Oktobris 10., 2017


[info]honeybee10:03
Racionālā puse:
1) slimība ir sabiedrības veselības problēma
2) ļaunprātīgi kādu aplipināt ar slimību ir slikti (par to var sodīt), bet nav pamata atdalīt HIV/AIDS no citām bīstamām infekcijas slimībām (sifiliss, C hepatīts, tuberkuloze)
3) kriminalizēt aplipināšanu ar slimību ir reāls slippery slope - ja mēs kriminalizējam iespējamu aplipināšanu ar HIV, tad vai būtu jākriminalizē arī cilvēki, kam ir tuberkuloze? Un cilvēki, kam ir gripa? Vējbakas? Caureja, kas var liecināt par vēdervīrusu? No visa šitā ļaudis mirst, ja.

Man nav laika skatīties iemeslus, kāpēc tieši HIV ir ticis kriminalizēts, bet pieņemu, ka tas notika laikā, kad bija totāla morālā panika + tas gāja rokrokā ar priekšstatu, ka HIV ir "narkomānu un homoseksuāļu" slimība. (Narkotiku atkarības kriminalizēšana kā problēma man personiski bija atslēga uz šo te konceptu vispār - nu tb vismaz attiecībā uz to, kas ir saistīts ar narkotikām, kriminalizācija bieži vien nodara vairāk ļaunuma nekā labuma - analogus par HIV nezinu, tb neesmu lasījusi pētījumus, bet nebrīnītos, ja tādi būtu un tie likumdevēji tos būtu lasījuši.)

Read Comments

Reply


No:
Lietotājvārds:
Parole:
(komentārs tiks paslēpts)
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
honeybee - Komentāri

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba