Novembris 10., 2023


(Anonymous)11:46
bet vai tad šāds uzstādījums - ka sievietei jājūt eiforija, darot "sievišķīgas" lietas un vīrietim "vīrišķīgās" nav tieši tas, no kā mēs gribam virzīties prom? kāpēc to uzstādīt par pamatmērķi?

proti, manuprāt, uzsvars būtu liekams nevis uz stereotipiskiem panākumiem, ko diktē kaut kādas nerakstītas, dzimumlomās balstītas normas (vīrietim dzemdēt dēlu, sievietei izskatīties iekārojamai), bet personas pašas autentisku vēlmi dzīvē sasniegt to vai šito. vēlmi, kas nav atkarīga ne no kā cita kā tikai paša iekšējiem apsvērumiem.

džeks, kurš skatās spogulī, un priecājas par savu bārdu, visticamāk, neizjūt dzimumeiforiju, viņš vienkārši jūtas labi par sevi po žizņi. tieši tikpat labi var justies arī džeks, kuram bārda neaug. nav nekāda objektīva iemesla, kādēļ viņam par to būtu jājūtas slikti vai tā it kā viņš tā dēļ nekad nespēs izjust dzimumeiforiju. to, kuru izjūt "īsti veči" ar īstām bārdām. ja mēs šīs birkas atmestu tur, kur tās patiešām neko nenozīmē un vispār ir diezgan triviālas, tad ieguvēji būs pilnībā visi, arī dzimumapjukušie un tie, kas interešu vai rakstura ziņā neiekļaujas sava dzimuma stereotipā. tādā pasaulē puiciskās meitenes un meitenīgajiem puišiem, iespējams, klātos daudz vieglāk sevis pieņemšanā un jautājums par to, ka varbūt kaut kas nav kārtībā ar manu dzimumu, vienkārši atkristu.

Read Comments

Reply


No:
Lietotājvārds:
Parole:
(komentārs tiks paslēpts)
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
honeybee - Komentāri

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba