Apstājies! Ieklausies... - Miers runā [entries|archive|friends|userinfo]
Apstājies! Ieklausies...

[ website | Apstājies! Ieklausies... ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| Jaunumi Arhīvs Domubiedri Par_mani Mana_dzeja Mājas KVD ]

Miers runā [3. Jul 2005|20:33]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
"Tev ir jābūt plašākam par domām, lai aptvertu, ka, lai kā arī tu interpretētu „savu dzīvi”, vai kāda cita dzīvi vai uzvedību, lai kā vērtētu kādu situāciju, tas nav nekas vairāk kā skatupunkts, viena no daudzām iespējamām perspektīvām. Tas nav nekas vairāk kā saišķis domu. Bet īstenība ir viens vienots veselums, kurā lietas ir sasaistītas, kur nekas nepastāv pats par sevi un viens pats. Domāšana sadrumstalo īstenību – tā sadala to jēdzieniskās druskās un gabaliņos."
Laikam neko neizteiks, ja apgalvošu - dziļa doma. Drīzāk netverama, nesaprotama un tomēr vienkārša. Paldies Ninona! Vai drīkstu ar citātiem no šīs grāmatas iepriecināt arī citus. Paldies, par iespēju iepazīties ar šo grāmatu! =)
Linkļaujiet izteikties!

Comments:
From:[info]ninona
Date:3. Jūlijs 2005 - 22:28
(Link)
Pagaidām vēl lūdzu ne!
Grāmata vēl ir tapšanas stadijā un nav jau gluži labi tā mētāties ar padarīto... Labāk būtu pagaidīt līdz laikam, kad iznāks (septembī ???).
Man tik viens jautājums, tas teksts tā ar ir manā tulkojumā? Izlasās tik smuki, tagad no malas lasot... :)
[User Picture]
From:[info]if
Date:4. Jūlijs 2005 - 08:45

: )

(Link)
Lasot domāju, ka laikam ir ļoti grūti tulkot šādus tekstus, kurā nepareizs locījums var izmainīt visu domu. Neloģisks teksts nelikās nevienā vietā. Es zinu, ka šo tekstu lasīšu vēl, ja atklāsies kaut kas, kas manuprāt, varētu skanēt savādāk pateikšu, bet neviens labāk nezin darba "garšu", kā tas, kurš lasa oriģinālu.
Tu iespējams pat nenojaut kādu pērli esi man iedevusi, un pats galvenais, ka īstajā brīdī.
Dažas atziņas ir tādas, kuras lika salekties aiz pārsteiguma, ka atbilde bija tepat acu priekšā. Vairāki teikumi būtu jāuzraksta virs gultas, lai pamostoties uzreiz var tos izlasīt, bet pagaidām vēl nerakstīšu. Vēlreiz paldies!
From:[info]ninona
Date:4. Jūlijs 2005 - 08:47

Re: : )

(Link)
Lūdzu! :)
Man prieks, ka varēju tev to iedot :)