februāris

Posted on 2024.02.12 at 10:56

Comments:


vilibaldis
[info]vilibaldis at 2024-02-12 12:49 (Saite)
Nekad jau neviens nav tikai melns vai balts un zināt kā darbojas vara no iekšpuses, patiesībā, ir vienīgais veids kā ar to manipulēt.
*
[info]inese_tk at 2024-02-12 13:23 (Saite)
protams. bet man kā pēctecei tiešajā līnijā tomēr ļoti kārotos zināt un saprast vairāk - cik tur tā baltuma un cik melnuma. Otto ir mana tēta vectēvs. Savukārt manas mammas tēvs un daudzi viņa ģimenes locekļi tika izsūtīti uz Sibīriju. Ģimenē klīst leģendas, ka Otto bijis spiegs vai pat dubultaģents. par dubultaģentu - wishful thinking, lai attaisnotu to, ka ģimenē ir čekists? Kā un kāpēc viņš tika tajos ārzemju braucienos 60. gados? Kāpēc 1940. gadā evakuējoties no Rīgas uz Ivanovu, abus mazos bērnus (t.i. manu vectēvu un viņa māsu) pameta vienus Rīgā? (Un Ivanovā rakstīja žēlus sliktas kvalitātes dzejoļus par to, kā ilgojas pēc bērniem. turklāt viņi ar sievu neaizbrauca vienā laikā. Otto evakuējās pirmais, Alīna vēl kādu brīdi palika Rīgā un pievienojās vēlāk. ja tā steiga nebija TIK liela, moš tos bērnus tomēr varēja nepamest?).
vilibaldis
[info]vilibaldis at 2024-02-12 21:14 (Saite)
Gan jau viņš zināja par "tīrīšanām" Padomju Krievijā 30 gados, aiz tam arī evakuējās viens, cerībā, ka "ja nu kas" viena sieviete ar bērniem šai pusē varbūt ir mazāk apdraudēta. Kas to lai zin, bet juku laiki nekad nav vienkārši.
Sociālisms uz papīra gadsimta sākuma Eiropā daudziem šķita iedvesmojošs risinājums, tikai saskaroties ar realizētājiem tas izrādījās pataloğiski dramatisks. Iespējams, būdams cilvēks ar reālistisku skatu un izvērtēja iespējas un centās mīkstināt ļaunumu. Kas to lai zin...
Man visa bērnība pagāja dzīvojot kaimiņos līdzīgai ğimenei. Vecie komunisti bija diezgan realistiski, trakāk bija ar viņu vedeklu, kas bija dzimusi jau ap četrdesmito gadu.
Previous Entry  Next Entry