Novembris 17., 2016


[info]gnidrologs11:14
SWI-ismam ir divas puses. Ideoloģiskā un semantiskā.
Ideoloģiski tai ir gradācijas, kur pie 'reasonable' stādijas problēmu nav, jo protams, pat tāds hitlers kāds iru es, piekrīt, ka legāla vai praktiska sistēmiska apspiešana un pazemošana pamatojot to ar cilvēka ārējām pazīmēm ir wrong. Semantiskā, as in, visi tie dīvaini ņūspīki par seifspeisiem un, jā, arī 'ambients seksisms' pieder pie tā, rodas, kad vairs nav iespējams plein spīkā raksturot problēmu, jo problēma vienkārši visdŗīzāk ir tikai cilvēka galvā vai arī valoda tiek žņaudzīta, lai jau sen zināms un ne visai būtisks fenomens izklausītos kā kaut kāds nebijušas šausmas. Faktiski, attention hōrings.

Orvelam jau 50ajos bija laba eseja par angļu valodas lietojumu un kā tā mainījusies. Pamatāgāja runa par to, ka valoda no instrumenta, kuru lieto, lai paustu substanci, pārvēršas par substanci pati. Un substanci bezjēdzīgu vai nejēdzīgu. Tā vietā, lai vienkārši, ar jau esošiem un pietiekoši bagātiem leksiskas/frāžu krājumiem identificētu fenomenu, tiek lietotas pasāžas, kas satur ļoti maz reālas informācijas un nereti izšķīdina konkrētiku abstraktā, kur tas nebūt nav vajadzīgs.

Teiksim par to pašu meiteņu pārstāvniecību tur un tur nav nepieciešams runāt, lietojot jaunterminus aļa tavs ambientais seksisms. Nē nu var, bet tas uzreiz izklausās vai nu pretenciozi (gribās izskatīties gudrākam nekā esi, jo lieto nestandarta teikumus) vai arī jau minētais mēģinājums bīdīt naratīvu ar pušķainām frāzēm. Pārsvarā ar šo semantisko ''jaunradi'' nodarbojas sjw-sma batshit kreizī spārns, jo citu veidu kā likt par sevi manīt laikam nav.
Ja mēs vienkārši sāktu analizēt kāpēc tad to meiteņu tajā un tajā profesijā ir mazāk, nekā citās, tad nonāktu pie slēdziena, ka vajag evidences un secinājumus. Naratīvisms ir postmoderna herņa, kas ļoti pabojājis zinātnes kopējo tēlu, vismaz ciktāl tas attiecas uz ''mikstajām'' nozarēm. Nu nevajag gudrot kā pateikt lietas smuki, ja var vienkārši norādīt uz faktiem un mēģināt izvirzīt tēzes to cēloņiem. Visi tie jaunvārdi ir ar emocionālu kravu, kas automatiski rada skepsi cilvēkos, kas nevēlas savās dzīves naratīvus, bet konstruktīvu debati.

Read Comments

Reply


No:
Lietotājvārds:
Parole:
(komentārs tiks paslēpts)
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
honeybee - Komentāri

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba