Posted by [info]panacea on 2014.11.12 at 03:38
atbilde uz a) vai tu varētu lūdzu precīzāk definēt, cik bija 'dažas dienas' pēc viņš pārstāja dzert? magnijam ir tieksme uzkrāties organismā, līdz ar to migrēnu atsākšanās dažas dienas pēc tam, kad magnija dzeršana tika pārtraukta diez vai būtu dēļ magnija trūkuma -- rezervēm vajadzētu būt pietiekošām. līdz ar to svarīgi būtu noskaidrot, cik bija 'dažas dienas'. arī, vai pats vīrs zināja, ka pārtrauc dzert magniju, vai arī viņam tabletes devi nesakot, ko dod, t.i, vai pētījums bija blinded, vai nē?

b) atkal -- pilnīgi neiespējami ir savilkt depresīvos stāvokļus ar glutēnu tieši šajā gadījumā, te nu pilnīgi noteikti vīrs nebija blinded uz pētījumu. tikpat labi, viņš sarijās bulkas, sajutās drausmīgi vainīgs un līdz ar to depresīvs.

blinded nozīmē, ka pētījuma objekts nezina, ko viņš lieto. zinātnē pamatā lieto papildus vēl double blinded, kad arī ārsts, vai šajā gadījumā tu, kā terapijas nodrošinātāja, nezinātu, kādu terapiju tu sniedz savam vīram. tikai tad varētu objektīvi spriest par galaiznākumiem.

līdz ar to gadījumā a) vīram vajadzēja visu laiku ēst kaut kādas viena izmēra, izskata un garšas tabletes, kuras vienu laiku, piemēram, nesaturētu neko, tad mēnesi saturētu mazu devu magniju, tad atkal neko, tad lielu devu magnija, bet ne tu, ne viņš par to nebūtu informēti, bet tikai teiksim pēc pusgada pētnieks jums objektīvi patiektu -- tā un šitā, mēs objektīvi novērtējām un korelējām, ka migrēnu samazinājums bija laikā, kad tika lietots magnijs.

gadījumā b, būtībā tas pats -- teiksim visu laiku jālieto, piemēram, talka kapsulas, bet laiku pa laikam, nevienam no jums nezinot, tajās ir glutēns, un tad pēc pusgada, atkal, neatkarīgs pētnieks varētu objektīvi paskaidrot, vai glutēns tiešām ir vai nav saistīts ar depresīvām epziodēm.

jā, protams, mājas apstākļos centies uzlabot veselību nav slikta doma, bet tie tomēr nav īsti zinātniski pētījumi. diemžēl :(

Reply to this comment:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.