wasted paint - Komentāri

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Links
random,
pēdējie
rūc, lācīt, rūc!
bezmaksas programmas
aa -> ā

Marts 13., 2007


[info]janka18:49
Tu argumentē, ka studijā radītu darbu par naudu tiražēt ir tas pats, kas skulptoram par maksu izplatīt sava veikuma fotoattēlu. Tomēr ir būtiska nianse -- skulptūras gadījumā allaž ir zināms, kur ir oriģināls, oriģināls allaž tiks uzskatīts par ko pārāku un pildīs vienīgā eksemplāra funkciju (lai kāda tā arī nebūtu). Šajā gadījumā un kopiju allaž var novērtēt pēc oriģināla un pret to attiekties kā pret atdarinājumu.

Digitālās mūzikas laikmetā turpretim oriģināla vairs nav, ir tikai kopijas, kas katra pretendē pildīt to pašu uzdevumu, ko skulptūras gadījumā var veikt tikai oriģināls. Tās ir divas dažādas lietas un, manuprāt, drīzāk ir jārunā par to, vai mākslinieks, vienu reizi par savu veikumu naudu saņēmis, drīkst to prasīt vēl gadu desmitiem, nevis par to, vai var pelnīt naudu ar tiražēšanu. Māksliniekam arī ir jāpelna, bet interneta laikmets jautā: kā?

Tanī pašā laikā uzskatu -- ir vērtības, par ko vērts maksāt. Ja autors mani uzrunā, es viņa darbu pērku veikalā, tādējādi izrādot cieņu un atbalstu.

Read Comments

Reply


No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..

> Go to Top
Sviesta Ciba