- ļoti šķībā lieldienu kūka
- 21.3.08 14:17
esot bijusi kādā no "Martas" numuriem
BEZĒ BISKVĪTS:
300g cukurs
4 olu baltumi
50g miltu
180g riekstu
KRĒMS:
3 olu dzeltenumi
20g cukurs
30g ūdens
200g sviests
2 ēd. kar. kakao
50g kondensētais piens
25g rums
DEKORĒŠANAI:
150g šokolāde
150g saldais krējums
25g rums
zemenes - pēc vēlēšanās
Vislabāk Cielaviņa garšos trešajā dienā. Pirmajā jācep biskvīts, otrajā jāgatavo krēms, un jāveido kūka, tad tai vajadzētu ievilkties, un beidzot trešajā dienā tā būs gatava baudīšanai.
1.GATAVO BISKVĪTA MĪKLU.
Riekstus izber plānā kārtiņā uz sausas pannas un cepeškrāsnī apgrauzdē. Tad riekstus atdzesē un sasmalcina ar nazi. Ja riekstus smalcina rullējot vai dauzot, tad izdalās eļļa un tie salīp. Biskvītam sausā traukā liec olu baltumus, cukuru sadali 3 daļās un pievieno pakāpeniski, nepārtraukti putojot, līdz veidojas stingras putas. Tad iecilā izsijātus miltus un sasmalcinātos riekstus.
2. CEP BEZĒ BISKVĪTU.
Uz cepamā papīra uzzīmē divus 30 cm lielus apļus. Un izgriez tos par 2 cm lielākus. Biskvīta masu sadali divās daļās un katru liec pa vidu uzzīmētajam aplim. Tad ar konditorejas nazi masu vienmērīgi izlīdzini atbilstoši uzzīmētajam aplim. Olu baltumu cepumu liec līdz 100g sakarsētā cepeškrāsnī un kaltē 1 stundu. Ja krāsnij nav ventilatora, tad durvis ir nedaudz jāatver. Pēc krāsns izslēgšanas bezē cepumu ieteicams tajā vēl atstāt un atdzesēt.
.... No atlikušās masas var cept cepumiņus. Masu iepilda konditorejas maisiņā un saspiež piciņas uz cepamā papīra.
3. GATAVO KRĒMU.
Katliņā savieno ūdeni ar cukuru un savāra sīrumu. Saputo olu dzeltenumus, palēnām tiem pielejot un pieputojot karsto sīrupu. Tad pievieno sviestu, kakao un turpina putošanu. Pakāpeniski pieputo arī rumu un kondensēto pienu. Krēmu atdzesē ledusskapī.
4. KĀRTO KŪKU
Biskvītam noņem cepamo papīru. Uz viena biskvīta liec apmēram trešdaļu krēma un nolīdzini. Virsū liec otru biskvītu. Palikušo krēmu vienmērīgi pārklai kūkas virsai un malām. Rotā ar šokolādes krēmu, kas vārīts no šokolādes un saldā krējuma un ruma. Var dekorēt arī vienkārši nokaisot ar grauzdētiem riekstiem vai zemenēm.
5. PASIEDZ KŪKU
Ievilkušos torti liec galdā un sagriez gabalos.man nekas pāri nepalika un krēma varēja būt bik' vairāk. ā, un man nebija kondensētā piena, pieliku vienkārši mazliet vairāk cukura.
apļi, protams, man ir ķep ļep, cepu divas stundas apmēram, viens liekot saplīsa un pēc viduča skaidrs, ka varēja vēl pacept. un malas sanāca tik šķības, ka tik daudz krēma, lai pietiktu ar ko malas aizzieķēt, man vienkārši nesanāca.nu lūk. :) kūka ledusskapī un zemenes priekš dekorēšanas žūst.
- 10 rakstair doma
- 21.3.08 15:36
-
ak tu mī un žē- šito ņemšanos...
bildi bildi ieliec:) - Atbildēt
- 21.3.08 16:25
-
zosta kungs atbrauca no darba un izēda robu Lieldienas nesagaidījis. atlikumu nobildēšu gan. :)
bezdievīgi salda. - Atbildēt
- 21.3.08 16:26
-
ā, un es bez dekorēšanas. :)
- Atbildēt
- 21.3.08 16:26
-
un tauta cālī rakstīja, ka tās bezē ripas varot gatavas rimi nopirkt. akcijas laikā 1,19 lati, parasti 1,6 lati.
- Atbildēt
- 21.3.08 16:28
-
t.i. bez dekorēšanas krēma.
- Atbildēt
- 21.3.08 19:04
-
http://foto.inbox.lv/dudad/21-03-20
08
parole: kūka
klau, nu netiesājiet bargi, ja, par to, ka nesmuka. garošo gan ekhm debešķīgi. salda... :D - Atbildēt
- 21.3.08 20:17
-
mani nelaiž:(
- Atbildēt
- 21.3.08 20:59
-
man datoraa nav garumziimes un mani nelaizh skatiities :(
taa es kuuku neredzeejis :( - Atbildēt
- 21.3.08 18:06
-
diana
Baigi jocīgi, ka jau receptē paredz pārpalikumu cepumiņiem, bet re, ka nepalika vis pāri. Nu malacis. Izklausās vājprātīgs čakars, trīs dienas, turklāt cielaviņa man liekas absolūti neēdama, bet ir jau, kam garšo. Vismaz Tavam vīram.
- Atbildēt
- 21.3.08 18:41
-
oi, nu gatavošanas "tīrais" laiks ir minūtes 45. nav taču jāstāv klāt, iešauj mīklu cepeškrāsnī un dara ko citu. jāuzliek tikai kāds pīksteklis vai grabeklis, lai skaita laiku. turklāt bezē nevar pārcept. ar visu samešanu čupiņā un Almu uz vienas rokas nemaz ne tik darbietilpīgi. es gan izlaidu ļ.smuki dekorēšanu.
- Atbildēt