Decembris 10., 2018


[info]gnidrologs19:49
1) nav iebildumu

2) es nerunāju tikai par medijiem, bet rīcībai, kura nu jau notiek valstiskā līmenī ar represīvu metožu palīdzību - valodnormatīvu 47656 genderu leģislēšana Kanādā, policija, kas vaktē "naida noziegumus" internetā ar aktuālām, krimināltiesiskām sekām valstu pilsoņiem, izglītības iestādēs noteiktā mācību programmas, kas piesūcinātas ar pro LGBT naratīviem stipri pāri "būsim pieklājīgi pret citādajiem" robežai utt. Jā tā nav šī brīža akadēmiskā konsensa sekas, tad kā?

3) jā, bet svarīga metodika. Kā tiek izdarīti sercinājumi no novērojuma? Kādā veidā nonāca pie secinājuma, ka pastāv 475567 genderi no esošajiem novērojumiem. Pagaidām zināmais ir tikai "jo 475567 personas tā jutās". Shoddy.

4)tas, ka kaut kas kādam sagādā ciešanas ir objektīvs fakts, jā;
tas, ka valsts vai medicīnas iestādēm jāveic x/y/z, lai šīs ciešanas novērstu jau ir value judgement, kas nebalstās zinātniski pierādītā/āmā realmā. Tā ir subjektīvisma maskēšana objektīvismā. Valoda autoritatīvā veidā tiek izmainīta, lai pateiktu, 2+2=5, lai 2+2=5 cilvēki nejustos izstumti no sabiedrības. Ārējo cēls, empātisks mērķis - ilgtermiņā daudz kaitīgākas sekas visai cilvēcei, nekā attiecīgā indivīda ciešanas un niekļautība. Lies beget lies.

5)Pētījumi ir bijuši, bet nekur nav pateikts kāpēc uz tiem izdarītie value judgements ir pareizi. Tasinību sakot to pašu var teikt par reliģijā balstīto nostāju, kur tā ir gara slimība. Abos gadījumos tiek prezumēta pašsaprotamība, tāpēc imo psihiska slimība ir vairāk kulturāls, nekā medicīnisks jēdziens. Vairumā gadījumos neiet runa par raw "bojājumiem" smadzenēs, bet anomālijām. Ievēro kā senāk bija "garā slimie", ko postkristiānismā nomaina "psihiski slimie". Valoda šeit spēlē lielāku lomu, nekā jebkādi novērojumi smadzeņu aprisēs.

6) ir ir uzspiests un es šaubos, ka tu to neredzi, tev vienkārši negribās atzīt, jo tu personīgi piekrīti šādai uzspiešanai. Tas, tavuprāt, ir for greater good. Es pat nenoliedzu, ka pats latenti atbalstītu nelielu uzspiešanu. Atšķirība ir tāda, ka man ir taisnība, bet tev ne. :P

Read Comments

Reply


No:
Lietotājvārds:
Parole:
(komentārs tiks paslēpts)
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
honeybee - Komentāri

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba