Marts 19., 2023


[info]resort14:44
Šis jautājums ir interesants kaut vai vien telefonu klaviatūru gudrajos ieteikumos un labojumos. Piemēram, vai your/you're jaukšana komentāru slejās nav šī klaviatūru "AI" ja ne radīta, tad krietni pastiprināta? Bieži vien nākas redzēt stublas rakstības kļūdas, kur acīmredzami iejaucies labotājs.

Nedomāju, ka meklētāj-AI acīs šīs rakstības kļūdas kaut ko izteiks, jo jau tagad vari uzdot kļūdainu jautājumu GPT un tas atbildēs pareizi par to, ko tu domāji, nevis nejauši uzrakstīji.

Tas pats, ja tu, piemēram, uzdod AI saskaitīt logu skaitu uz prāmja, ko tu uzņēmi ar puper smārtfona 100x zoomu, kur attēlu uzlaboja AI. Skaitošais AI nesūdzēsies par otra piefantazētām detaļām, vienkārši skaitīs. Cik tas skaits precīzi atbildīs realitātei ir ikviena minējums, jo fantazētājs var būt pielicis vienu ekstra logu, jo tādam, viņaprāt (viņatreniņ?), jāizskatās kuģim pie apvāršņa. Bet ko darīt, ja skaitošais AI atbild tev pareizi, lai arī iedevi dakterētu bildi? Viņa atbilde būs acīmredzmi nepareiza, bet īstenībā pareiza, jo viņš redz piefantazēto logu, bet tu nē. Interesanta realitāte paveras.

Fantazētāj-AI centīsies izlīdzināt informāciju līdz trenētam kanonam, savukārt meklētāj-AI būs trenēts uz to neiekrist.

Un tad būs tā - tēt, re kur es uzzīmēju prezidenta pili, cik prezidenta pilij ir logu? Dēls, 758 logi. Tēt, bet es tikai trīs uzzīmēju, ar tevi viss kārtībā? Jā dēls, es esmu bijis pie prezidenta pils, esmu pozitīvs, ka logu skaits ir 758. Māām, nes šauteni, man liekas ka tētis ir bots. Dēls, tas bija tikai joks, man šķita, ka būs ļoti smieklīgi atbildēt ar reālo logu skaitu *bīīp būūp bīīp*.

Kā atšķirt? Domāju, ka nevarēs atšķirt. Un nevajadzēs. Izejot no sekojošā: ja tavas sinapses nokopētu silikonā un kopijai liktu veikt šo ierakstu cibā, vai man ir būtiski atšķirt, kas to veica? Nē. Es esmu mierā ar to, ka varbūt tu neesi tu. Varbūt tāpēc mana dzīve ir vairāk falša, bet tur tad mēs aizejam dzīves jēgā kā tādā u.tml.

Read Comments

Reply


No:
Lietotājvārds:
Parole:
(komentārs tiks paslēpts)
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
honeybee - Komentāri

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba