Pirātu nodoklis

Cilvēka alkatībai un neprātam nav robežu. Minhenes tiesa pieņēmusi lēmumu, ka kompānijai Fujitsu-Siemens ir jāmaksā 12 eiro nodoklis no katra pārdotā klēpjdatora, jo (saturaties!) - to iespējams nopirks datorpirāts, kurš to lietos pārkāpjot dažādas autortiesības. Autortiesību aizstāvošā kompānija, kas izgudroja šādu ģeniālu domu, sākotnēji prasīja 30 eiro lielu nodokli, taču, arī pēc šāda rezultāta esot dikti sapriecājušies.
Fujitsu-Siemens esot tikai pirmais upuris šajā, atļaušos skarbi teikt - kretīnu uzvaras gajienā, jo ir paredzēts šo likumu piemērot visām datortehikas firmām Vācijā. Šāda mēroga 'pirātu nodoklis' esot pirmais eiropas savienībā, taču arī citas valstis pamazam tam tuvojas, pievienojot nodokli CD/DVD matricām un citām lietām kas apdraud autortiesības.
Un tas, ka par pirātismu ir samaksāts, nenozīme, ka drīkst ar to nodarboties...
Latvija, kā zināms, vienmēr ir bijusi slavena ar nepamatotu cenu pacelšanu un absurdu likumu pieņemšanu, tad nu atliek vien gaidīt, kad pie mums ieviesīs jaunās 'eiropas normas'.
Akjā, varētu taču arī izveidot satiksmes negadījuma nodokli, piemēram 500Ls apmēra pie katras pārdotās automāšīnas.
Jeb varbūt tomēr stulbuma nodokli katram valstsvīram, jo viņš potenciāli var pieņemt absurdu likumu?

Comments

Nu mums jau nekas nav nemaz jāgaida, ir jau kautkas no šī stulbuma, slavenais datu nesēju nodoklis visiem datu nesējiem, jo redz tos var izmantot pirātiskiem nolūkiem. Tākā Vācija jau ir pēctam. Prieks kur tu rodies.
a ko tu dari ārpus cibas?:)
nu jaa, un ja veel sanaak tieshi sajust shos priekus ir pavisam jauki!
mazliet padebiili ka maksaajot bargos nodolkjus nekas nemainaas.
jega maksaat, ja nevar turpinaat lietot piraatikso... =[

July 2005

Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Powered by Sviesta Ciba