Decembris 5., 2004


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
14:36

(13 teica | man šķiet, ir tā...)

Comments:


From:(Anonymous)
Date:8. Decembris 2004 - 12:35
(Link)
Gribas arī šo pakomentēt, kaut-gan nupat mani pabrīdināja, ka anonīmie netiek publicēti. Bet tak nonāk kaut-kur?

Koroče:
Mūsu joprojām patriarhāļajā sabiedrībā ir joprojām stingri stereotipi kādiem jābūt sievietei, kādiem vīrietim. Kādas ir sieviešu īpašības, kādās - vīriešu.
Vīrieši pie ruļļiem: kopēji darbi, kopējas izpriecas, čomiskums, draudzība, goda izpratne, brāļošaanās, kopēja saprašana par lietām un taml.
Sievietes nobriestot sadalās pa šuniņam (katra savā ģimenē) un zaudē (ja tāds ir vispār bijis) kontaktus ar sava dzimuma pārstāvēm un līdz ar to paliek īpašibas, kas ļauj notirēt vīrieti, izkonkurāt cits, pasargāt savu īpāsumu, sagādāt visu savai ligzdiņai.
Ah! esmu ultra-pavirša sōbrīd, bet.. es tik mācos izklāstīt savas domas.
Turpinu: no tā visa izriet, ka sieviete, kas ir sociāli (vai ekonomiski) aktīvāka, uzreiz iegūst slavu vai nu "sliktās meitenes" vai feministes, vai lezbietes.

Vēl turpinu. Pazīstamas man šis domas, jo pašai tāda pieredze. Līdz gadiem .. 26 domāju, ka esmu vai nu lezbiete vai šoviniste vaī ienīstu, ka esmu piedzimusi ne tajā dzimumā, kamēr dzīve neieregulēja visu savās vietās - atrodas vīrieši (mōshka feministi ; )?) (un, kas patīkami arvien jaunāki un jaunāki!), kuri ciena sievieti kā līdzvērtīgu, un sievietes, kas dzīvo pilnvērtīgu dzīvi neierobežojot sevi tikai ģimenes ligzdā.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:8. Decembris 2004 - 13:58
(Link)
reku arī nonāk sakarīgi anonīmo komentāri ;)
honeybee -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba