Posted by [info]inese_tk on 2009.09.22 at 17:23
nevaig recepti viss ir verī īzī:
1) aiziet nopērk Zemniekbodē 2l piena. var arī veicī, bet nu tad to trekno - ar 3,8 - 4% tauku saturu un vienu mazo trauciņu ar jogurtu bez piedevām. vislabāk ir Daugavas vai Aiviekstes, bet var arī citu, tik vajag apstīties, lai pēc iespējas mazāk sastāvdaļu, nu tur E un konservanti un viss tāds nebūtu klāt. jogurts jāpērk tikai pirmajai taisīšanas reizei, pēc tam izmantosi paštaisīto.

2) aizej mājās, nomazgā rokas, izkrāmē pirkumus.
ielej pienu katlā un uzvāri, kad sāk mest burbuļus tad ņem nost no uguns un atdzesē līdz 40-45 grādu temperatūrai. es to daru izlietnē ielejot aukstu ūdeni un ieliekot katlu tur. pāris minūtēs atdziest. temperatūru var noteikt vai nu ar speciālo termometru vai pirkstu - ja 10 sekundes mierīgi vari noturēt pirkstu pienā un nav pārāk karsti, tad ir ok.

3) tad paņem 1/4 (50 ml) glāzi iegādātā jogurta, ielej tajā mazliet piena, samaisi, lai nav kunkuļi un ielej visā piena katlā. atkal kārtīgi izmaisi un liec raudzēties uz 4-8h.

4) vislabāk katlu ietīt segā (vai apkrāmēt ar spilveniem), lai lēnāk dziest un nav vēlams rūgšanas laikā katlam traucēt to kustinot. var vnk atstāt uz nakti.
jo ilgāk rūgs, jo būs biezāks un skābāks. tāpēc pēc tām stundām vajag likt ledusskapī, lai process apstājas.

5) es parasti pusi uzreiz sablenderēju ar zapīti vai ogām, otru pusi atstāju dažādām vajadzībām - var lietot krējuma vietā, sāļajiem un saldajiem jogurta dzērieniem, mērcēm utt.

6) kad no uztaisītā palikuši 50 ml, laiks iet uz veikalu pēc piena un raudzēt nākamo!

7) karoč pats process kādas 15 min aizņem un neprasa itin nekādu lielu piepūli vai meistarību. (šitas punkts tikai tāpēc, lai būtu septiņi, jo viss ir septiņi)!

Reply to this comment:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.