīd un mierīgi ar galvu akmeņos. Vēl uzdūros parkam un visādām spocīgām ēnām, arī pāris vientuļiem vīriešiem, kuri izveduši savus suņus pastaigā. Tomēr patīkamā nodarbe šādās pastaigās ir apmierināt lūriķa vēlmes. Kā jau zināms, skandināvi dzīvo bez aizkariem un visa viņu vakaru nodarbju palete kā uz delnas. Bet šeit mans ceļabiedrs sargā parku. Tomēr tur neiegāju. Esmu bailīga. Labāk rītdien dienas gaismā. 

(4 comments | Leave a comment)

Comments:

[User Picture]
From:[info]cimone
Date:January 18th, 2012 - 08:25 pm
(Link)
:)
aizkarus nav iecienījuši arī šajā pusē. interesanti, kā ir kaut kādās Vācijas pilsētās, piemēram? no savām pāris vizītēm neatceros.
(Reply to this) (Thread)
[User Picture]
From:[info]josie
Date:January 18th, 2012 - 08:28 pm
(Link)
man šķiet itāļiem tie logu aizvērtņi, lai saule nespīd acīs. man ar nav nekas pret aizkaru ignorēšanu, interesantāk :))
(Reply to this) (Parent) (Thread)
[User Picture]
From:[info]cimone
Date:January 18th, 2012 - 08:34 pm
(Link)
es arī neiebilstu. man patīk redzēt, piemēram, bārdainu vīru kaut ko lasām pie galda telpā, kurā grāmatplaukti līdz griestiem, sievieti, kas ar muguru pret logu sēž pie lielām klavierēm un skatās notīs un taml. ainiņas. lai gan tas tikai tāds īss zibsnis garām ejot, bet tik un tā patīk sajust mazliet to atmosfēru otrpus sienai.
(Reply to this) (Parent) (Thread)
[User Picture]
From:[info]josie
Date:January 18th, 2012 - 11:49 pm
(Link)
šodien redzēju īpaši daudz grāmatplauktus, gandrīz vai socioloģisku pētījumu varētu taisīt :))
(Reply to this) (Parent)