Janvāris 5., 2005


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
22:09
Un jau kuro reizi atgādinu sev: par dzimumu līdztiesību/atšķirībām/whatever ir tiesīga runāt tikai būtne, kas nepieder un nekad nav piederējusi pie kāda no dzimumiem.
Vēl varētu padomāt par transseksuāļiem, kas varētu salīdzināt pieredzi "pirms" un "pēc", lai arī jādomā, ka pret ex-vīrieti droši vien izturas citādi nekā pret sievieti-kopš-dzimšanas.

Es, piemēram, spēju tikai konstatēt, ka atšķirības starp dzimumiem pastāv, izveidot stereotipus, kas palīdz manās attiecībās ar lielāko daļu katra dzimuma pārstāvju, bet, mēģinot pateikt kaut ko lielu un fundamentālu, es allaž konstatēju pati savu subjektivitāti, ne tikai tāpēc, ka objektivitātes nav vispār, bet arī tāpēc, ka mana dzīves pieredze pati par sevi ir subjektīva. un es vēl esmu salīdzinoši aseksuāla/transseksuāla, ko tad var sagaidīt no mačo tipa vīriešiem un [cenzēts] tipa sievietēm,

lūk, atkal parādījās mani subjektīvie priekšstati, vīrietis-mačo, sieviete-???
Mūzika: Laurie Anderson - O Superman (For Massenet)

(8 teica | man šķiet, ir tā...)

Comments:


[User Picture]
From:[info]zupcis
Date:5. Janvāris 2005 - 22:47
(Link)
Nu ko, atliek vienīgi mākslīgais intelekts, kas ieviestu objektivitāti, bet arī nē, gan jau ka to būs progrāmmējis kāds vīrišķis. Hm varbūt kāda būtne, kas sevī apvienotu abus dzimumus, tjipa hermofrodīts. Nē, nē, zinu atbildi. Visobjektivāk šo situāciju varētu izvērtēt kāds atnācējs no kosmosa, kura organismā būtu iestrādāts pašpavairojošs mehānisms, tb pats varētu sevi apsēklot, un nepazītu mūsu civilizācijas dzimumu atšķirīgumu. bet tā pat gan jau tā pat viņš nespētu objektīvi visu izvērtēt savu personīgo rakstura īpašību pēc. Karoče nevaig neko vērtēt, ir labi tā pat. vīrieši-mačo, sievietes-kāds "jauks" mājdzīvnieks.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:5. Janvāris 2005 - 22:52
(Link)
starpcit, viens no iemesliem, kamdēļ es savulaik izvēlējos [info]honeybee kā savu niku, bija tas, ka simbolu enciklopēdijā bija rakstīts: bites savulaik tika uzskatītas par bezdzimuma būtnēm :)

ah, nu tāds atnācējs no kosmosa droši vien vispār nedalītu cilvēkus divos dzimumos, sk. Vonnegūta burvīgo variāciju par tēmu (cik tur bija dzimumu? kādi 7?)
[User Picture]
From:[info]zupcis
Date:5. Janvāris 2005 - 23:06
(Link)
Būs kādreiz jāsaņemās un Vonnegūta leģendārākās grāmatas jāizlasa, a to kā muļķis bieži vien jūtos.

A par tām bitēm runājot, manuprāt darba bites kaut arī tiek pieskaitītas sieviešu dzimumam, bet tā pat kā darba skudras nekādas seksuāla tipa darbības neveic. Tam jau ir paredzēta bišu māte un viņas tranu harēms.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:5. Janvāris 2005 - 23:12
(Link)
taisnība tev ir par tām bitēm. t.i., darba bites nevar vairoties.
bet, tā kā mana spēja vairoties ir pierādīta (un pierādījums patlaban prasās gulēt), tad uz mani attiecas tā daļa par bišu māti ;)
[User Picture]
From:[info]zupcis
Date:5. Janvāris 2005 - 23:16
(Link)
:D
From:[info]makmerfijs
Date:6. Janvāris 2005 - 15:52
(Link)
nu sieviete - m...... :DDD
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:6. Janvāris 2005 - 15:55
(Link)
m&m's ;)
From:[info]makmerfijs
Date:6. Janvāris 2005 - 23:58
(Link)
taada jau tu esi :DDDD
honeybee -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba