- garšīgākās mules (mīdijas) manā mūžā
- 20.7.18 21:42
- uztaisīju es pati. tiesa, bez puuces man nekas nebūtu sanācis. tas ir, es nebūtu zinājusi, ka mules ar lielu švunku nevajag gāzt podā, bet vajag pārbaudīt, vai nav beigtas, izlasīt bojātās un beigtās, nokasīt izaugumus un citus glītus gliemežus, kamēr vēl dzīvas, kārtīgi nomazgāt un noplūkt viņām bārdas -
tātad vajag divus kg muļu, vai tik, cik paliek pēc tam, kad puse pēc rūpīgas pārbaudes ir atzīta par beigtām, 250 cl baltvīna, 400 gr salda krējuma, selerijas kātu (un lapas), pētersīļu bunti, mazliet timiāna, rozmarīna, lauru lapas, dažus sīpolus (vēlams, šalotes), 3 ķiploka daiviņas un sviesta piku - un pudeli širaz vīna, tas ir, vīnu, kurš taisīts no vecākajām vīnogām pasaulē, dzeršanai kamēr gatavo, un maltīte gatava. tiesa, ar 2kg muļu ir par daudz diviem. vajag trīs ēdājus. ēdām tāpat, bez piedevām, tas ir, es ēdu, puuce noskaņojās ēst un mazliet pagaršoja, bet, ja vairāk ļaužu, var servēt ar fritētiem kartupeļiem un alu.
padomāju, ka es tik ļoti baidos dzīvot. nu, nekas, nākamreiz. - 4 rakstair doma
- 21.7.18 01:18
-
Mēs regulāri paši taisām- garšīgi, bet legumes speciāli pērkam delhaize- man šķiet baigi ok- ķiplokus pieliekam klāt
- Atbildēt
- 21.7.18 07:51
-
Paga, vai tad latviesu valodaa taas nesauc par midijam?
- Atbildēt
- 21.7.18 08:55
-
sauc, sauc, bet man slinkums labot
- Atbildēt