Februāris 21., 2017


[info]honeybee07:42
nu tāpēc jau polls ir par stigmatizāciju/personiskajām preferencēm, ka nav (precīzāk, būtu nereāli grūti nosakāma) kaut kāda objektīva "muļķība"/"mentāla slimība" un tās abas var gauži interesantos veidos izpausties - un tomēr lielākā daļa trulās, trulās sabiedrības un trulajiem, trulajiem mums ir ar šiem jēdzieniem sasaistījuši priekšstatus.
apmēram tāpat kā tad, ja tiek piedāvāta izvēle starp desmaizīti un siermaizīti, neizplūst garās pārdomās par to, ka ne visa desa ir neveģetāra, kamēr daži siera izstrādājumi vairāk atgādina ķermeņa izdalījumus nekā ēdienu, bet daži atkal ne, un tas tikai raksturo sieru dažādību. tad tu gribi to fucking desmaizi vai siermaizi?

that said, es domāju, ka muļķība totāli var būt kā rakstura īpašība, tb ja cilvēks regulāri un paredzami izturas/izrunājas kā muļķis, tad viņu var arī uzskatīt par muļķi. Es gan arī nezinu, vai to var pa tiešo sasaistīt ar IQ, drīzāk ar IQ un pašrefleksijas kombināciju (nu tb ja pašvērtējums un priekšstats "šito es jēdzu" ir stipri augstāks par reālajām zināšanām, tad arī ļoti gudrs cilvēks var regulāri izpildīties kā pēdējais losis). katrā ziņā to, kāpēc tu pēc tam novienādo gudros un veiksmīgos, es galīgi nesapratu, protams, ka cilvēks var būt gudrs, bet nekādā veidā ne "veiksmīgs", whatever that means.

Read Comments

Reply


No:
Lietotājvārds:
Parole:
(komentārs tiks paslēpts)
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
honeybee - Komentāri

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba