Karstā latviete [userpic]

October 14th, 2010 (07:56 pm)
Tags: ,

hoho. Vienotība aicina koalīcijā GAN tēvzemiešus/vislatvijiešus, GAN Saskaņas Centru.

gan jau tagad vēl visi uzplosīsies, bet, ja tiešām abi minētie spēki neapvainotos par izredzētības statusa nesaņemšanu, tad tā gan būtu interesanta valdība - ar 92 deputātiem koalīcijā. nu, redzēs, kas līdz pirmdienai notiks. pie šitādām kaislībām turpinājumos ij seriālus skatīties nevajag.

Comments

Posted by: proud to be peevish ([info]divi_g)
Posted at: October 14th, 2010, 08:41 pm

Ņemot vērā to, ka abi ir paziņojuši, ka viens ar otru kopā nestrādās...
Var jau būt, ka V cer izveidot "nacionālās vienotības valdību" (kas, no vienas puses, nebūtu slikti; no otras, spēcīga opozīcija arī nav slikta lieta), taču drīzāk izskatās, ka viņi 1kārši nespēj pieņemt lēmumu un cer, ka viņu vietā izdarīs tas no abiem, kam pirmajam neizturēs nervi. Katrā ziņā tā ir nopietna spēlīte ar reitingu.

Posted by: Karstā latviete ([info]implozija)
Posted at: October 14th, 2010, 09:18 pm

SC arī paziņoja, ka ar VL nestrādās kopā?

myeah, šis ir tas gadījums, kad tur tiešām ir grūti izšķirties. spēle ar reitingu tā ir, taču būtu jebkurā gadījumā - ja V paņemtu koalīcijā tikai ZZS un TB/LNNK-VL, tad ir pamatīgs riskiņš, ka valdība var sašūpoties, ZZS viņus uzmest, un rezultātā nonākam pie ZZS+SC+PLL. nemaz nerunājot par to, ka SC ir pietiekami daudz balsu, lai apturētu lēmumpieņemšanu uz 2 ned, etc.

patiesībā tas tomēr ir gudrs gājiens. džeks ir paziņojis, ka, davai, tagad par nacionālajiem jautājumiem nespriedīsim, visi kopā strādāsim pie ekonomiskajiem jautājumiem. arī "nacionālais" un "latviešu" vēlētājs tur viņam neko nevar pārmest, jo VL nākt koalīcijā tiek piedāvāts un neķeršanās pie SC idejām par divvalodību, etc - apliecināta. vai TB/LNNK-VL tam piekritīs - tā tagad ir viņu problēma.

Posted by: proud to be peevish ([info]divi_g)
Posted at: October 14th, 2010, 09:39 pm

Cik atminos, jā, kaut kad pirms vēlēšanām. Taču varu arī kļūdīties.

Nu, vēlētājs parastais šī gājiena viedumu galīgi neizpratīs, lai arī cik gudrs tas nebūtu, tā kā V-ba imho tiešām stipri riskē.
Piedāvājuma plāns par "tabu tēmām" gan nav slikts.

Posted by: Karstā latviete ([info]implozija)
Posted at: October 14th, 2010, 09:49 pm

mjā, bet riskē ilgtermiņā ar SC atstāšanu opozīcijā arī - SC ar savu masu var diezgan īzī čakarēt lēmumpieņemšanas procesu, rosināt referendumus, etc, kas steidzamas rīcības nepieciešamības gadījumā var pamatīgi salikt spieķus riteņos, - un V-bas reitingiem tas nenāks par labu tāpat. kurpretim, ja izdotos normāla sadarbība ar SC (ar atrunu par tabu tēmām), var visādi foršiņi procesiņi uzsākties valstī, kas reitingiem ilgtermiņā tieši atmaksāsies.

skaidrs, ka ja pieņems SC valdībā, sākumā būs baigais hajs, bet, ja vēlētājiem sadarbības fišku pareizā valodā izskaidros un tā nesīs rezultātus, visi nomierināsies.