Maijs 7., 2005


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
15:21

(32 teica | man šķiet, ir tā...)

Comments:


[User Picture]
From:[info]zupcis
Date:7. Maijs 2005 - 16:16
(Link)
Mhm, tā jau pārāk daudz cilvēkiem nākas maksāt par savu seņču kļūdām. Tieši, tā mēs varam šo situāciju padarīt priekš viņiem vēl sarežģītāku :) Tā teikt, ja tev māte pisusies pa labi, pa kreisi, značit visu mūžu tev nāksies pavadīt "maukas dēla statusā", un vēl, neskatoties uz to ka ar māti vairs nekomunicē, turpināt norēķināties par viņas grēkiem.
|Nav tas no labākajiem piemēriem.|
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:7. Maijs 2005 - 16:24
(Link)
dabas likums, puisīt. kāpēc gan valsts pārvaldei būtu jānostājas pret to?
[User Picture]
From:[info]zupcis
Date:7. Maijs 2005 - 16:39
(Link)
Nu tad nahrenizējam jebkādu demokrātiju uz dzīvojam pēc dabas likumiem. Lai pār visu valda fiziskais spēks. Šādā veidā visi garīgie kropļi izmirs un paliks pāri tikai veselīgākie, spēcīgākie, gudrākie, un tie ar visšvakāko morālo stāju. Kā tam arī pēc visiem dabas likumiem jābūt.
[User Picture]
From:[info]zupcis
Date:7. Maijs 2005 - 16:43
(Link)
Jā, un kunkstētāji cibā varētu būt vieni no pirmajiem pretendentiem uz izmiršanu :D
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:7. Maijs 2005 - 16:50
(Link)
par to, kāda būtu ideālā pasaules uzbūve, vēl varētu pastrīdēties, bet tas, ka demokrātija kā valsts iekārta ir garām, tev man nav jāpierāda. bez tam - man domāt, ir tikai ok, ka izdzīvo veselīgākie, spēcīgākie, gudrākie. un "morālā stāja" - ermmm, tu uzskati, ka demokrātijā mēs būtu "morālāki" nekā jebkurā citā režīmā? lūk, par to es stipri šaubos. tur jau tas joks, ka demokrātijā "izdzīvo" more or less visi, bet vislabāk dzīvo vidējais aritmētiskais. t.i., veselīgākie, spēcīgākie un gudrākie ir minoritāte, un kā pret minoritāti pret viņiem arī izturas - tipa "tiesības jums ir, bet mums, viduvējībām, ir vara". (vismaz ideālajā demokrātijas modelī, kurš, protams, īsti labi nestrādā praksē.)
[User Picture]
From:[info]zupcis
Date:7. Maijs 2005 - 17:04
(Link)
Nu jā, nu jā. Suņi rej, bet karavāna iet tālāk :)

Neesmu sevišķi gudrs šajos jautājumos, bet demokrātija vismaz kaut kādā veidā ir spējīga pastāvēt atšķirībā no nacisma un komunisma. Varbūt kādam vēl ir kāda interesanta ideja par valsts iekārtām?
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:7. Maijs 2005 - 17:13
(Link)
monarhija, autoritārisms, teokrātija. Mahatmas Gandija piedāvātais modelis (hvz kā to sauc) - tipa mazas kopienas, kas organizējas ar pašnoteikšanās palīdzību. tas, ka "kaut kas darbojas", vēl nenozīmē, ka tas ir labākais iespējamais modelis un nebūtu jānodarbojas ar tā kritiku, analīzi un labāka modeļa meklējumiem. it īpaši, ja pat cilvēks, kas, šķiet, atbalsta šo režīmu, raksturo to ar vārdiem "demokrātija vismaz kaut kādā veidā ir spējīga pastāvēt" - biki par nožēlojamu, lai atzītu to par optimālo modeli, ne?

/un tas, ka es šobrīd nevaru piedāvāt neko acīmredzami krutāku, nenozīmē, ka man vajadzētu sēdēt un turēt muti. vienmēr taču pastāv iespēja, ka es pasviedīšu ideju kādam, kurš to apstrādās, pārveidos un beigu galā realizēs.
[User Picture]
From:[info]zupcis
Date:7. Maijs 2005 - 17:35
(Link)
Lai jau tā ir. Cerībai vienmēr ir jābūt, bet nespēju iedomāties nekādu veidu bez vardarbības kā varētu to demokrātiju gāzt, lai tās vietā ieviestu kaut ko sakarīgāku. Tie, kas ir pie varas tak ir apmierināti ar to ka mūsu pašreizējā sistēmā visi ir vielīdzīgāki viens par otru. Tas jau kaut kas līdzīgs visam marazmam ap naftu un mašīnbūvi, ka jau cik gadus netiek izstrādāts nekas gudrāks par iekšdedzes dzinējiem, tikai tā iemesla pēc jo bagātie naftas tirgotājiņi tak grib arī turpmāk bagāti būt. (Es jau patiesībā neko nezinu, tikai gudri diršu )

Pašlaik fonā skan Buša monologs, ja godīgi nāk vēmiens man no viņa demokrātijas slavinājumiem :)
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:7. Maijs 2005 - 18:44
(Link)
jā, tas cilvēks, kas demokrātijas doktrīnās iestrādāja visu nepieciešamo, lai šo režīmu praktiski nebūtu iespējams gāzt un pret to gandrīz nebūtu iespējams pretoties, ir bijis visnotaļ ģēnijs. psc, cik viltīgi - teiksim, es nemūžam nevarētu izveidot spēcīgu anti-demokrātijas kustību, jo tās esamība balstītos demokrātijas pamatos (t.i., tiesībās uz savu viedokli un visādu kustību veidošanu), līdz ar ko visi mani centieni būtu vienkārši smieklīgi - gluži tāpat kā šobrīd esošo anti-demokrātisko kustību centieni. kaut kāds riebīgs loģiskais aplis - lai kaut vai mēģinātu mainīt demokrātiju, tev ir jāpieņem demokrātija.
honeybee -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba