mākoņa sviesta cibiņa - Ieraksts vairāk tā kā sev...

About Ieraksts vairāk tā kā sev...

Previous Entry Ieraksts vairāk tā kā sev...20. Dec 2008 @ 17:16 Next Entry
Kāpjot nedrošajā Aldara tornī, dzīvību zaudējis alpīnisma entuziasts
Izrādās, ka Aldara tornī, kurš manuprāt jau 20 gadus atpakaļ brēca pret debesīm pēc nojaukšanas rīkojuma, joprojām kāds kāpj.

Kas interesanti - par klinšukāpēju un alpīnistu nāvi parasti runā līdzīgi kā par večuku, kuru ķērusi trieka kāzu naktī ar jauno 18-gadīgo sievu - liekas, ka TĀDA nāve, tas tak ir forši!!! Kurš katrs piekristu tādai uz līdzenas vietas. Aptuveni citējot 900' "Dzīvība nereti ir kārtējās adrenalīna devas cena".
Riskējot kļūt vēl nepopulārāka, varu pateikt, ka nožauties no 15m pussabrukuša torņa nav gluži nāve pusceļā uz Everestu. Dritvaimicīt, kāda adrenalīna deva, kāpjot Aldara tornī?!
Un vēl man būtu ko pateikt par LACA, kuri izsnieguši trenera licenci, bet tas var nobalansēt uz "par mirušiem labu vai neko" robežas, tā kā lai nu paliek.

Nu katrā gadījumā, vairāk par to, ka ir nāves, kuras uztveram kā pašas par sevi saprotamas. Tauta nebrēc pēc taisnās tiesas, nevienu pie atbildības nesauc. Atrod, kurš tagad ir tas, kuram vajadzētu izlikt brīdinājuma zīmes.
(m?)
[User Picture Icon]
From:[info]jff
Date: 20. Decembris 2008 - 18:57
(Link)
Kādas tur zīmes? Tas tak ir vienīgais šī torņa mērķis - kāpšana. Un no kāpējiem it kā tomēr varētu sagaidīt arī atbildību par savu rīcību. Vai uzraksts "Tornis netiek remontēts, kāpšana iespējama tikai uz savu atbildību" kaut ko manītu? To neuzrakstīto tak visi tur kāpjošie (nu labi, piedzērušos pusaudžus atliekam malā, bet tas jau arī nebija šis gadījums) lieliski apzinās.
[User Picture Icon]
From:[info]ib
Date: 20. Decembris 2008 - 19:28
(Link)
Nu es jau par to pašu. Uzliks zīmes, lai nākamreiz nemaz nedomā kāds skatīties "atbildīgo instanču" virzienā.
Var jau būt, ka mazos tur vairs nemāca, kāpj tikai tādi, kas zina, ko dara. Gadus 15 atpakaļ mācīja arī sīkos, tie nu toč neapzinājās risku.
Bet vairāk dusmas par pašiem - ja reiz sāka kustināt remonta lietu, varēja pabeigt. Kāpšanai ta paredzēts, bet vai vairs atblst šim mērķim?
[User Picture Icon]
From:[info]dusk
Date: 20. Decembris 2008 - 21:06
(Link)
Kādas nafig zīmes. Kāpējs pats novērtē bīstamību. Redzi sapuvis risks cik tur procenti un vēl kāpj. Nositās, labs rēciens pie alus kausa. nesaskatu problēmu man riebjas, ka gaudo cilvēki, kad kāds armijnieks ir nošauts, ka alpinisti nositās, ka slēpojot lauž gūžu vai kaklu, krīt no moča. Tas viss ir tik paredzami un tā ir riska maksa. cilvēki to izvēlas, jo labi nereklamētas šīs nodarbes. Pats vainīgs nav ko līst un izvērtē risku.

Konkrētā gadījumā, domāju uz aci redzams, ka viss ir nahren sarūsējis un metālam nogurums iestājies.
[User Picture Icon]
From:[info]ib
Date: 21. Decembris 2008 - 20:13
(Link)
Nu zīmes es domāju tādiem, kuriem ar klinšukāpšanu nekāda sakara. Visādiem "urban trip" cienītājiem - pseidointelektuāļiem, kuri risku nespēj novērtēt. Nu tipa, ar moci lai brauc un sitas, bet lai neparauj līdzi tantuku uz gājēju pārejas.

"Ar mani tas nekad nenotiks" nav tikai sportistu maldi :)
(m?)
Top of Page Powered by Sviesta Ciba