Minska

Posted by [info]inese_tk on 2014.10.08 at 16:42
Minska ir betona monstrs. Vēsa, bezpersoniska un atsvešināta pilsēta. Platas, vairākjoslu ielas, pa kurām traucas automašīnas. Cilvēku ielās maz. Kvartāli bezgalīgi gari, ja kas ieinteresējis ielas otrā pusē, jāiet tāltālu, lai tiktu pāri. Liekas, ka pilsēta ir pati par sevi, noslēgusies un letarģiski sapņo par kaut kādiem pārcilvēciskiem sasniegumiem, varu un kosmosa iekarošanu. Kustās tikai mašīnās, bet cilvēki ir vien vēja dzenāti puteklīši, kuriem nav nekādas nozīmes. Ielas ir sterili tīras - nekādu atkritumu + no rītiem tās speciāli mazgā. Ir daudz gaisa ko elpot.
Biju GUMā - t.i. centrālajā universālveikalā. Man solīja, ka tur joprojām čekus spraužot uz koka dēlītī iestiprinātas adatas, taču to vairs nav. Cenas arī galīgi nelikās lētas. Lai gan man smadzenes vārās mēģinot saprast cik kas maksā. Nopirku baltkrievu rubļus pa 20 eur - dabūju 267 000 rbļ. Metro žetons maksā 4000, šokolādes tāfelīte 10 000.
Vietējās ziņās runā par to kādās šausmīgās problēmās slīgst ASV un Eiropa un slavē vietējos tautsaimniecības sasniegumus. esot zinātniski pierādīts, ka baltkrievu austeres ir labākas nekā Vidusjūras.
Cilvēki liekas daudz mierīgāki nekā Krievijā un vispār arī nekā pie mums. Pelēki tādi, bet mierīgi. Nav nekādas īpašas uzvilktības sajūtas, nedrošības vai kā tāda. Lai gan rīta pastaigas laikā, vienā brīdī konstatēju, ka plecu somas ārkabatai rāvējslēdzējs vaļā. nezinu, varbūt tiešām pati biju aizmirsusi aizvērt. bet nu jocīgi. pazudis nekas nebija, bet man tāpat tur stāv tikai pildspalva, zīmulis un roku krēms.
vakar bija iespēja iet uz Liepājas teātra izrādi Stavangera, ko es nedarīju (toties šodien konstatēju, ka liepājnieki ir aizbraukuši, aizmirstot teātrī savu kostīmkasti ar kostīmiem) un pēc tam pieņemšana Latvijas vēstniecībā. Braucot turp, ap deviņiem vakarā, ielās vairs nebija praktiski neviena cilvēka. Nokļūšana vēstniecībā arī bija savāda - labu brīdi braucām pa platajām, gaišajām Minskas ielām, līdz iegriezāmies kaut kādā tumšā, bedrainā daudzdzīvokļu nama pagalmā, ar betona sienām, mašīnām un kaut kādu gaišumu vien no pilnmēness un dažām gaismām māju logos. Kaut kur tur tajā visā arī tā vēstniecība bija.
Internets viesnīcā ir briesmīgs. ik pa divām, trim minūtēm met ārā un liek rakstīt bezgalīgi garus loginus un paroles no jauna. turklāt viens logins un parole der tikai 180 minūtes. pēc tam jāiet lejā uz recepciju pēc jaunas lapiņas.

Reply to this entry:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.