Janvāris 14., 2014


[info]honeybee18:31
VV = Atvuda tāpēc, ka, cik es saprotu, Atvuda tīri cilvēciski ir veca, briesmīga ragana, kurai patīk izrādīties kā besīgi krutai, un attiecīgi fantāzija "ar cirvi pa galvu" izklausās ļoti pievilcīgi. Plus tie visi stāsta vipendroni ir ļoti lielā mērā kā Atvudai, cik nu es viņu esmu spējusi palasīt. Vai kaut kam citam no tā perioda, kad es par visām varītēm centos mīlēt literatūru. (OK, es nenormāli mīlu Oriksu un Kreiku un man riebjas viss pārējais, ko esmu saņēmusies no Atvudas lasīt, sarežģītas attiecības vārdsakot.)

Bet jā, nu acīmredzot es viņu kaut kā ne tā biju sākusi lasīt; manā skatījumā priekš atelpas literatūras tur ir stipri par daudz pseidofilosofiskas muldēšanas riņķī apkārt. Un tad vēl tādi ļoti skaisti notverti mirkļi/tēli, kuri tiek sačakarēti, detalizēti paskaidrojot, kāpēc tas ir kruta (jo citādi tu, lasītāj, nesapratīsi). Bet nu kā izklaides literatūru ar "haha, reku atkal nožākstījās, lai arī acīmredzami to varēja uzrakstīt/pateikt/izdarīt vienkāršāk", kāpēc ne.

"Among Others" ir specifiskāk fantasy un fantastikas lasītājiem, bet noskaņas un sajūtu ziņā man patika daudz labāk. Viņa gan ir arī daudz vienkāršāka, t.i., bez tā vipendrona un tēlainības par katru cenu. Bet toties stāstītājai ir kruta personība.

Read Comments

Reply


No:
Lietotājvārds:
Parole:
(komentārs tiks paslēpts)
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
honeybee - Komentāri

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba