iokaste - [entries|archive|friends|userinfo]
iokaste

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Feb. 10th, 2018|09:40 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
linktekstils

Comments:
[User Picture]
From:[info]iokaste
Date:February 11th, 2018 - 09:57 am
(Link)
šaubos, kuram pieaugušam cilvēkam var būt vesels bars paziņu, ja vien tu neesi bārmenis.
un šķērslis ir tāds, ka krievi šeit ir lieliski integrējušies un uzskata sevi par dižkungiem, kam ar kalpiem viņu suņu valodā nav jārunā.
From:[info]iyiuwoiexmwoq
Date:February 11th, 2018 - 06:40 pm
(Link)
Atbildot uz tavu offtopic jautājumu - manuprāt, vesels bars paziņu (jebkādu) var būt ikvienam, kurš nav izteikti introverts; protams, atkarīgs, kā definējam jēdzienus "vesels bars" un "paziņa".
Bet, ja par tēmu - es it kā nepārprotami teicu "ar latviski runājošiem krieviem", t.i. tādiem, kuri latviski runāt māk un kuriem nav šovinistisku uzskatu, kuru dēļ viņiem labpatiktu to nedarīt.
A runāšanai latviski ar latviski nemākošiem vai negribošiem krieviem, jā, ir šķērslis - daļai krievu piemītošais supremasisms (bet tā ir ļoti neliela daļa krievu, no cilvēkiem darbspējas vecumā pēc maniem novērojumiem tie varētu būt daži procenti) un daļai latviešu piemītošais lupatīgais samiernieciskums (un tā gan, šķiet, ir paliela daļa latviešu). Pirmo īsti neizsitīsi, tā ir pārliecība uz mūžu, bet nu un tad, tādu krievu ir maz. Var likt viņu dzīves komfortam kristies, ja latvieši vairāk saņemtos nerunāt ar viņiem krieviski, neņemt viņus darbos, izvairīties no darījumiem ar viņiem utt. Bet kā no latviešiem izsist to lupatīgumu - nu varbūt kaut kādā mērā to var izdarīt ar kādām kampaņām. Bet nez cik tas būtu efektīvi tajos Latgales kaktos, kur vide ir dominējoši krieviska.