augusts
Posted by inese_tk on 2019.08.14 at 00:31jocīgi, bet mājās kaut kā nemanāmi savilkušās visādas hot garšvielas un piedevas. varētu padomāt, ka dzīvei trūkst asuma (bet varbūt siltuma?). man ir hot ungāru gulašpasta, ungāru ķiploku pasta, sausā gruzīnu adžika, ļoti hot krievu adžika, marinēti halapenjo, harisas pasta, čili pārslas, piri piri pulveris, kaut kādi nezināma nosaukuma pašaudzēti asie pipariņi (drusku aug arī šobrīd dārzā), srirača, marinēti peperoni, hot zaļā karija pasta, mazliet maigāka, bet arī hot dzeltenā karija pasta, hot paprikas pulveris, tabasko mērce, vairākas dažādas asas indiešu masalas, etiopiešu berbere garšvielu maisījums, raibie pipargraudi, melnie pipargraudi, kā arī krievu sinepes, mārrutki, vasabi un droši vien kādā burkā, kādā tumšā plaukta nostūrī ir vēl kaut kas ass (kur ir palikusi kajenas piparu burciņa?). kopumā ar esošo asumu man varētu pietikt līdz mūža galam, jo man patīk, ja ēdiens ir patīkami sildošs (bet arī ne katrā ēdienreizē), savukārt tas, kas man liekas patīkami sildošs, dzīvesbiedram mēdz šķist pārāk ass.